21 Nisan 2008 Pazartesi

GEPÇEMİN KUSKUS SALATASI:))

Bu muhteşem salatayı şeker hamuru ustalarından sevgili gelinimiz nilayımızın görümcesi güzeller güzeli gepçem (http://www.sihirlikepce.blogspot.com/) bizim için yapmıştı...Bizde bayıla bayıla yemiş yutmuştuk..Kesinlikle tavsiye ederim..mutlaka deneyin...benden söylemesi...Bende geçen hafta davet edildiğim yere götürmüştüm ve herkes tarafından çok beğenilmişti ..O yüzden hem arşivimde olsun istedim hemde tarif bekleyen yeavrılar nasiplensin istedim......Gerçi nilayımın ( http://kitchenoclock.blogspot.com/) sitesinde tarif var ama ben ordan çalıntı yapabilirim kanımca:)))

MALZEMELER:
1/2 paket kuskus
2 su bardağı konserve bezelye
1 havuç (ince rendelenmiş)
1 kase küp küp doğranmış kornişon
1/2 demetten az ince kıyılmış dereotu
1 büyük kase yoğurt
3 kaşık mayonez
2 diş sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Haşlanıp küçük doğranmış tavuk (isteğe bağlı)
4 dal yeşil soğan (isteğe bağlı)
Tuz


HAZIRLANMASI:
1-Kuskusu bol suda haşlayıp süzün. Süzgeçte bir müddet ılıyana kadar bekleyip, büyük yayvan bir kaba alın.Zeytinyağını kuskusların üzerinde gezdirip birkaç kez karıştırın.
2-Ayrı bir kapta yoğurt,dövülmüş sarmısak,mayonezi karıştırın.
3-Kalan tüm malzemeyi ve yoğurdu kuskusun üzerine ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın.

Yeavrılarımmmmmmmmm napıyorsunuz bakıyım:)))))) Bugün iki sebepten dolayı çok mutluyum birincisi 67.2 ye indim eheheheh ikincisi yarın canım annem ve kuzucuk yiğenim geliyor....ahahah artık ben mantılar börekler hamurlar şişerde şişerim:)))) yokyok annemle pazarlık yapıcam bi kez mantı bi kez börek yaptırıcam onuda diğer öğünlerle dengeleyip yicem ay baskül yalama oldu valla bi 69 bi 67:)))) bi gün tartıya çıkınca canavar çıkıcak ekranda pöhhhhhhh yeter artık die:)))) Dün akşam arkadaşım ve annesiyle yüksek Beledüyemizin sahile koyduğu spor aletlerine gittik oh oh canumuz çıkana kadar spor yaptık herbir alete çıktık bide milleti eleştirdik ahaha hani koca karılar olurya(lafa bak ay ne kabayım) iki kafayı birleştirip sürekli dedikodu yapıp o ne giymiş bu ne giymiş die onlar gibiydik bi yandan nefes nefese spor yapıp bi yandanda o ne giymiş bakbak şunun hareketlere bak aaaa bu napıyor falan olduk:))) e napıyım anacım spor yapmayada ince topuklu ayakkabı ile gelinmezki yada iş kıyafetiyle:))) neyse ondan indik ötekine bindik vıcık vıcık ter attık psikolocikk olarak zayıfladığımı hissettim buda iyi:))) sonra geldik arkadaşımın evine ahaha kahvaltılık bişiler hazırlayımmı die beni zorluyor dedim başlatma şimdi ne işin var kahvaltılıkla çay neyine yetmiyor :))) zorladı ama yemedim hazırlatmadım....işte bu kadar yavrucuklarım.......ufak ufak derslerede çalışmaya başlıyorum çünkü haziranda sınavlar var yine ...bakalım ara sınavda ne alıcam mayısın başında açıklanır.....işte benden bu kadar bu akşamda giderim beledüyemün alet edavatlarına termal donumla ben ....gidelim gaffur gibi bende gidelim termal donum diorum:)))) hade bakalımmm çalışanlara iyi mesailer(bende dahil),ev hanımlarına (çoğu hala uyuyordur) iyi evcilikler:)))) gezenlere iyi gezentilikler:)))) hepücüğnüzü öpüyorum yeavrıcıklarım:))))

42 yorum:

uygarimizlahayat dedi ki...

Canım benim kuskusun harikaaa olmuş ellerine sağlık, canım annenin geldiğine çok sevindim, gözünaydın :))) OOO iyi yapmışsın gitmişsin belediyenin aletlerine, ben dün çok rahatsızdım, hiçbirşey yapamadım, inş. gidebilirim bu hafta, 500 gr daha gitti desene, iyisin valla canım benim senin adına çok sevindim, öpüyorummmm...

Adsız dedi ki...

sen çok yaşa emi gönülüm, güldürdün sabah sabah beni :)))

Gözün aydın hayatım. Ohh ne güzel anne yemekleri yiycen desene :)

Salatada pek güzel olmuş.

Öpüyom seni
www.misssgibi.com

sarımutfak-hande dedi ki...

oooo salata show varmış burada hepsi harika eline sağlık tabiii kepçeninde
zayıflamana sevindim annen gelince ipin ucunu kaçırma sakın:):)

Leziz Sofralar dedi ki...

salatalar nefis olmus canim ellerine saglik,her yiyen bu kadar begendigine göre muhtesem bir tad olmali deneyecegim kesinlikle ellerine saglik canim...

aNNePeRi dedi ki...

hadi gözün aydınnnn hem kilo içim hem annenler için :) insanın annesi mantı yapcak börek yapcak tutucak kendini :) gönüllll işin zor ama sende bu don bu azim olduktan sonra pehh aldığını da verirsin :)
salata süperrr yapanların ellerine sağlık yiyenlere afiyet olsun :)

Adsız dedi ki...

selam canımcım..salata nefis görünüyor.afiyet olsun.ben diyete ara verdim.memleketten annemler geldi:)))verdiklerimide alırım fazlasıylaaaa... bende geleyim belediyenin aletleriyle çalışayım bari:))...sevgiler.

Limonlu Kek dedi ki...

Bakıyorum da artık hep salata, hep salata ve artık cimnastik de var. 1ay sonra 60 kiloooo, hadi inşallahhh.(Bendeki bu ne değişim değil mi, ne yapayım sana nazar ettikçe benim başıma geliyor:)

Unknown dedi ki...

yevrüm ben bu siteye girince kalbim duruyor ben söliyim sana fena oluyom zatiiii detoks yapıyom iyice bi fena oluyom :))
ben sana gelcem çaya 60 kiloya düşünce bana böyle güzel şeyler yaparmısın :) menüyü ben hazırlıyım ama :Pp

HULYA dedi ki...

Gönülüm,
sen şimdi annem geliyor diye bahane diyeti bozacaksın dimi kız.Sonra da annem zorla yedirdi diyeceksin.Kuskus salatasını çok severim minik minik çok tatlı oluyorlar bence.Ellerine sağlık canım.Malum etkinlikle uğraşıyorum sık sık uğrayamadım.Bu arada etkinliğin süresini uzattık hala tarif yollayabilrsin canım.Sevgiler

YeMeK vAkTi dedi ki...

arzu ne işin var kıs senin burda hehehe:))


öğlen konuştuk hemen gelmişsin gönüle,kuskus imi çok iğrenç olsada lezzetli bişiye benzio yahu bu aradaaaaaaaaaaaaaaaaaaa keşke yakın olsaydıkta güzide belediyemizin eltlerinde beraber tepinseydik yahu ay gönül burdada o kadar çokki bi gör ahahaha ay resmini çekem kadın yerlere kadar etekle o aletlerin teğesinde belini çevirio ayol :)))))))))

İLKAY dedi ki...

Gönül'cüğüm beni güldürdün Allah'da seni güldürsün...sen bunu hep yapıyorsun...yüreğine sağlık....zaten yedikçe yiyip kilo alıyoruz senin bizi her güldürmen de pirzola niyetine....gelsin kilolar::))))

çoooooooooook öpüyorum şekercim...
sevgiyle sağlıkla kal.....

Adsız dedi ki...

Ooh oh günden güne eriyorsun bakiyorum, ne güzel. Salatan da sahane görünüyor, canim benim ellerine saglik hayatim.Öpüyorum seni.

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

hihihi ay ömürsün,çok yaşa emi...
pazar günleri beyaz çoraplı takım elbiseli adamlarda geliyomu kısss gönül:)ben bi kere görmüştüm sahilde pek komikti:)savrulup duruyodu rüzgara karşı:)

canımcım kuskusta nefis olmuş,ellerine sağlık,anneciğin de geliyomuş çok sevindim,doya doya koklaşın:)

öptüm sulu sulu

Betül İnce dedi ki...

Salata gerçekten çok güzel,
ellerine sağlık Gönül'cüğüm.
Öpüyorum.

Adsız dedi ki...

ellerine saglik seker
salatan nefis gorunuyor
öpt

www.yenitadlar.blogcu.com

Tuğba dedi ki...

Ellerine sağlık,nefis görünüyor.
Kuskusun salatasını hiç yemedim ama resme baktıkça canım çekti:)
sevgiler..

Yaren dedi ki...

Áman Gönülüm dikkat et anneciginin yemeklerinden kilolari almayasin.Yoksam sen termal sortunla ayrilmaz ikili olursun bebek.Salata harika olmus,Feyza canin ellerine saglik sizinde midenize:)))Nefis görünüyor.Yavru kusum spora devam,biz senin arkandayiz canim:)))Sevgilerimi biraktim bebek,öpcük gonduruvirdim.

aytekinkaya dedi ki...

değerli blog hazırlayıcısı kardeşim bende size sormadan ancak sitenizi kaynak göstererek bu yemeğin tarifini bende kendi bloguma ekledim umarım kızmadınız.
benim adresim de aklindabulunsun.blogcu.com

emineninemekleri dedi ki...

Gönülüm inan sana bayiliyorum her ne kadar tanimasamda. Ayol yazilarin böyle civil civil sa artik seni görsem nasil olur bilemiycem. Nese dolusun, sanki gülücüklerin hic mi hic eksik degil. Aman canim hic bir zamanda eksik olmasin insallah bir günde seni görmek ve tanismak kismet olur güzelim.......... Kuskus salatasida leziz görünüyor Feyzaciminda ellerine saglik.


Kocaman öpüyorummmmmmmmmm
Emos

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

canımm gözün aydınn annen sana 23 nisan hediyesi vermiş bilee :))) onlar bizim canlarımız alla başımızdan analarımızı eksik etmesin (amin de kızz :)) bu arada salata nefiss yaa mayonezle olan herşeyee bayılırımm hepsinii yerim vallahii :)

Adsız dedi ki...

Gönülcüm ellerine sağlık hem senin hem de Feyza'nın, mutlaka denenecek.
Ne güzel annen geliyormuş, ben de bekliyorum bakalım ne zaman gelecek annecim.
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

salatalardan gidiyoruz..valla nefis olmuş kuskus salatan..ellerine sağlık..şu belediyenin aletlerine bir ben çıkamıyorum sanki herkes beni seyrediyomuş hissi..birde kilomuzda olmayınca pek desemede sahilde yürüyüşle idare ediveriyoz..
salata iyidir hele kuskuslu nefistir..

emineninemekleri dedi ki...

Gönülüm canim,
MERHABA ARKADAŞIM!!
Merhaba sana güzel insan

Hiç kimse sana söyledi mi?
Ne kadar özel bir insan olduğunu.
Etrafına yaydığın ışığı
Bir yıldızın ışığı kadar,

Hiç kimse sana söyledi mi?
Diğerlerinin hisleri için ne kadar önemli olduğunu

Hiç kimse sana söyledi mi?
çoğu zaman onlar üzgünken,
Senin mesajın onları biraz olsun güldürürdü, ve onları memnun ederdi.
bişeyler göndermek için harcadığın zaman için. Ve bulduğun şeyleri paylaşmak
teşekkür etmeye kelime yoktur, ama birisi senin iyi olduğunu bilir.

Hiç kimse sana söyledi mi?
Seni ne kadar sevdiklerini?

Neyse benim sevgili arkadaşım;
bugün sana şunu söylüyorum ki umarım bu mesajı geri alırım.
İnanıyorum ki arkadaşsız geçen zamanlarda kaçırdığın şeyler çok fazladır.
Arkadaşı ve Tanıdığı birbirine karıştırmayın.
Aralarında bir fark vardır.
Çünkü ben seni önemserim.bu ulusal önemseme haftası...ve bütün
arkadaşlarınıza onları önemsediğinize dair mesajlar yazın ve onların
kendilerini iyi hissetmelerini sağlayın eğer size cevap yazarlarsa bu
onların da sizi önemsediği anlamına gelir.
BU ARKADAŞLIĞIN ELİDİR!!(ARKADAŞLIK DEVAMLIDIR)

Tijen dedi ki...

ay pek güzel bu!

inci dedi ki...

bayılıyorum senin kurduğun cümlelere könül:))yine güldürdün beni şekercim...kuskus miss olmuş,ellerine sağlık ....

İlker Ergin dedi ki...

şekerim nefis olmuş kıss.bende nilaydan çalıp yaptım bu tarifi.hemide dün yaptım kıss.bayıldı herkes.ellerine sağlık canım benim.öpüldünüz şeker.

İlker Ergin dedi ki...

kıss gönül 5 dakka önce burada bir yazı vardı kıss nereye gitti.bana bak mantı falan ne oluyor bakim.insanın canı çeker ayol.aaa üstüme iyilik sağlık.

Disalce dedi ki...

ay gönülcüm güldüm......güldüm ...düldüm.....heee üç kere güldüm.....

bende geçen yaz ankarada annemlerle gece gidiyorduk belediyenin aletlerine.......sallan sallan...ay çok zevkli ama .....büyüklerin çocuk bahçesi onlar.....

gepçenin kuskus salatasıda nefis görünüyor....canım çekti...

öptüm seni cicim...

sekergibi dedi ki...

kıs göynül
teeeeeeee ne zamandır bu yazıya yorum yazıyom gönderemiyordum.
ahanda şimdi gelirse artık yazıyı değiştirmenin zamanı geldi demektir yeni yazı yazda bende yorum yollicam diye tırmalamaya başlayayım.

nagehan dedi ki...

Canım naber, eee özledim sabahları komik yazılarını....Bir hafta oldu nerdesin...

Aöf sonuçları açıklandı durumun iydir inşallah....

Öptüm canım kendine iyi bak

Naşide Dönmez dedi ki...

canım gözün aydın ne güzel anneni göreceksin.bu arada salatada tam benlik valla mutlaka denenecek.

Ayse Pamuk dedi ki...

ismi kötü diye hiç yapmadım ama denmekte yarar varrrrr

Unknown dedi ki...

gonulcugum gulmekten yazamiyorum:)))))))) Allahta seni guldursun.salatan pek nefis olmus mutlaka deneyecegim tarifini aldim ellerine saglik
kocaman sevgilerimi gonderdim.

Ayşegül dedi ki...

canım seni tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.. süper gidiyosun valla.. psikolojik zayıflamayı hallettiysen olay tamamdır! bu sıralar ben de salatalara taktım ellerine sağlık nefis görünüyor..

bir dilim bir tutam dedi ki...

Gönülcüm,Üc assagi bes yukari ayni malzemelerden bende bu salatayi yapiyorum.Kuskuslu olmasi ilginc geldi.Not aldim.Tesekkürler.

Betül dedi ki...

gönül hanımcııııım, nerelerdesin bacım, yaz bir şeylerde azıcık neşelenelim, özletme kendini şekercim, geliyorum, geliyorum yok yeni yazı :(

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Canım gönülümmm
yeni tarifler niye eklemiyon diye merak ettim.yoğunsun sanırsamm
kuskus salatası bozuldu haberin olsun:)

tatlımm sonuçlar nasıl
istediğin gibimi

sevgiyle kal

Dilek Mutfakta dedi ki...

adaşım salata bozuldu demiş ama ben yeni gördüm çocuklardan bilgisayar sırası gelmiyor Allahtan 2 taneler ..kuskus salatasına bayılırım ellerine sağlık..

EZGi :)) dedi ki...

gönülüm salata müthiş feyzanın ellerine saglık sizede afiyet seker olsun tatlım.annen gelmiş gözün aydın canım kocaman öpücükler

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım bende bıraz geç kaldım ama ne yapayım kızım burdaydı.Kuskusu cok yaparım ama salatasını yapmamıştım.Ellerıne saglık canım .Sevgıler..

Adsız dedi ki...

ellerinize saülık muhteşem görünüyor.

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık kuskus nefis görünüyor. Gözünaydın canım annene sağlıkla kavuş.

Sevgiler...