9 Ağustos 2010 Pazartesi

Mövenpick Dondurma:
Klasikler, Tatlılar, Sorbeler ve Gurmeler olmak üzere 4 ana grupta, 19 farklı çeşidiyle seçkin market, şarküteri, restoran, kafe ve otellerde yerini alan Mövenpick Dondurmaları ile lezzetin doruklarına varacaksınız.
Taze kreması ve içindeki doğal malzemeleri ile dondurma ustalarının hünerli ellerinde, farklı bir üslupla hazırlanan “klasik” dondurma tatlarının keyfini çıkaracak, orijinal tariflerine sadık kalarak hazırlanan dünyaca ünlü 2 Akdeniz “tatlı”sının dondurmayla mükemmel uyumunu keşfedeceksiniz. Yağ içermeyen “sorbe” ailesinin içerdiği gerçek meyve püresi ve meyve parçacıkları sayesinde doğallığın tadına varacak ve yenilikçi “gurme” lezzetlerle gastronomik bir deneyim yaşayacaksınız. Gurme dondurma ustalarının özel tarifleri ile hazırlanan Mövenpick Dondurmaları’nın içindeki tüm malzemeler en iyi yetiştikleri ülkelerden özenle seçiliyor. Vanilya Madagaskar’dan, kakao Venezüella’dan, limon İspanya’dan, ceviz Çin’den, mango Ekvator’dan, fıstık İtalya’dan geliyor.
Mövenpick Dondurma Klasik Ailesi
Mövenpick Vanilyalı Dondurma (Vanilla Dream)
Mövenpick’in en çok tercih edilen tadı Vanilyalı dondurmanın sırrı Madagaskar’dan gelen vanilya meyvesinde saklıdır. Mövenpick, vanilya meyvesinin en değerli kısmı olan vanilya çubuklarını toz haline getirerek dondurmalarında kullanır ve bu muhteşem lezzeti damak zevki gelişmiş tüketicilerine sunar.
Mövenpick Çikolatalı Dondurma (Swiss Chocolate)
Venezuella’nın meşhur Maracaibo kakaosu ile İsviçre kremasının birlikteliğinden doğan Mövenpick Çikolatalı dondurma, içindeki yaprak çikolata parçacıklarıyla gerçek çikolata deneyimini yaşatır.
Mövenpick Karamelli Dondurma (Caramelita)
Mövenpick Karamelli Dondurma, içinde elle kesilmiş kocaman karamel parçaları ve karamel sosuyla hazırlanır. Tüketicilerimiz dondurmayı önce ağızda eritir, ardından büyük karamel parçalarının keyfini çıkarırlar.
Mövenpick Çilekli Dondurma (Strawberry)
Mövenpick Dondurma’ya özel patentli üretim tekniğiyle üretilen Mövenpick Çilekli Dondurma, içindeki büyük çilek parçalarıyla gerçek çilek yemenin keyfini yaşatır.
Mövenpick Cevizli ve Akçaağaç Şuruplu Dondurma (Maple Walnut)
Çin’den gelen ve 12 ay boyunca taze kalan cevizlerden üretilen karamelize ceviz parçacıkları, Kanada Akçaağaç şurubu (maple syrup) ve İsviçre kremasından oluşan Mövenpick Cevizli ve Akçaağaç Şuruplu Dondurma farklı deneyim arayanların ilk tercihi olmaya aday.
Mövenpick Espressolu Dondurma (Espresso Croquant)
Karamelize edilmiş fındık parçaları ile İtalyan espresso kahvesinin bir araya gelmesinden oluşan Mövenpick Espressolu Dondurma, kahve tutkunları için birebir.
Mövenpick Çikolata Parçacıklı Panna Dondurma (Stracciatella)
Mövenpick, İtalyan panna dondurmasının içine bitter yaprak çikolata parçacıkları serpiştirilerek oluşturduğu Stracciatella Dondurmayı, klasik tatlardan hoşlananların beğenisine sunuyor.
Mövenpick Fıstıklı ve Marzipanlı Dondurma (Pistachio)
İtalyan fıstıkları ve Alman marzipanının (badem ezmesinin) buluştuğu dondurma, ister tatlı ister tuzlu yemeklerle tüketilebilir.
Mövenpick Naneli ve Çikolata Parçacıklı Dondurma (Mint Chocolate)
İngiliz kültüründen esinlenerek doğan Mövenpick Naneli ve Çikolata Parçacıklı Dondurma, nanenin ferahlığını ve çikolatanın vazgeçilmez tadını bir arada verebilmesiyle ön plana çıkar.
Mövenpick Yoğurtlu Dondurma (Yogurt)
İçinde %55 oranında gerçek yoğurt bulunan Mövenpick Yoğurtlu Dondurma özellikle meyve salatası ile beraber mükemmel uyum gösterir.
Mövenpick Dondurma Tatlı Ailesi
Mövenpick Tiramisu’lu Dondurma (Tiramisu)
Orijinal Tiramisu tarifine sadık kalınarak üretilen Mövenpick Tiramisu’lu Dondurma’nın içinde mükemmel kıvam için Mascarpone peyniri, yarı tatlı Italyan Marsala şarabı, bisküvi parçaları ve kahve sosu bulunuyor. Tiramisu tatlısından tek farkı, dondurma olması.
Mövenpick Krem Brüle’li Dondurma (Creme Brulée)
Üzeri hafif yanık bir görüntüye sahip, geleneksel Krem Brüle tatlısının Mövenpick dondurma ustalarının elinde, orijinal tarifine sadık kalınarak, farklı bir üslupla yorumlanmasının ürünü olan bu tada bayılacaksınız.
Mövenpick Dondurma Sorbe Ailesi:
Mövenpick Limonlu Sorbe (Lemon & Lime)
İspanya güneşinde olgunlaşan limonlarla üretilen Mövenpick Limonlu Sorbe’nin içinde %24 oranında gerçek limon kullanılır. Sıcak yaz günlerinde ferahlatan bir tat arayanlar için birebir.
Mövenpick Çarkıfelek Meyveli ve Mangolu Sorbe (Passion Fruit & Mango)%42 oranında gerçek çarkıfelek meyvesi ve mango bulunan Mövenpick Çarkıfelek Meyveli ve Mangolu Sorbe’de mango Ekvator’dan, çarkıfelek meyvesi de Hindistan’dan geliyor. Sizi muhteşem bir yaz gününde, egzotik bir adada hissettirecek Çarkıfelek Meyveli & Mangolu Sorbe muhteşem lezzet deneyimleri vaat ediyor.
Mövenpick Frambuaz ve Çilekli Sorbe (Raspberry & Strawberry)
Mövenpick Frambuaz ve Çilekli Sorbe’nin içinde yer alan %54 oranındaki meyve parçaları sayesinde ortaya çıkan kırmızı renk, gözleri kamaştırmaya yeter. %100 doğallığın keyfini çıkarın.
Mövenpick Armutlu Sorbe (Pear)
Mövenpick Armutlu Sorbe’de dünyanın en sulu armutlarından birisi olan Amerikan Williams armudu kullanılır. Williams armudu, aromasını ve pütürlü dokusunu direkt olarak sorbeye aktarır. Sorbenin içindeki armut parçalarıyla da gerçek armut keyfini yaşatır.
Mövenpick Dondurma Gurme Ailesi
Mövenpick Balzamik Sorbe (Balsamic Vinegar)
Mövenpick Balzamik Sorbe’de dünyanın en iyi Balzamik sirkesi olarak tanımlanan “Aceto Balzamiko di Modena” kullanılır. Bu sirkenin en önemli hammaddesi olan üzüm Italya’nın Modena şehrinde yetiştirilen ve beyaz şarap için kullanılan Trebbiano üzümüdür. Bu üzümler Modena’ya düşen dik güneş ışınlarıyla beslenirler ve yoğun bir tada ulaşmaları için mümkün olduğu kadar geç toplanırlar. Olgunlaşma sürecinde ilk önce meşeağacı, daha sonra kestane ve en son olarak ta kirazağacı varillerinde bekletilirler. Bu süre boyunca asit oranı düşer ve gerçek nektar halini alır. Balzamik Sorbe’de kullanılan en saf ve en doğal balzamiktir. Balzamik Sorbe’yi tatlılarla ve tuzlu yemeklerle deneyebilirsiniz. Mövenpick Dondurma şefleri Balzamik Sorbe’nin Mozzarella Peynirli Caprese, Domates Soslu Penne, Somon Tartar, Dana veya Somon Carpaccio ve çilek ile denenmesini tavsiye ediyor.
Mövenpick Konyaklı Dondurma (Cognac VSOP)
Dünyanın farklı yerlerinden, özenle seçilen konyakların Mövenpick dondurma şefleri tarafından titizlikle değerlendirilmesi sonucunda, bu mükemmel dondurmanın üretimi için Fransa’nın en eski ve butik konyak üreticisi Maxime Trijol seçildi. Yılda sadece 5.000 şişe üretilen konyağın en önemli özelliği 2 kere distile edildikten sonra 54 ay boyunca meşe ağacı varillerinde bekletilip konyağın ulaşabildiği en yoğun tada ulaştırılması. Konyaklı Dondurma’nın baş döndüren cazibesi konyağın içinde marine edilmiş elma parçacıklarından geliyor. Somon Tartar, Deniz Tarağı, Levrek, Dana Madalyon, Kahve, Tarte Tatin gibi tatlı ve yemeklerde kullanılabilen Konyaklı Dondurma ile gastronomi sanatının büyülü dünyasını keşfedin.
Mövenpick Ricotta Peynirli ve Pembe Biberli Dondurma (Ricotta & Pink Pepper)
Günün birinde tuzlu bir dondurma yenileceği hiç akla gelir miydi? Mövenpick dondurma şefleri bir ilke daha imza attı ve ortaya muhteşem Ricotta Peynirli ve Pembe Biberli Dondurma çıktı. Bu dondurmayı farklı kılan lezzet; gurmelerin öncelikli tercihi olan, inek sütünden imal edilmiş yumuşak dokulu ve hafif tatlı, doğası gereği az tuzlu ve az yağlı İsviçre Ricotta Peyniri’nden gelir. Muhteşem bir uyum için de Brezilya ormanlarından toplanan ve damakta ilk once tatlı, sonra hafif mentollü, en son da acı tat bırakan Pembe Biber parçacıkları eklenir. Bu sayede hem yemeklerde hem de tatlılarda kullanılabilecek muhteşem bir lezzet ortaya çıkar.
Mövenpick şefleri Ricotta Peynirli ve Pembe Biberli Dondurma’nın Domates Çorbası, Risotto, Domates Soslu Tagliatelle, Enginar Kavurma ve Ananas Carpaccio ile kullanılmasını öneriyor

Hiç yorum yok: