7 Mayıs 2008 Çarşamba

KARNI AÇ OLAN VARMIIIIIIIIIII:))))))

MISIRLI TAVUKLU SALATA
Bu nefis salatayı sevgili çok sevdiğim güzel gözlü arkadaşım gepçemin sitesinden alıp yaptım tadı muhteşemdi zaten evine gittiğimizdede sanırım 3 kez tabağıma doldurup yemiştim:))))Tarifi gepçemin siteden aynen aktarıyorum....Tarif için çok thank you sihirli kepçemin balbademi:)))
YAPILIŞI:
2 adet yağsız tavuk göğsü
2 kutu konserve mısır
1 su bard. pirinç
Maydanoz
Dereotu
Yeşil soğan
Kornişon turşu
Hardal (1 yemek kaşığı)
Zeytinyağı
Limon

YAPILIŞI :
Haşladığınız tavuk göğüslerini ufak parçalar halinde doğrayın.
Pirinci 1,5 su bard. su ile haşlayıp 1 kaşık sıvıyağ ilave ederek pilav gibi demleyin. Tavuklara ilave edin.
Arzu ettiğiniz miktarlarda (bol olursa çok lezzetli oluyor) yeşil soğan, maydanoz, dereotunu ince ince kıyarak tavuk-pirinç karışımına ekleyin. Mısırları ve minik doğradığınız kornişonları da ilave ederek tüm malzemeyi karıştırın.
Yine arzu ettiğiniz oranda zeytinyağının içine hardal ve limon suyunu koyup iyice karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanızın üzerine dökün ve karıştırın.


DEREOTLU MUHTEŞEM POĞAÇA
İşyerinde aramızdan ayrılan çokkkkkkkk sevdiğim arkadaşıma veda çayı düzenlemiştik ve ben salata ile bu muhteşem poğaçaları yapmıştım valla kıyır kıyır harika olmuştu herkes yedikçe yedi çok beğenildi.....
MALZEMELER:
1 paket erimiş teremyağ
1 çay bardağı zeytinyağı
yarım çay bardağı sirke
3-4 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta akı
aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Tüm malzemeyi yoğruruyoruz.Peynir kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyip tekrar yoğuruyoruz şekil veriyoruz yumurta sarısı sürüp haydeeeeeeeee hoppadanak 180 C fırınla kaynaştırmaya yolluyoruz:))))
AFİYETLER OLSUN PITPIT YAĞ OLSUN BOLBOL KALORİ OLSUN:))))
Yeavrılarımmmmm kuzucuklarım yavrucanlarım:))))) nasılsınız bakalımmmm cemre haberinden sonra bi tarif ekleyim dedim.....Ama öncelikle bloğuma emek veren çok sevdiğim canım arkadaşım yarenime buradan Teşekkürlerimi ve öpücüklerimi gönderiyorum canım benim bloğuma apayrı bir güzellik kattın sonsuz teşekkürler..hayırlı bir gebelik ve doğum yaşarsın dilerim Allahtan.......
İş çıkışı arkadaşlarımla beşiktaşa gittik tabi trafik felçti 1.5 saatte anca gittik dedim yarım saatlik daha yol alsam boluya gider ismailin yerinde et yerdik:))))) gördüğünüz gibi işim gücüm yemek:)))) napıyım allah iştah açıklığı vermiş birazda zihin açıklığı verseydide ben şu açıköğretimden iyi notlar alsaydım ahahah ama az çalışarak doğru kaynaktan çalışarak yüksek puan alacağım formül sundu bana çok sevdiğim güzel yürekli arkadaşım benan ...bakalım cumartesi gün formül eylemi için buluşucaz sonrasında sizlerlede paylaşabilirim.....düşünüorumda millet benden çok yemek yiyor ben çok az yiyorum hopppp karnım şişiyor hey allahım ya acaba annemin cılız küçük bi kızken bana verdiği iştah şurupları şimdimi etkisini gösteriyor:)))) nasıl zayıftım annem şurupları dayardı iştahım açılsın die aman yarabbim bi açıldı kapanmak bilmiyor mübarek:))) neyse pazartesiye kadar tartılmıcam baskülün tersini çevirdim üstüne çıkmayım die çemrimdışı yaptım adeta ahahahahah :))))) neyse beşiktaşı anlatırken nerelere gelmişim korkulu rüyam kilolara:)))) talan ettik beşiktaşı sanırım alışveriş günümüzde değildik hiç bişi almadan bi güzel hamburger patates cipsi yiyerek eve geri döndük:)))
Bu aralar gerginim çarşamba pazarı gibi karışık bi haldeyim:))) Allah hayır getirsin...Yaprak Dökümünü izledim ferhundeyle fikretin cadaloz kaynanasına sinir ve gıcık oldum şimdi tarifimi ekleyip yatıcam doyamıyorum uykuya bu aralar...
Hade bakalım hepücüğnüzü öpüyorum kendinize ey bakın......SEVGİLERİMLE DATLU YEAVRULARIM:)))))

50 yorum:

DENİZSEFASI dedi ki...

gönülcüğüm görünce benimde canım istedi salata ve poğaçadan çayla mmmm. ellerine sağlık becerikli hatunum.

aman başımızın derdi bu kilolar, kilo deyince benimde iştahım açılıyor. hele şu blogları gezerken o kadar çok acıkıyorum ki anlatamam.

öptüm canım görüşmek üzere.

sarımutfak-hande dedi ki...

slm cnm yeni şablonun çok güzel olmuş salata ve poğaçada öyle salatayı merak ettim deneyeceğim ellerine sağlık
öptüm hayatım

uygarimizlahayat dedi ki...

Canım pcyi açar açmaz sana uğradım, tarifler hımmmmm çok iştah açıcı olmuş, ellerine sağlık... Canım dediğin gibi uykuya hiç doyamıyorum, sabah kalkıyorum hiç uyumamış gibiyim... Öpüyorum seni, tatlım benimmmm, boşver kiloya takma kafana, sen her halinle çok güzelsinnnnn...

Seçil Durmazer dedi ki...

salata harika olmuş..rejimdeyim.deniceğim mutlaka..ellerine sağlık canım

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Canım adoşkom bir kaç gün kimseye gidemedim cemre haberlerinide yeni okudum...Hayırlısı olsun arkadaşlarıma çok sevindim...Yaptıkların yine süper salatada benim favorim bayılırım...ellerine sağlık canım...Sevgiler...

Tijen dedi ki...

Ay ne güzel olmuş bu logo! Harika harika...

Betül KAVAL dedi ki...

selamm gönülümm

ahha ahh asıl ben doyamıyorum uykuya 10 aydır. ağluşuma değiyo gerçi. poğaça ve salata çok güzel gözüküyo bende deniyeyim çok ta pratik. kepçemin ve senin ellerine sağlık.

yeni şablonda çok güzel oldu hayırlı olsun

sevgiler canım çok öptüm

ECEMELEK dedi ki...

İnan senin gibi pozitif bir insanı yakından tanımak isterdim. Allah bozmasın inşallah. Valla tarifleri yazmaya üşenmiyorum ama yazmaya vakit bulamıyorum. Bu dersler nedeniyle kafayı yemek üzreyim.Polis ve Jandarma Meslek Yüksek Okulu 2. sınftayım ilk derslerim 80-90 geldi inşallah bu sene bitirip üniversiteli olucam. Bu nedenle fotoğraf var ama tarif yok hep sonlarında tarif hafta sonuuuuuuuuu yazıyorum ama hangi hafta sonu onu bilmiyorum.Ha bişicik daha söylemek isterim. (Harikasın hep böyle kal)
ÖPTÜM.
SAYGILAR.....

Disalce dedi ki...

gönülüm vallah salataya bittim....feyzanın ve senin ellerinden çıkmış bi tarife güvenim sonsuzdur şekerim....

ellerine sağlık.....

alt yazılarını keyifle ve gülerek okuyorum.....espirili dillerini severim senin...öptüm cicim....

Lady Koşan İstiridye dedi ki...

Valla ne zamandır konuşamıyoduk, linklere ekleyince daha iyi oluyo ordan tık tık açıyosun:) Ben de seni ekledim canım. Aa bu arada poğaçaların ve salatan çok güzel görünüyo, eline sağlık. Hoşçakal :)

Adsız dedi ki...

Gönülcüğüm şablonun cidden güzel olmuş güle güle kullan.çok yakışmış sana..
cemre deyince bende bahar geldi ya onu diyosun sandım:))bak bak neler olmuş meğer, benim gibi hafta da bir gelirsen kaçırıyosun işte böyle güzel haberleri.ne güzel bir olay, kutluyorum her ikisinide.
pohaçaların çok güzel görünüyo, ben de dereotu katmadan yapıyodum ama çok hoş kokuyodur her halde.bir ahaki yapılışte dereotuda katılacak demektir.
tavuk desen, bu aralar gepçeye takmış durumdasın bakıyorum:)))şaka..şaka yapıyorum tatlım.ellerine sağlık.öpüyorum.
sebilay.

YeMeK vAkTi dedi ki...

gönül kıs ben bunkları yaparım da bana bişide tarım çay bardağı sirke çok deül dimi anam sirkek belli olmiy dimi sen güsel olmasa buray komazsın ama ben soram gene:))

bana bak hazirana 60 olcam dedin ona göre o hamburgeri yiyosun hadi neyse patatesi nie dibine kadar löp löp götürüosun hee iradesüz sen ye ye sonra ananın iştah şuruplarına at günahı çıkçık

Dilek Mutfakta dedi ki...

of of offffff salata, poğaça süper ellerine sağlık..Bekar olduğunu biliyorum da canım benim ortalıkta malzemeden bol ne var sen yeter ki iste hatta iste seni Bursaya gelin alalım bukadar basit ama bebişi ben almıyayım alanada mani olmıyayım yaşım müsait değil canım benim.

Feyza Fidan dedi ki...

Gııı gepçesinin Könülüüü, ne küsel yapmışsın mısır salatalasını eyleee...Elceyizlerin dert görmesin emiii..Canımın içi afiyet bal şeker olsun...
Hade öptüm seni...

nagehan dedi ki...

canımcım selam naber?
Yeni şablonunda hayırlı olsun, yine yazılarını gülerek okudum sağolasın....

Salatada poğaçalar da nefis görünüyor ellerine sağlık.....

Bir ders çalışıyorum görme hedef bu sene mezuniyet inşallah...Dua et bana emi.....
Senden cemre haberi ne zaman alacağız benim matrak bacım....

Çok öptüm

Nagehan

Betül İnce dedi ki...

Gönül'cüğüm,

Banner'ın çok güzel olmuş, benlik. Salatan ve poğaçan da enfes, ellerine sağlık.

Öpüyorum.

inci dedi ki...

mmm,misler yapmışsın canım,ellerine sağlık...ah kilo almak olmasa da bol bol yesek nasıl olurdu acaba:))ya da bir kapsül icat edilse yemeklerden sonra bir tane iç ve yağları at gitsin:))keşke bilim kadını olsaydık,kapsülü biz bulsaydık:))seni çook öptüm şeker...

anneminkizıyim dedi ki...

Merhaba Gönülcügüm,
salata ve pogacalar harika, nefis olmuslar, biz yalan duralim, ama yazik degilmi yarenime yalansin inan kizin bir yeri siser.
Bak zaten hamileymis senden duydum cook sevindim, sakin lezzetli seyler yapipta kizcagazi zor durumda birakma, öptüm sevgiler....

Adsız dedi ki...

Tavuklu salata da, dereotlu poğaça da çok güzel görünüyor. Her ikisini de mutlaka yapacağım. Poğaça inanılmaz pratik. Ellerine sağlık Gönülcüm. Sevgiyle kal...

EZGi :)) dedi ki...

gönülcüm döktürmüşsün yine ellerine saglık kocaman sevgiler

made in funda dedi ki...

canım salata süper leziz görünüyor poğçalara ise dayanamıyorum çok çok seviyorum.eline sağlık.nefiiiis.

Adsız dedi ki...

kelebeklisaniyeler.blogcu.com

Gonul'cum salata'ya bayildim ellerine saglik pogaçalar da harika olmus,her ikisi nefiis gorunuyor. Kendine iyi bak fistigim,çok optum seniiii:))

Unknown dedi ki...

HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİ #2 POĞAÇA YE

Edaca30 ve ben papatya68

Hobidünyam.womanforum için hazırladığımız yemek etkinlikleri "2" poğaça etkinliğine sizlerinde katılımlarını bekliyoruz.

10-5-2008----10-6-2008 tarihleri arasında yapılacak olan etkinlikte sizleri ev sahibesi olarak ben yani (papatya68) ağırlamak istiyorum poğaçalarınızı alıp gelin çaylar benden:)

yapmanız gereken şey güzel ellerinizle yaptığınız nefis poğaçalarınızı bloğunuzda yayınlayıp benim bloğuma yorum bırakarak bildirmeniz ben gelip kopyaladıktan sonra hem bloğumda ve hemde hobidünyam.womanforum da yayınlayacağım lezzetli paylaşımlarınızı bekliyoruz.

sevgilerle: EDA & AYNUR

NOT:

etkinliğimize bloğu olmayanlarda katılabilirler (sahrayolu@gmail.com adresine tariflerinizi ve isimlerinizi yazıp göndermeniz yeterli olacaktır bekliyoruz:)

NİLÜFER dedi ki...

merhaba salata çok nefis görünüyor poğaçayı da çok sevdim elinize sağlık
benim de kilolardan sıkıntım var çocukken çok zayıftım herkes rüzgarda uçacağımı sanırdı ah ah nerede o günler rejim de yapamıyorum bir iştah bir iştah aman allahım bir kuzuyu tek başıma yerim herhalde:)))
neyse benim bloğa da beklerim arkadaşım görüşmek üzere

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Gönülümmm
Ellerine kollarına sağlık
harika görünüyor,salatada poğaça da,
şekerim elçiliğim devam ediyor
http://www.onlineziyaretci.com/
canım buraya tıklayıp,üye olup,kodu sayfana uygun yere yapıştırıyorsun
kaç milyon ziyaretçin olduğunu görüyorsunn:)Uzmana göre:))
sevgiylen kal
mutlu mutlu haftasonlarııı

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Canımcım
güle güle kullan
öpüyorummm:)

banu kırmızıgül dedi ki...

canım benim seni özledim kız.
ellerine sağlık nefis görunuyor becerikli kardesim..

Adsız dedi ki...

sen çılgın ve tatlı bir hatun kişisin çok gülüyorum sana çokkk sevgilerr

Unknown dedi ki...

GONULCUGUM NE GUZEL OLMUS SALATAN BOGACALARA NE DEMELİ SİCACİK AHHH GECE GECE NE ZOR OLUYOR GUZEL TARİFLERİ SEYRETMEK:))VALLAHİ KARNİMDA ZİLLER CALİYOR.
CANİM ELLERİNE SAGLİK ELLERİN DERT GORMESİN
GUZEL BİR HAFTA SONU GECİRMENİ DİLERİM SEVGİLERİMİ BİRAKTİM.

yildiz dedi ki...

Eveett karnim ac,hem de kurt gibi.
Salata tabaginin buraya isinlayabilecek misin?Diyette oldugum icin ac sefil bir halde geziyorum...Ellerine saglik canimcigim...
Blog ailemizin Cemre´leri de hayirli olsun,Allah tamamina erdirsin.Darisi senin basina..
Güzel bir haftasonu gecirmen dilegiyle,sevgiler...

Adsız dedi ki...

Benim karnım aççççç...böyle harika bir tarife tok olsamda hayır diyemem doğrusu....
Ellerinize sağlık gerçekten çok nefis olmuş....

Adsız dedi ki...

Gönülcüm gülmekten katıldık.... ne zaman senin sayfana gelsem mutlaka kahkahayı basıyorum...:)))
Salatada çok nefis olmuş hemen yapılacaklar dosyama ekledim....
iyi hafta sonları dilerim....

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Anneler gününü en içten dileklerimle kutluyorum.
Sonrasında ise uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü vakit bulupta hayata geçiremediğim KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimi başlatmak istiyorum. Artık yaz yavaş yavaş gelirken, güneş o güzel yüzünü bize göstermeye başladı. Güneşi görüpte pazar kahvaltılarını bir şölen haline getirmezmiyiz ?? Tabiki getiririz. İşte bu etkinliğin amacı da bu. Çiçeklerle dolu bahçe ve balkonlarımızda bütün aile bireylerinin toplandığı bir günde kahvaltı masalarımızı şenlendirecek alternatifleri bu sayfada paylaşmak istiyorum. Dilediğin herşey örneğin; Omlet çeşitleri, şarküteri çeşitlerinin sunum ve hazırlanışı, kolay börekler, kanepeler, kahvaltı tabakları aklınıza gelebilecek herşeyi benimle paylaşabilirsin. Etkinliğim 14 mayıs ta başlıyor bitiş tarihi ise 8 haziran. Bugün den itibaren mail adresime tarifini gönderebilirsin. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğin mailine isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mail atmanı rica ediyorum. Atacağın mail o güzel sayfana uğrayıp harika tarif ve resmini alıp kendi sayfamda yayınlamama sebep olacak. Katılımını bekliyor ve kolaylıklar diliyorum :)

Bu arada sayfamın sağ üst köşesinde göreceğin KAHVALTI ŞENLİĞİ isimli bannerı da sayfanda görmek beni onurlandıracaktır.

Sevgiler...

Esradan dedi ki...

selam ellerinize sağlık.ben de sizi bekliyorum.sevgiler

aNNePeRi dedi ki...

Gönülümmmmmmmmmmmmmmmmmm
Anneler günün kutlu olsun canım.Çokkkkkkkkkkkkkk öpüyorum
sevgiler

angel dedi ki...

selam arkadaşım,anneler günün kutlu olsun.sevgiyle kal

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

yine gülerek okudum yazını ya..demek iştah şurupları suçlu.doktorlar boşuna çocukluğa inelim demiyo..sen çözdün bu işi könül:)

canım salata nefis her ikinizinde elciklerine sağlık..öpüyorum.sevgiler

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

ben çookkk açımm:) ben gelene kadar bittimi yoksa ama payımı ayırmışsındır değilmi canımcım:) ikiside muhteşem olmuş ellerine sağlık hayatım çok öpüyorum

3prenses dedi ki...

ellerinize sağlık salata nefis görünüyo

Betül dedi ki...

gönülcüm ellerine sağlık canım, ah o iştah sorunu ben de de var aynen bende küçükken cılız bir kızdım :( keşke şimdi de öyle olsam , yazını yine keyifle okudum canım, sevgiler

Adsız dedi ki...

selamlar gönülcüm,

tariflerin süper canim acikan varmi VARRR BENNNN :)))

ellerine saglik canim,

nasilsin? sinavlar ne alemde,

bay agelmedim ama tasinmakla ugrasiyordum, internetim yoktu simdi geldi mutluyum iste :)))

kendine iyi bak canim,

hayirli geceler

elma şekeri dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor..

Ferhanca dedi ki...

Gönülüm, ellerine sağlık ne güzel mamalar yapmışsın..afiyet olsun
mısır her salatya yakışıyor poğaçada çok güzel iyi demlenmiş bir çayla nefis olur bunları ymemesi..
sevgiler.

meleginmarifetleri dedi ki...

Gönüllll ne o diyet bittimi kızz hamburger cips filan.
afiyet olsun boş ver sen her halinle güzelsin bence tabii uzaktan öyle yakından dahada güzeldir bence;)
sevgiler öptüm bay

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık canım nefiiis görünüyor.Sevgiler...Selamlar...

Ayse Pamuk dedi ki...

ay ben o salatadan ne kadar yiyeceğimi tahmin edemiyorum canım nefis olmuş ellerine sağlık

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım gene ne guzeller yapmışın da ben ancak yetıştım.Kaldı mı bıseyler .Gonulcuğum evde oturmama formuluyle cok guzel zayıflanıyo canım.Ben evde dolandıkca bısey yemek mecbureyıtındeyımde o yuzden.Kocaman opuyorum canım..

Adsız dedi ki...

salataya bayıldım...

Unknown dedi ki...

canım benim gene döktürmüşsün maşallah :)) bu arada geçen gün bende şu dereotlu poçeden yapmıştım gayet güzel oldu herkes çok beğendi ama tarifi biraz değişik seninkinden ama eminim seninkide çok güzel olmuştur :))
öptüm şekercimmm

Adsız dedi ki...

Salatayı görünce görüntüsünden içinde herşey var gibi geldi.Sonra tarifi görünce içinde çokta sey yokmuş.Migrosta aylık alışverişimi yaparken yağlar bölümünde kotanyi diye bir markanın ahududu kokulu sirkesini gördüm aldım. bakalım zeytin yağın yerinde ahududu kokulu sirke ile deneyeceğim tadı nasıl olacak merak ediyorum.