22 Ekim 2013 Salı

Limonlu Kat Kat

1238372_10151722022428740_904367498_n

Ankaradan selamlar sevgiler.....Yine uzunca bir süredir sitemi ihmal ediyorum farkındayım..Yiğenimin "teyzecim ne zaman tarif eklemeyi düşünüyorsun" sitemleri üzerine hemen arşivde beni bekleyen lezzetleri paylaşma kararı aldım...Geçtiğimiz günlerde missgibinin evsahibi Zerrinimle Hayatın ta kendisi Yaseminciğime ziyarete gittik...hem komşu olarak yakınımıza taşınmasının sevinci hemde minik prensesimizi görme sevinci ile gittik ve masada gördüğünüz birbirinden güzel damaklarda tat bırakan lezzetler ile tanıştık..Özenle hazırlanmış masası ve lezzetleri anlatamam görmeniz yaşamanız ve tatmanız gerekirdi:)))) Lezzetler bir ayrı keyif sühbet bir ayrı keyif prensesin tadı bir ayrı keyifti....Tariflerin devamını hayatın ta kendisi sayfasından Yaseminimden alabilirsiniz..Fakat ben limonlu katkatların tadını hem sizlerle paylaşmak istedim hemde sayfamda bulunsun istedim..İnanılmaz güzel ferah bir limon tadı vardı bu kadar çok çeşide rağmen iki dilim yeme zevkinde bulundum:))) Buyrun Yasemin Sümengenin tarifini aynın aktarıyorum..



1240402_10151722022703740_1811716114_n
Malzemeler
  • 3/4 su bardağı şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
  • 1/4 su bardağı mısır nişastası (Çeyrek su bardağı)
  • 1/8 çay kaşığı tuz
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı krema
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1/2 su bardağı limon suyu
  • 2-3 paket yulaflı bisküvi
Muhallebiyi hazırlamak için bir tavada şeker, mısır nişastası ve tuzu karıştırıyoruz. Başka bir kapta yumurta sarıları, süt ve kremayı iyice çırpıyoruz. Sütlü karışımı şekerli karışımın üzerine ekliyoruz ve sürekli karıştırarak kaynayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp tereyağı ve limon rendesini ekleyip, tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz. Son olarak limon suyunu da ekleyip karıştırıyoruz. Muhallebimizi ara ara çırparak soğuyana kadar bekliyoruz.
20 cm x 20 cm bir kalıbın tabanına streç film seriyoruz. Üzerine yulaflı bisküvileri diziyoruz. Bisküvilerin üzerine muhallebimizin 1/3’ünü yayıyoruz ve bir kat  bisküvi bir kat muhallebi olacak şekilde 3 kat devam ediyoruz. En son katına muhallebi sürdükten sonra üzerini streç film ile kaplayıp buzdolabında 3-4 saat bekletiyoruz. Servis edeceğimiz zaman kenarlardaki streç filmlerden tutup kalıptan çıkarıyoruz. Kare dilimleyip üzerini limon dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Ellerine sağlık Yasemin Sümengen......Mükemmel lezzetlerin ve muhteşem ev sahipliğinden dolayı tekrar Teşekkürler ve Sevgiler :)))
Şimdilik benden bu kadar.....Yarın yeni bir lezzette buluşmak ümidiyle....Sevgilerimle.....

Hiç yorum yok: