13 Nisan 2011 Çarşamba

KREMALI ZEYTİNLİ POĞAÇA

MALZEMELER: 2 yumurta ( 1 sarı üstü için ayrılacak) 200 ml krema (1 paket) 50 gr. oda sıcaklığında tereyağ 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı pudra şekeri 1.5 çay kaşığı tuz 1/2 subardağı dilimlenmiş zeytin Kabartma tozu ve aldığı kadar un YAPILIŞI: Tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak şekilde hamur elde ediyoruz...ceviz büyüklüğünde koparıp şekil verip üstüne yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiyoruz ve 180C önceden ısınmış fırında pişiriyoruz.
Bu poğaçaları Nilüferime giderken yapıp götürmüştüm....Sarımutfağın sahibi Handecimde bayıla bayıla yemiştik ama ben bu kez Damaktadı Gülümün biraz değiştirerek paylaştığı tarifle yaptım çokta memnun kaldık...Ellerime sağlık yiyenlere afiyetler olsun...:)))


Bu arada Pazartesi günü TRT 1 de yayınlanan Gülben 2011 programına davetliydim..Programda Patatesli çiğ köfte ve Kremalı zeytinli poğaça yapmam istenmişti..Sayın Sağlık Bakanımızın programda konuk olması ve konuların uzaması sebebiyle bana ayrılan süre kısalmış oldu ve tek tarif yapabildim malesef.....Facebook aracılığıyla izlemek isteyen herkes izledi ama bloğumdada yer vermek istedim Medyada Ben yazan yerin altında videonun ortasına tıklarsanız tam ekran izleyebilirsiniz:)))


Programa katılmamla ilgili bana destek olan tüm arkadaşlarıma sevgilerimi gönderiyorum....

SEVGİYLE KALINNN:))

9 yorum:

Nes-Kayfee / Nesli dedi ki...

Harikasın kutluyorum seni, sevgiler dostçakal

mutfagabuyrun dedi ki...

şimdi bakıyorum ama hayırlı olsun canım.poğaçalar gerçekten süper olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

Adsız dedi ki...

gönülcüm iyice meşhur oldun he :))

bakıyorumda medyatik oldun :P

Hayatın Tatları dedi ki...

aa süper..
videoları göremiyorum ama eminim çok güzel bir program olmuştur. o halde bu poğaçları denemek şart oldu. Televizyona bile çıkmışlar... :)

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım ye benı dıye duruyorlar ellerıne saglık..

olsada yesek suzan dedi ki...

pazartesi izleyememiştim ama şimdi izledim videodan, çıkacağını bilseydim asla kaçırmaz canlı izlerdim tek tarif ama süper olmuş harika görünüyorsun tebrik ederim sevgiler...

Unknown dedi ki...

gönülcüm harikaydın tekrar tebrik ediyorum poğaça da nefis ellerine sağlık sevgiler

muhabbetsofrasi dedi ki...

eline sağlık olsun

yemekbiraşk dedi ki...

pufidik güzel poğaçalar olmuşlar:)
elinize sağlık
sevgilerimle..