15 Mart 2009 Pazar

SARIMUTFAK HANDEYE GURMELER GİTMİŞ:))))

Tarifleri handeciğimin sitesinden kopy yaptım:))) http://sarimutfak.blogspot.com

PATATESLİ ÇİĞ KÖFTE

MALZEMELER:
5 adet büyük boy patates
2 kaşık biber salçası
3 kaşık domates salçası
1.5 su bardağı köftelik bulgur
2 çay kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
6-7 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
2 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:
Patatesleri iyice haşlayıp kabuklarını soyup blenderdan geçirip derin bir kasede püre yapıyoruz.Soğumadan hemen bulgurla karıştırıp kasenin ağzını bir tepsi ile kapatıp yarım saat bulgurların yumuşaması için bekliyoruz.Bulgurlar yumuşayınca salçaları koyup yoğuruyoruz.Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ince kıyılmış soğan ,maydanozu ve diğer malzemeleri katıp elimizle yoğuruyoruz.Acısını tuzunu isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.Servis tabağına köfte şekli verip diziyoruz.Köfteler hazır.Afiyet olsun.

LORLU MOZAİK PASTA

MALZEMELER :
500 gr.tatlı lor
2 yumurta
2 paket kare bisküvi
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
125 gr.eritilmiş soğutulmuş margarin
2 muz
bisküvileri ıslatmak için ılık süt
YAPILIŞI:
Önce yumurtaları çırpıyoruz.Sonra lor,şeker,vanilya,margarin katıp çırpıyoruz.Aliminyum folyoyu düz zemine yayıp bisküvileri ıslatıp enine 3 boyuna 5 sıra diziyoruz.Sonra kremadan sürüyoruz.İşlemi 3 kez tekrarlıyoruz.Enüste krema sürünce ortaya muzları dizip kenarlardan katlayıp piramit şekli veriyoruz.Kalan kremayı üstüne döşeyip dolapta bir gece bekletiyoruz.İster çikolata sosu ile ister dondurma ile servis ediyoruz.
Afiyetolsun

PASTACIKIZDAN:)) CUPCAKE


KİRPİİİ:))
MALZEMELER:
1 yumurta
1 su bardağı pudraşekeri
3 yemek kaşığı margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı buğday nişastası
1.5 su bardağı un
YAPILIŞI:
Tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun.Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olunca ceviz kadar parçalar koparıp elinizle oval şekil verip ucunu azıcık sivriltin makas ya da bıçak ile sırtını ve ağzını keserek oluşturun,damla çikolata ilede gözlerini yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.kızarmadan çıkarın.
Afiyetolsun

MUHALLEBİLİ İNCİRLİ KEK
MALZEMELER:
3 adet yumurta
6 adet kuru incir
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
2 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı çekilmiş ceviziçi
MUHALLEBİSİ:
1 kg. süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı şeker
1 paket kremşanti
1 çay kaşığı tereyağ
keki ıslamak için
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için
bol hindistancevizi
YAPILIŞI:
İlk olarak incirleri yıkayıp sıcak suda beş dakika kadar bekletip ,şişirip tavla zarı büyüklüğünde minik minik doğrayın.Bir kaba yumurtaları kırın çırpın ve şekeri ekleyip yine çırpın.Un ve kabartmatozunu eleyerek ekleyip çırpın iri çekilmiş ceviziçi ve tarçını katın tekrar çırpın.İncirleri süzüp una bulayıp keke ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırıp keki yağlanmış büyük boy kare borcama dökün.(incirleri una bulama sebebimiz her tarafa eşit dağılsınlar dibe çökmesinler diye)170derecedeki fırında keki pişirin.Diğer tarafta bir tencereye sütü ,unu,nişastayı ve şekeri katıp karıştırarak bir muhallebi yapın.Muhallebi pişince altını kapatıp biraz soğutun ve bir poşet kremşanti ekleyip ,tereyağını koyup çırpın.Pişen keki fırından çıkarıp biraz ılıtıp nescafeli şekerli suyla her yanını ıslatın ve muhallebiyi dökün.Dolaba kaldırın.Servisten önce bolca hindistancevizi serpin.
Afiyetolsun

YAPRAK SARMASI

KURUMEYVALI KEK

KABAKLI SALATA

MALZEMELER:
3 adet orta boy kabak
2 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 büyük kuru soğan
1/2 kahve fincanı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 dal dereotu
biraz karabiber ve kırmızıpulbiber
YAPILIŞI:
Kabakları soyup rendeleyin soğanıda küp küp doğrayın.Bir tencereye zeytin yağ koyup soğanları biraz kavurun sonra kabakları suyunu sıkarak katın sarımsakları doğrayın tuz karabiber katıp kabaklar yumuşayana kadar kavurun ben on dakika kadar kavurdum daha sonra derin bir kaseye alıp kabakların soğumasını bekleyin kabaklar soğuyunca süzme yoğurtla karıştırın dereotu doğrayıp servis tabağına alın kırmızı pulbiber ve dereotu ile süsleyip servis yapın.Afiyetolsun.

RUS SALATASI

SOSİSLİ KARNIYARIK BÖREĞİ
MALZEMELER:
4 adet yufka
1 paket sosis
2 adet domates
2 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı kadar salça
tuz
karabiber
kırmızıpulbiber
1 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
üzeri için
yumurta sarısı,
çörekotu
YAPILIŞI:
Önce içini hazırlıyoruz.Bir tencereye 3-4 kaşık sıvıyağ koyun domatesleri soyup küp küp doğrayın tencereye atın, biberlerin çekirdeklerini çıkarıp minik minik kıyın tencereye ekleyin kavurun salça ekleyip minik minik kıyılmış sosisleri katın .Baharatları ,tuzu ekleyip bir çay bardağı su koyup pişirin.Sosisler suyunu çekip pişince altını kapatıp soğutun.Birinci yufkayı serin yarım su bardağı yağ ile bir su bardağı suyu bir kasede karıştırın bu karışımdan fırça ile yufkaya biraz sürün.İkinci yufkayı birincinin üzerine yayın yine yağlı su sürün yufkayı önce ikiye bölün sonra üçe yada dörde bölün.Her parçanın geniş tarafına iç malzemeden koyup genişten dar tarafa doğru sarın ,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Bu yufka bitince kalanlarıda aynı şekilde yapıp dizin yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.Daha sonra bıçakla ortalarına kesik atıp 180 derecede önceden ısınmış fırına atın kızarana kadar pişirin.
Afiyetolsun

Dün sevgili Hande'ye konuk olduk....Pastacıkız ve ben ve zeytintanesinin tanesi sevgül ile:)))) Çok güzel saatler geçirdik yine çok güldük yine kahkahalar tavan yaptı diyebilirim ..Ama ne desem boş...Anlatılmaz yaşanır:))) Handeciğimin güleryüzlü konukseverliğine ve aksilikler yaşadığı halde yinede bize bu lezzetleri tattırma yolundaki başarısını buradan tebrik ediyorum....Hepside inanılmaz lezizdi çiğ köfteden kaçtane yedim hatırlamıyorum:)) Bazı konularda gözünü korkuttuk ama neyse o konulara girmeyelimmm olay bitmiştirrrr:)))) Handecim herşey çok güzeldi buradan tekrar Teşekkürlerimi iletiyorum......Herşey gönlünce olsun Arkadaşım...Gül yüzün hiç solmasın......
Herkese iyi pazarlar diliyorum....Şimdi önce spora ordan kuaföre ordanda kankamın kardeşinin sözüne gidicemmmm:)) Kız evi ne heyecanlıdır bende biraz görümcelikmi yapsam eheheheheh:)))Hepinizi öpüyorum bebişlerim...Hadi bakalımmmm gönlünüzce bir pazar keyfi yaşamaya hazırmısınız:))))








29 yorum:

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

handenın lelrıne saglıkk hersey enfes orda olabılmek ve sızlerle tanışmak ıcınn neler ermesdım :)) kıskanıyoruz ama yaaa buluşuuyonuz ne guzell bi gunde bana gelın kızlarr davetlısnızz :)

made in funda dedi ki...

nefis bir sofra olmuş.sohbetle de ne iyi gitmiştir....

Adsız dedi ki...

Gönül'cüğüm kıskanmadım desem yalan olur, sofra bu kadar güzel görünüyor, sohbet güzel olmaz mı? Özellikle lorlu pasta harika. Arayı çok açma, öpüyorum...

Adsız dedi ki...

Oy oy oy, Hande ne güzel seyler hazirlamis öyle, hepsinin de özene bezene yapildigi belli.Hande'nin ellerine saglik, sizlere de afiyet seker olsun. Öpüyorum canim.

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerinize saglik,
Hersey ama hersey harika olmus...

Sevgiler ve iyi bir hafta dilegimle...

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

Ehh ne diyelim bu kadar yakında otururken sizin kahkahalarınızı duymamak olmazdı:)
gerçektende herşey nefis görünüyor.Afiyet olsun.

zehra dedi ki...

off of super gorunuyor bunlar ya ellerine saglik yapanlarin :)))

hanimeli21 dedi ki...

Keske ben de aranizda olabilseydim cok kiskandim desem yeridir,hersey bir tarafa lorlu mozaik pasta harika olmus.Tabi pastaci kizin cupcake lerini de unutmamak lazim .
Hem ellerinize saglik hem de afiyet olsun.

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Şekerim hepsi çok değilmi size... Paylaşın kardeşlerinizle... Bak ben burda ekrana yapıştım bakıyorum bir parça tadabilsem diye... Herkesin ellerine sağlık... Afiyet bal şeker olsun...

Sevgiler...

HÜLYA dedi ki...

handeden uçtum sana geldiim.. Bu gzüelliklere şahit olmuş birinden lezzetine emin olduğum tatların yorumlarını dinlemek bile güzel.. Burda aç biaç bakakaldık ekrana oldumu şimdiii....

sizlere afiyet şeker olsun... Kavacıktaki soda molanıza da epey güldüüüüm.. Bi sodayla halloldumu mesele bari :)

sevgiler canım en kötü gününüz böyle olsun

Adsız dedi ki...

Gönülcüğüm nasıl da güzel anlatmışsın geçirdiğimiz hoş vakti. Bana diyecek birşey kalmamış. İyi ki sizleri tanıdım. Güzel sohbetlerinize, tatlı dillerinize teşekkürler. Öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Gönülcüğüm nasıl da güzel anlatmışsın geçirdiğimiz hoş vakti. Bana diyecek birşey kalmamış. İyi ki sizleri tanıdım. Güzel sohbetlerinize, tatlı dillerinize teşekkürler. Öpüyorum.

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

canım dolmalarımmm nede güzel poz vermişler...tam ağzıma layık:)
ne güzel eğlenmişsiniz. çok sevindim gönülcüğüm.
afiyet bal olsun size
çok öpüyorum

HÜLYA dedi ki...

hepsi birbirinden harikaaa... pastacıkızın cupkeklerinde aklım kaldıı bol çikolatalı ııım nefiiis olsada yeseeeem....

YeMeK vAkTi dedi ki...

muhteşem şeyler yapmış eline sağlık tü pastacı kıs cup cak handeyemi götürmüşşşşşşşşşşş :)))))

Seçil dedi ki...

yine güzel ötesi bi sofra :) lorlu pastanın ve muhallebili incirli kekin tarifini istiom...

Adsız dedi ki...

yollar,dağlar mesafeler hiçbir şey bizim görüşmemize engel olamıyor walla onca yoldan kalktın geldin bizi yine kahkahalara boğdun Gönül'cüğüm :)
Handeciğimin de elllerine sağlık hepsini afiyetle yedikkk masada ki durumumuz iyiydi ama masadan kalkınca patlamak üzereydik :)
tekrar görüşmek dileğiyle şekercim öpüldün...
Not: Aylinciğim söz sanada yapcem cupcake :)

Dilek Mutfakta dedi ki...

arada Bursaya da bekleriz :) :)

made in funda dedi ki...

özlemişim yorumlarını canım.daha sık gel...

lezzettabağı dedi ki...

Ya bu tariflerin hepsi bir harika!Canım çekti valla,ne kadar leziz görünüyor!Ellerine sağlık!

Disalce dedi ki...

o masada ah bende olsaydım...

şişip şişip patlasaydım....

size afiyet olmuş...

handenin ellerine sağlık..ne kadarda güzel bir menü oluşturmuş...bravo onaa.....

öptüm güzel arkadaşım...

Unknown dedi ki...

Canım günaydın Handecim muhteşem ağırlamış sizleri.Dostluğunuz daim olsun hemen tüm linklerime ekliyorum seni kocaman ve sımsıcak sevgiler....

HUYSUZBALIK dedi ki...

Sofraya bayıldım. Hande'nin ellerine sağlık. O kadar güzel mamaları yedikten sonra spora gitmek iyi fikir ben de bugün başladım. Ysaza zayıf olmak lazım değil mi? :) Kardeşine de mutluluklar diliyorum. Sevgiler...

TAZE NANE dedi ki...

Amannnnnnn.
Ne güzel sofra öyle.
Afiyet olsun.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

keyfiniz daim olsun

kocaman sevgilerr

bahar dedi ki...

sofraya bak bak içim açıldı vallahi. Böyle bir masadan sonra spora da yazılır..sokağa çıkıp deli deli koşulur da.bu arada sizi de keyifle ekliyorum blog listeme.

yildiz dedi ki...

Ohhh ohhh,afiyetler olsun.Sofrayi degil ama,sohbetinizi kiskandim dogrusu.Niye beni cagirmadiniz?
Güzel bir haftaya baslaman dilegiyle,sevgiler...

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Süper bir masa tek kelimeyle. Hepsinden yemek istedim ama :( Ellerinize sağlık. Sevgiler...

TAZE NANE dedi ki...

Ne kadar güzel herşey.....