8 Temmuz 2010 Perşembe

MALAYSİAN PALM OİL COUNCİL

Geçtiğimiz günlerde MSA da Malezya palmiye yağı ile sağlıklı yaşam etkinliğine ünlü Şefimiz Serkan BOZKURT tarafından davet edildim.Bu tür etkinliklerde sevdiğim blogcu arkadaşlarımıda görünce daha bi keyifli olacağı baştan belli oluyor ki buda aynen düşündüğüm gibi olmuştu....Şefimiz Serkan BOZKURT bize çok güzel bilgiler verdi ve çok güzel lezzetler yapmayı öğretti....
Malezya Palmiye Yağı Konseyinden Hakan ALKAN bizlere Palmiye yağı hakkında bir çok bilgi verdi. Besin değerlerinin ne kadar yüksek olduğunu, özellikle zeytinyağına eş değer özellikte bir yağ olduğunu . Yurt dışında Palmiye yağının ne kadar çok kullanıldığını anlattı.
Ülkemizde büyük firmalar palmiye yağını kullanmaktaymış. Yağın lezzetini ve kokusunu diğer yağlardan ayırmanız mümkün değil. Özellikle kızartmalarda muhteşem güzel sonuç veriyor. Çünkü yağ yanmıyor. Yakın zaman içinde de artık marketlerde de satılacağı bilgisini verdi. Özellikle yılın her mevsiminde yüksek üretim yapıldığı için fiyatının düşük olması sanırım tüketicileri bir hayli mutlu edecek. Hem fiyatı düşük hem kaliteli yani…Palmiye yağının tanıtımından sonra Serkan BOZKURT bizlere palmiye yağının kullanarak muhteşem lezzetler tanıttı ve öğretti.Tariflerimiz
Naneli Risotto ve Baklava Yufkasında Sarılı Levrek. Hepsi muhteşem güzel oldu. Hem çalıştık hem yedik yine...
Hepimiz yemek yapmayı biliyoruz ama bi çok ince detayı.tekniği yada kolaylığı bilmeyebiliyoruz...Tıpkı soğan doğramadaki teknik gibi....

Malzemelerimiz güzel lezzetlere dönüşmek için bizleri bekliyor:)))

NANELİ RİSOTTO
MALZEMELER:
100 gr.risotto pirinci
2.5 su bardağı tavuksuyu
3 gr.zerdeçal
1 adet büyük boy soğan
2.5 yemek kaşığı palm yağı
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı toz parmesan peynir
30 gr.krema
Bir tutam taze nane
YAPILIŞI:
Soğan ve sarmısak soyularak mini küp şeklinde doğranır.
Risotto pirinci yıkandıktan sonra, soğanla birlikte kavrulmaya başlanır.Bu arada azar azar sıcak tavuksuyu verilir,zerdeçal ilave edilir.Bu işlem pirinçler yarıdan biraz fazla pişinceye dek devam edilir,istenilen kıvama geldiğinde toz parmesan peyniri ve ince kıyılmış taze nane ilave edilir.Ocaktan alındıktan sonra içerisine bir yemek kaşığı palmiye yağı ilave edilerek koyu bir kıvam kazanıncaya dek karıştırılıp bağlanması sağlanır.Suyunu hafif sos kıvamında bağlayıcı olarak pirinçleri tutmasına dikkat edilmelidir.
BAKLAVA YUFKASINA SARILI LEVREK BALIĞI
MALZEMELER:
1 adet fileto levrek balığı
1/2 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı palm oil
1 diş sarmısak
Bir tutam taze baharat
40 gr. baklava yufkası
YAPILIŞI:

Levrek filetonun kılçıkları cımbızla çekilip bir tavada bir yemek kaşığı palm oille bir diş sarımsak ve bir tutam taze baharatla ters düz edilerek hafif pişirilir.
Soğan piyazlık doğrandıktan sonra bir yemek kaşığı palm oille beraber tavada kısık ateşte yahni olacak şekilde pembeleşinceye dek pişirilir.
Baklava yufkası üç kattan bir karış eninde uzun şerit halinde kesilip düz bir zemine serildikten sonra üzeri pile şeklinde baklava yufkası ile kaplanıp üzerine palm oil sürülerek 180 C önceden ısınmış fırında 20 dakika pişirilip servis edilir....

Şefimiz etkinlik sonunda sertifikalarımızla birlikte TEFALden çok güzel tavalar hediye etti...
Bu güzel etkinlik için değerli Şefimiz Serkan BOZKURT`a, MSA`ya, Malezya Palmiye Konseyine çok teşekkürler...
SEVGİLERİMLE

11 yorum:

mandalincikmazi dedi ki...

Gönülcüm
hayırlı kandiller dilerim arkadaşım tüm dualarının kabul olması dileklerimle sevgiler........

YeMeK vAkTi dedi ki...

harika bir gündü

umutluhayat dedi ki...

çok güzel bir etkinlik olmuş.yufkaya sarılı levrek çok ilgimi çekti.harika görünüyor.

ebruakin dedi ki...

Selamlar Gönül'cüğüm,
Tarifler için çok teşekkürler.
Bu yağa ulaşamama ihtimali için; yerine hangi yağı kullanabiliriz? Tadı hangi yağa yakın?
Öpüyorum.
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Afiyet olsun Gönül'cüm, çok nefis yiyecekler hazırlamışsınız yine. Ne güzel keşke Eskişehir'de de böyle etkinlikler olsa.

Kandilin kutlu olsun, sevgiler..

Damak Tadı dedi ki...

Çok güzel bir etkinlikti canım..Buradan tekrar sevgili Tijen'ciğime teşekkürlerimi gönderiyorum.."Seninle her yer güzel bana" Öperim kocamnından tatlım..


Miraç kndilin mübarek olsun canım..


Kocaman sevgilerle..

nesrin dedi ki...

Sef ascilarla profesyonel bir mutfakta calismak rüya gibi bir sey. Güzel bir deneyim olmus. Risottoyu ben de merak ediyorum. Bir gün denemek isterim. Sevgiler...

nesrin dedi ki...

Sef ascilarla profesyonel bir mutfakta calismak rüya gibi bir sey. Güzel bir deneyim olmus. Risottoyu ben de merak ediyorum. Bir gün denemek isterim. Sevgiler...

Yaren dedi ki...

GÖnül kiz bu etkinlikler katilman beni cok etkiledi,harikasin sakin durma böyle devam et canim ;) Etkinliklerde ögrendigin püf noktalarida bana ögret olurmu yavru kusum.Pilavda nefis görünüyor ,herkezelerin ellerine saglik.Bu sene malesef son anda Türkiyeye gelmekten vaz gectim.Insal seneye gelmek istiyorum.Sana güzel bir hafta sonu diliyorum,sevgiyle kal :)

Mimosa Café dedi ki...

çok keyifli bir etkinlikti gönülcüm. baklava hamurlu balığın tadı hala damağımda. sevgiler.

Tümay Öztürk dedi ki...

Palmiye yağını ben de çok merak ediyorum. Tadının nasıl olduğunu. Çok güzel yemekler yapmışsınız yine. Ellerinize sağlık:)