10 Ağustos 2010 Salı

MÖVENPICK SEN NEYMİŞSİNNNN!!!!

E yuh yinemi etkinlik demeyin ama ne yapıyım:)))) Tatilden döndükten sonra ilk işim günlerce bakamadığım maillerim olmuştu:)) Gamze hanımdan gelen davetde Mövenpıck Dondurmasından bahsediliyordu eeeee Sevgili Gamze hanımı kırmak olmazdı....Tabiki memnuniyetle kabul ettim ve iyikide gittim..İnanılmaz bir etkinlik keyfi daha yaşadım...Ama ilginç ama şaşırtıcı ama bir o kadarda lezzetlimi lezzetli:)))Süper lezzetlerle bizleri tanıştıran Sevgili Şefimiz Eyüp SEVİNÇ ve ekibine buradan bir kez daha Teşekkürlerimi ve Sevgilerimi iletmek istiyorum.....
Ve workiıng tıme:))))) Sevgili Şefimiz bize birbirinden lezzetli iki Kokteyl hazırladı içmeye doyamadık ve bir solukta bitirdik.)))))

Mılkberry süperdi süper süüüppperrrrr:)))

Boss'y sende şahanesin:))))
ve sıra bizde:)) öğrenelim yapalım afiyetle tadına varalım:))))

Salatalık Çorbası ile Mövenpick Rıcotta&Pınk Pepper Dondurma
Evet bildiğimiz cacık sunumu dondurma ile......Değişik fakat güzel bir tat...Benim damak tadıma uydu.....:)))

Gavurdağı Salatası ile Movenpick Balsamic Vınegar Sorbe
Herzaman yaptığımız salataya dondurma eklersek ne olur:)))) Balsamicli çok ilginç dimi banada ilginç gelmişti ama tadına vardığımda lezizmi leziz olduğunu gördüm.....

Sarımsaklı Domatesli Semizotu salatası ile Mövenpick Yoğurt Dondurma
Tabiki asla çiğ sarımsak soğan yemediğim için koymadım içine sarımsak....Ama dondurmanın yoğurtlusunu ilk kez tattım ve bayıldım bayıldım:)))))
Ilık Babagannuş ile Mövenpick Rıcotto&Pınk Pepper Dondurma
Böylesi lezzet görmedim ben....
Gördüğünüz gibi bir etkinlik daha keyifle yaşandı ve bitti..geriye ağızda kalan tatlar ve keyifli kahkahaların tebessümü kaldı......
Şimdi birazda Mövenpick Dondurmaları hakkında bilgi vermek istiyorum...Çünkü ben söylediğim gibi hiç tatmamıştım ama çok geç kalmışım.))))) nasıl eksik kalmışım anlamadım:))))

Mövenpick Dondurma Tarihçe:

Mövenpick Dondurmaları’nın hikâyesi, 1961 yılında İsviçre’de bir restoranının mutfağında başladı. Mövenpick Dondurma’nın yaratıcısı Ueli Prager’in amacı kendi açtığı gastronomi restoranında yüksek kalitede ve doğal tatları olan dondurmalar sunabilmekti. Kısa zamanda meşhur olacak dondurmasının temelini bugün de olduğu gibi taze krema, 100% doğal malzeme ve parçacıklar oluşturuyordu. Gerçek dondurmanın tadı dilden dile dolaşmaya başlayınca, daha fazla dondurma severe ulaşabilmek için Mövenpick Dondurmaları 1972 yılından itibaren İsviçre’nin kuzeyinde küçük bir şehir olan Bursins’de hazırlanmaya başlandı ve bu tarihten itibaren 100% doğal dondurmaların ünü İsviçre sınırlarını aşmaya başladı. Tarifleri gurme şefler tarafından hazırlanan Mövenpick Dondurmaları hala aynı tutkuyla Bursins’de hazırlanmakta ve tüm dünyaya buradan gönderilmektedir.

%100 doğal ne demektir?

Mövenpick dondurmaları %100 doğaldır. Peki %100 doğal ne demektir?
Mövenpick dondurmalarında;

Kıvam için… Taze süt kreması,İdeal bir karışım için… Doğal nişasta (mısır, pirinç),İştah açıcı bir görüntü ve kremamsı bir doku için… Yumurta sarısı,Renk için… Gerçek meyve püresi, Tat için… Gerçek meyve özütü ve doğal meyve parçacıkları kullanılır.

Hiçbir katkı maddesi kullanılmaz! İşte Mövenpick dondurmalarını %100 doğal yapan, bu özenle seçilmiş malzemelerin kullanılmasıdır.


Mövenpick Dondurma Genel Bilgiler:

Klasikler, Tatlılar, Sorbeler ve Gurmeler olmak üzere 4 ana grupta, 19 farklı çeşidiyle seçkin market, şarküteri, restoran, kafe ve otellerde yerini alan Mövenpick Dondurmaları ile lezzetin doruklarına varacaksınız.

Taze kreması ve içindeki doğal malzemeleri ile dondurma ustalarının hünerli ellerinde, farklı bir üslupla hazırlanan “klasik” dondurma tatlarının keyfini çıkaracak, orijinal tariflerine sadık kalarak hazırlanan dünyaca ünlü 2 Akdeniz “tatlı”sının dondurmayla mükemmel uyumunu keşfedeceksiniz. Yağ içermeyen “sorbe” ailesinin içerdiği gerçek meyve püresi ve meyve parçacıkları sayesinde doğallığın tadına varacak ve yenilikçi “gurme” lezzetlerle gastronomik bir deneyim yaşayacaksınız. Gurme dondurma ustalarının özel tarifleri ile hazırlanan Mövenpick Dondurmaları’nın içindeki tüm malzemeler en iyi yetiştikleri ülkelerden özenle seçiliyor. Vanilya Madagaskar’dan, kakao Venezüella’dan, limon İspanya’dan, ceviz Çin’den, mango Ekvator’dan, fıstık İtalya’dan geliyor.
Mövenpick Dondurma Klasik Ailesi

Mövenpick Vanilyalı Dondurma (Vanilla Dream)

Mövenpick’in en çok tercih edilen tadı Vanilyalı dondurmanın sırrı Madagaskar’dan gelen vanilya meyvesinde saklıdır. Mövenpick, vanilya meyvesinin en değerli kısmı olan vanilya çubuklarını toz haline getirerek dondurmalarında kullanır ve bu muhteşem lezzeti damak zevki gelişmiş tüketicilerine sunar.

Mövenpick Çikolatalı Dondurma (Swiss Chocolate)

Venezuella’nın meşhur Maracaibo kakaosu ile İsviçre kremasının birlikteliğinden doğan Mövenpick Çikolatalı dondurma, içindeki yaprak çikolata parçacıklarıyla gerçek çikolata deneyimini yaşatır.Mövenpick Karamelli Dondurma (Caramelita)

Mövenpick Karamelli Dondurma, içinde elle kesilmiş kocaman karamel parçaları ve karamel sosuyla hazırlanır. Tüketicilerimiz dondurmayı önce ağızda eritir, ardından büyük karamel parçalarının keyfini çıkarırlar.

Mövenpick Çilekli Dondurma (Strawberry)

Mövenpick Dondurma’ya özel patentli üretim tekniğiyle üretilen Mövenpick Çilekli Dondurma, içindeki büyük çilek parçalarıyla gerçek çilek yemenin keyfini yaşatır.

Mövenpick Cevizli ve Akçaağaç Şuruplu Dondurma (Maple Walnut)

Çin’den gelen ve 12 ay boyunca taze kalan cevizlerden üretilen karamelize ceviz parçacıkları, Kanada Akçaağaç şurubu (maple syrup) ve İsviçre kremasından oluşan Mövenpick Cevizli ve Akçaağaç Şuruplu Dondurma farklı deneyim arayanların ilk tercihi olmaya aday.

Mövenpick Espressolu Dondurma (Espresso Croquant)

Karamelize edilmiş fındık parçaları ile İtalyan espresso kahvesinin bir araya gelmesinden oluşan Mövenpick Espressolu Dondurma, kahve tutkunları için birebir.

Mövenpick Çikolata Parçacıklı Panna Dondurma (Stracciatella)

Mövenpick, İtalyan panna dondurmasının içine bitter yaprak çikolata parçacıkları serpiştirilerek oluşturduğu Stracciatella Dondurmayı, klasik tatlardan hoşlananların beğenisine sunuyor.

Mövenpick Fıstıklı ve Marzipanlı Dondurma (Pistachio)

İtalyan fıstıkları ve Alman marzipanının (badem ezmesinin) buluştuğu dondurma, ister tatlı ister tuzlu yemeklerle tüketilebilir.

Mövenpick Naneli ve Çikolata Parçacıklı Dondurma (Mint Chocolate)

İngiliz kültüründen esinlenerek doğan Mövenpick Naneli ve Çikolata Parçacıklı Dondurma, nanenin ferahlığını ve çikolatanın vazgeçilmez tadını bir arada verebilmesiyle ön plana çıkar.

Mövenpick Yoğurtlu Dondurma (Yogurt)

İçinde %55 oranında gerçek yoğurt bulunan Mövenpick Yoğurtlu Dondurma özellikle meyve salatası ile beraber mükemmel uyum gösterir.

Mövenpick Dondurma Tatlı Ailesi

Mövenpick Tiramisu’lu Dondurma (Tiramisu)

Orijinal Tiramisu tarifine sadık kalınarak üretilen Mövenpick Tiramisu’lu Dondurma’nın içinde mükemmel kıvam için Mascarpone peyniri, yarı tatlı Italyan Marsala şarabı, bisküvi parçaları ve kahve sosu bulunuyor. Tiramisu tatlısından tek farkı, dondurma olması.

Mövenpick Krem Brüle’li Dondurma (Creme Brulée)

Üzeri hafif yanık bir görüntüye sahip, geleneksel Krem Brüle tatlısının Mövenpick dondurma ustalarının elinde, orijinal tarifine sadık kalınarak, farklı bir üslupla yorumlanmasının ürünü olan bu tada bayılacaksınız.

Mövenpick Dondurma Sorbe Ailesi:

Mövenpick Limonlu Sorbe (Lemon & Lime)

İspanya güneşinde olgunlaşan limonlarla üretilen Mövenpick Limonlu Sorbe’nin içinde %24 oranında gerçek limon kullanılır. Sıcak yaz günlerinde ferahlatan bir tat arayanlar için birebir.
Mövenpick Çarkıfelek Meyveli ve Mangolu Sorbe (Passion Fruit & Mango)

%42 oranında gerçek çarkıfelek meyvesi ve mango bulunan Mövenpick Çarkıfelek Meyveli ve Mangolu Sorbe’de mango Ekvator’dan, çarkıfelek meyvesi de Hindistan’dan geliyor. Sizi muhteşem bir yaz gününde, egzotik bir adada hissettirecek Çarkıfelek Meyveli & Mangolu Sorbe muhteşem lezzet deneyimleri vaat ediyor.

Mövenpick Frambuaz ve Çilekli Sorbe (Raspberry & Strawberry)

Mövenpick Frambuaz ve Çilekli Sorbe’nin içinde yer alan %54 oranındaki meyve parçaları sayesinde ortaya çıkan kırmızı renk, gözleri kamaştırmaya yeter. %100 doğallığın keyfini çıkarın.

Mövenpick Armutlu Sorbe (Pear)

Mövenpick Armutlu Sorbe’de dünyanın en sulu armutlarından birisi olan Amerikan Williams armudu kullanılır. Williams armudu, aromasını ve pütürlü dokusunu direkt olarak sorbeye aktarır. Sorbenin içindeki armut parçalarıyla da gerçek armut keyfini yaşatır.

Mövenpick Dondurma Gurme Ailesi

Mövenpick Balzamik Sorbe (Balsamic Vinegar)

Mövenpick Balzamik Sorbe’de dünyanın en iyi Balzamik sirkesi olarak tanımlanan “Aceto Balzamiko di Modena” kullanılır. Bu sirkenin en önemli hammaddesi olan üzüm Italya’nın Modena şehrinde yetiştirilen ve beyaz şarap için kullanılan Trebbiano üzümüdür. Bu üzümler Modena’ya düşen dik güneş ışınlarıyla beslenirler ve yoğun bir tada ulaşmaları için mümkün olduğu kadar geç toplanırlar. Olgunlaşma sürecinde ilk önce meşeağacı, daha sonra kestane ve en son olarak ta kirazağacı varillerinde bekletilirler. Bu süre boyunca asit oranı düşer ve gerçek nektar halini alır. Balzamik Sorbe’de kullanılan en saf ve en doğal balzamiktir. Balzamik Sorbe’yi tatlılarla ve tuzlu yemeklerle deneyebilirsiniz. Mövenpick Dondurma şefleri Balzamik Sorbe’nin Mozzarella Peynirli Caprese, Domates Soslu Penne, Somon Tartar, Dana veya Somon Carpaccio ve çilek ile denenmesini tavsiye ediyor.




Mövenpick Konyaklı Dondurma (Cognac VSOP)

Dünyanın farklı yerlerinden, özenle seçilen konyakların Mövenpick dondurma şefleri tarafından titizlikle değerlendirilmesi sonucunda, bu mükemmel dondurmanın üretimi için Fransa’nın en eski ve butik konyak üreticisi Maxime Trijol seçildi. Yılda sadece 5.000 şişe üretilen konyağın en önemli özelliği 2 kere distile edildikten sonra 54 ay boyunca meşe ağacı varillerinde bekletilip konyağın ulaşabildiği en yoğun tada ulaştırılması. Konyaklı Dondurma’nın baş döndüren cazibesi konyağın içinde marine edilmiş elma parçacıklarından geliyor. Somon Tartar, Deniz Tarağı, Levrek, Dana Madalyon, Kahve, Tarte Tatin gibi tatlı ve yemeklerde kullanılabilen Konyaklı Dondurma ile gastronomi sanatının büyülü dünyasını keşfedin.

Mövenpick Ricotta Peynirli ve Pembe Biberli Dondurma (Ricotta & Pink Pepper)

Günün birinde tuzlu bir dondurma yenileceği hiç akla gelir miydi? Mövenpick dondurma şefleri bir ilke daha imza attı ve ortaya muhteşem Ricotta Peynirli ve Pembe Biberli Dondurma çıktı. Bu dondurmayı farklı kılan lezzet; gurmelerin öncelikli tercihi olan, inek sütünden imal edilmiş yumuşak dokulu ve hafif tatlı, doğası gereği az tuzlu ve az yağlı İsviçre Ricotta Peyniri’nden gelir. Muhteşem bir uyum için de Brezilya ormanlarından toplanan ve damakta ilk once tatlı, sonra hafif mentollü, en son da acı tat bırakan Pembe Biber parçacıkları eklenir. Bu sayede hem yemeklerde hem de tatlılarda kullanılabilecek muhteşem bir lezzet ortaya çıkar.

Mövenpick şefleri Ricotta Peynirli ve Pembe Biberli Dondurma’nın Domates Çorbası, Risotto, Domates Soslu Tagliatelle, Enginar Kavurma ve Ananas Carpaccio ile kullanılmasını öneriyor.

Sıcak Damla Sakızı Keki ve Movenpick Strawberry Dondurma
Sevgili Şefimiz Eyüp SEVİNÇ 'in bize ikramıydı.....

Mmmhhhhhh lezzetin fevkindeydi:))))

veee kuru buz ile showtıme:))))))


Eee tabi etkinlik sonunda boş göndermediler.....Herşey çok güzeldi çok keyifliydi....Yine gülenyüzlerle mutlu mesut blogcu arkadaşlarımla ayrıldık.....
Teşekkürler Movenpick,
Teşekkürler Sevgili Gamze Hanım,
Teşekkürler İstanbul Culinary Institute,
Teşekkürler Sevgili Şefimiz Eyüp Sevinç ve ekibi.....
Sevgilerimle

14 yorum:

Unknown dedi ki...

Dondurmalı yemekler çok ilginçmiş.
İyi ki gitmişsin bizde sayende gitmiş kadar olduk.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Hepsi ilginç etkinliğiniz bol olsun afiyet bal şeker olsun Gönülcüm.

SERRA dedi ki...

ya bayıldım
keşke benimde böyle imkamlarım olsa da gitsem:((

Gönülünce dedi ki...

Tatil sonrası harika bir etkinlik hemde çokkk lezizz...Güzel paylaşıma bakmaya doyamadım harikasın...

Sevgiler...

Nilgün Komar dedi ki...

denemek lazım bende bir dondurma severim merak ettim şimdi..

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Gönül'cüğüm şu etkılıklere gıderken benıde taksan peşine:)hersey nefıss görünüyor.tatları uymuyor gıbı ama yapıldıgına göre vardır bır bıldıklerı:)güzel bir etkınlık olmus canım.hayırlı ramazanlarr.

mintinin dünyası dedi ki...

süper bir etkinlik olmuş canım ya.imrendim inan.lezzetler çok farklı.ama hepsi de süper.emeğinize yüreğinize sağlık...hayırlı ramazanlar

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Gönülcüm hoşgeldin şekercim, özledik seni. bu gerçekten çok ilgiç bir tecrübe olmuş belli

Egeden Tarifler dedi ki...

Gönülcüm etkinliklerinizi kıskanıyorum bilesin :)) İzmir'e de gelin yahu :))
Bu arada hayırlı ramazanlar dilerim canım...

Benhurum dedi ki...

Nefis tariflerle dolu harika bir gün olmuş sizler adına çok memnun oldum şekerim;)Sevgilerimle...

Baharcicegi dedi ki...

Dondurmadanda salata yani nasil olurki tadi...tatli ve tuzlu
hayirli bereketli ramazanlar etkinlikler kralicesi

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

afiyet şeker olsun gönülcüğüm :))
sensiz etkinliklerin tadının olacağını sanmıyorum :)
asıl lezzet senden girmiş tabaklara..
ellerinize sağlık.
çok sevgiler..
Hayırlı- bereketli-sağlıklı ramazanlar diliyorum..

YeMeK vAkTi dedi ki...

bayıldım gönüll ne güzel lezzetler bunlar

Gözde Pasta dedi ki...

merhabalr....oncelıkle samımı ve cok guzel maılınız benı cok cok mutlu ettı.hemen cevap vermenız daha da mutlu etttı. benı aydınlatıp, ıhtımal dahılınde goturme durumu hakkındakı soyledıklerınız olmasa bıle cok sevındırıcıydı...belkı goturme durumunuz olmasa bıle oradakı ıletısımdekı bayanlara benım blogumu soylemenız bıle benı mutlu eder...boyle samımı ve guzel zamanlarda gorusmek dılegıyle...cok tesekkur ederım sevgıler....gozde pasta