2 Ağustos 2010 Pazartesi

PATLICAN ÇIĞIRTMA (nedemekse:)))))) )

Valla isterseniz yemeyip yanında yatabilirsiniz:))))) Mideleri bayram etmeden önceki hali:))))
Çığırtma:)))) yine enteresan bir lezzet adı değilmi:)) Ama inanılmaz güzel lezzetli vede yapılışı çok kolay ..İftar sofralarınızda zeytinyağlı lezzet grubuna ekleyebilirsiniz diye düşünüyorum....

MALZEMELER:
5-6 Patlıcan
5-6 çarliston biber

Bol domates (ben 8-9 tane kullandım)

Kızartmak için sıvıyağ

Pulbiber

Tuz,şeker

1 yemek kaşığı Sirke

Zeytinyağı
YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyup üstüne bolca tuz döküp suyunuda koyup bekletiyoruz..Kara suyu çıkıncaya kadar bi kaç su değiştiriyoruz....Sonra önden arkadan dilemlemeye başlıyoruz verevde olabilir ama patlıcanın bütün kalmasına dikkat ediyoruz (patlıcanın beli eğri die bi yemeği var biliyorsanız doğrama şeklini anlamışsınızdır:)) Bol yağda kızartıyoruz ve borcama alıyoruz...Biberlerinden tepesini kesip içini temizleyip kızartıyoruz patlıcanların aralarına yerleştiriyoruz....
Tavada zeytinyağı,kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri.sirkeyi,pulbiberi tuz ve şekeri katıp sosunu pişiriyoruz.

Borcamda bulunan patlıcan ve biberlerin üstüne döküyoruz....Sonra dinlendirip afiyetle yiyoruz...
*Ben genellikle zeytinyağlı yemeklerimi birgün önceden yapıyorum..Ertesi güne çok daha lezzetli oluyor..Sizlerede bu şekilde yapmanızı tavsiye ederim*

AFİYETLER OLSUN
Tatil Tatil dedikkkk yaşadık ve bir kısmını bitirdik:)))30 gün yıllık iznimin 19 gününü kullandım ve önce Ailemle İstanbulda daha sonra çok sevdiğim arkadaşlarımla Antalyada şahane bir Tatil keyfi yaşadım....Kalan iznimi ne şekilde nerede değerlendiricem kararsızım:)))) Geçen yıl 62 kg.olarak gittiğim Tatile bu yıl 70 kg. olarak gitmenin dışında beni üzen bişi olmadı:)))) Ama (gülmeyin yinemi demeyin) kesin kararlıyım düzenli sporumu yapıcam ve tabiki yediklerime dikkat edip sağlıklı beslenerek...Eeee bu nezaman olacak tabiki Mübarek Ramazan ayından sonra.....
Ramazanda hem çalışıp hem oruç tutup hemde spora gidersem koşu bandına yapışır kalırım:)))))) Bakalım bu sene Ramazanda zorluk olacakmı sanırım açlık değilde susuzluk zor gelebilir çünkü işim gereği sürekli insanlarla konuşma halindeyim hele birde laf anlamayanlara denk gelirsem anlat dur artık dilin damağın kurur:)) kızarsın öfkelenirsin "oruç vurmuş" .."tutma kardeşim"..." banamı tutuyorsun" gibi laflar işitebilirim:))) Oruç tutanlarada tutmayanlarada saygım sonsuz..Kimisi rahatsızdır,kimisi dayanamıyordur,kimisinin kendine göre geçerli sebebi vardır kimisi gereksiz görür tutmaz bunlar beni hiç ilgilendirmez fakattt sadece beklediğim şey Oruçlu insana karşı saygılı olunması buda malesef bizim toplumumuzda nadir gördüğüm bir durum....

Mübarek Ramazan ayı hepimize hayırlı uğurlu bereketli olsun.....
Malesefki etkinliklerimi yayınlamaktan tarif yayınlayamaz oldum ama Ramazan ayında bol bol tariflerimi yayınlarım die düşünüyorum.
Herkese bol bereketli vede keyifli Bir Ramazan ayı diliyorum......Sevgilerimle......

20 yorum:

Unknown dedi ki...

Valla süper..İsmi zaten ayrı bi konu :) kıyım kıyım doğrandığı için çığırıyo gibisindendir belki :) Patlıcanla yapılan hele ki kızartılıp yapılan yemeklerin hepsinin çok leziz olduğundan yola çıkınca bu yemeğin de muhteşem ötesi olduğunu anlamak hiç zor değil.Emeğine sağlık..iyi geceler

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Gönülcüğüm eline sağlık hayırlı ramazanlar sanada . Sevgiler...

Nehir Butik Pasta dedi ki...

Bu yemeğin adını çok duymuştum ama nasıl yapıldığını bilmiyordum paylaştığın için teşekkürler mutlaka deneyeceğim
ellerine sağlık

Egeden Tarifler dedi ki...

Eline sağlık canım tam bir yaz yemeği.. Sana da hayırlı ramazanlar dilerim şimdiden :)

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Ben yanında yatarım bu güzelliğin:)ama dayanamam ve yerim hepsini..cok guzel görunuyor canım elelrıne sağlık patlıcan nasıl yapılırsa yapılsın severek yerim.Bu oruç konusunda sana hak veriyorum sadece saygı.sevgiler Gönülüm

sarkaç dedi ki...

Patlıcanın hele bir de kızartılmışsa tadına denecek yok. Elinize sağlık, çok da güzel görünüyor.
Çığırtmanın anlamını bilmiyorum ama TV de izlemiştim. Özellikle Bergama'da çok sevilen yerel bir yiyecekmiş. Ve onlar kızartmak yerine patlıcan ve biberleri aynı anda tavaya koyup kapağını kapatıp kısık ateşte yağda pişiriyorlarmış. Bu pişirme işlemi yaklaşık 40-45 dakika sürüyormuş.
Hayırlı ve bereketli Ramazanlar

YeMeK vAkTi dedi ki...

ivir ivit tarif bekliyoruzzz ayoll aktif hatun diyorum sana hep işte etkinlik dolu ama yaz diye affettim seni..

Ellerine sağlık çığırtma çok lezzetli belli:)

Unknown dedi ki...

nedense kızartılınca patlıcan ve biber daha bir lezzetli oluyor.fırında olunca aynı lezzeti bulamıyorum ben.ellerine saglık.

hunerlieller dedi ki...

tam yaz ayına uygun nefis bir tarif..bende yanında yatarım valla:))ellerine saglık canım..sevgiler.

TATESAL dedi ki...

Gönüllll harikasın canım benim,ellerine sağlık....

Adsız dedi ki...

gönül ellerine sağlık bacı

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Gönülüm ya hiç kızartma yapmıyorum biliyormusun:(

ama yemeğin pek lezzetli görünüyor

tatildende hoşgeldin sefalar getirdin

sevgiler öpüyorum canım

Unknown dedi ki...

Resmi bile bitirdi beni. Kimbilir tadı nasıl enfes olmuştur. Ellerine sağlık.

NİL-GÜL dedi ki...

Süper görünüyor en yakın zamanda deniyeceğim.Ellerinize sağlık

KUZEYİN KIZI dedi ki...

Süperr süperr:) Patlıcanın olduğu heryerde varımm:))Elelrinde sağlık kesinlikle bende deniycemm.
Sevgiler...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok güzel olmuş,ellerine sağlık,sevgilerrr....

SERRA dedi ki...

görüntüler enfes
bloğuma hoşgeldiniz siz de:)

sarımutfak-hande dedi ki...

harika olmuş çok severim bende zaten içinde patlıcan olan herşeye baylırım ellerine sağlık balım sana hayırlı ramazanlar diliyorum bu sıcaklarda oruç tutma kolaylığı diliyorum sakin ol sinirlenme:)))) öptüm cnm

nesrin dedi ki...

Ellerine saglik. Nefis bir görünümü var. Hayirli ramazanlar...

PERI dedi ki...

Cigirtma Bergama yemegidir.Patlicanlarin cigirta cigirta kizartilmasindan almistir ismini:) Bizim ailenin olmazsa olmazlarindandir.
Bende tarifini vermistim, ellerinize saglik :) HAYIRLI RAMAZANLAR...