1 Mart 2010 Pazartesi

3+1 HANDE BULUŞMASI (ÜÇÜ BİR ARADA:))

Yeavrılarımmm:)))) bugün yine pazartesi yine haftabaşı sendromu....Umarım gönlümüzce geçireceğimiz dolu dolu bir hafta yaşarız....Haftasonum yine bol gezmeli oldu:)) (ne zaman olmadıki) Cumartesi Sevgili arkadaşım Emelimin doğum gününü kutladık..Pazarda üçü bir arada kankileri olarak .pastacikiz. (Özlemimle) sarimutfak. (handeme) davetliydik..Handeme sevgili damak-tad. gülümüzde geldi...Dolayısıyla 3+1 olduk:)))) Çok güzel keyifli bol kahkahalı bol fotoğraflı bir pazar yaşadık..Handem yine döktürmüş çok güzel hazırlanmıştı....Canım arkadaşım herşey mükemmel ötesiydi ellerine sağlık....O kadar çok yedimki eve gider gitmez bitki çayları:))) sodalar falan anca kendime geldim:))))

MUZLU CEVİZLİ NEFİS ÖTESİ KEK

Bu muhteşem keki Sevgili Damaktadı gülüm yapıp getirmişti...Kendisi zaten kek ustası yorum yapmama bile lüzum yok.....Ellerine sağlık gülüm muhteşemdi... Tarifi sevgili gülümün bloğundan aynen kopy yapıyorum.....

Malzemeler:

4 yumurta

125 gr oda sıcaklığında tereyağ

1 su bardağı şeker

minicik tuz

1 yemek kaşığı h.cevizi

1 paket vanilya şekeri

100 gr beyaz çikolata

1/2 su bardağı iri parçalanmış ceviz

1 adet büyük muz

1/2 limon suyu + 3-4 damla aroması

1/2 su bardağı krema

2 su bardağı un

1 çay bardağı nişasta

1 paket kabartma tozu

Tepesi için droetker 2 renkli kuvertür çikolatası(paket içersinde,tek kullanımlık)Hazırlanışı:

Yağ,limon suyu ve aroması,şeker,tuz çırpılır.Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.Krema,h.cevizi eklenip çırpılır.Muz irice doğranıp cevizle eklenip çırpılır.Beyaz çikolata irice doğranıp eklenip çırpılır.Un,nişasta,kabartma tozu elenip 3 aşamada eklenip çırpılır.Önceden 175 c de ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dk pişirilir.Fırından çıkarıldıktan sonra hafif ılınması beklenip,telin üzerine alınır.

Kuvertür kağıdı ile mikroda 1-2 dk kalıp eritilir.(360 c kadar dayanıklı paketler)Mikro yoksa kaynar suyun içersinde eritilir.Sonrada ucu kesilip kekin üzerine gezdirilir.

Bu kadar yapımı arkadaşlar..Ellerinize sağlık.


SUBÖREĞİ Bu böreği Handeme giderken ben yaptım götürdüm..Hazır su böreği yufkası denemediyseniz hemen markete :)) Okadar güzel oluyorki bir okadrda basit...mutlaka denemelisiniz...

Yapılışı çok basit .Kısaca anlatayım; Su böreği yufkalarını kaynayan suya teker teker atıp 15 sn.haşlıyorsunuz ordan soğuk su dolu bir kaba alıyorsunuz kevgirin üstünde süzdürüp tepsiye döşüyorsunuz...Aralara birer kaşık sıvıyağ sürüyorsunuz...Yufkalar yarıya gelince iç malzemesini koyup aynı işleme devam ediyorsunuz...Yufkalar bittiğinde yumurta sarısı sıvıyağ ve biraz suyu karıştırıp üstüne sürüyoruz..Sonra fırında pişirip afiyetle mideye yolculuk yaptırıyoruz:)))
PATATESLİ İÇLİ KÖFTE
Handemden istediğim muhteşem içli köfteler..tadı hala damağımda..Tarifi Handemin sayfasından aynın kopy yapıyorum....
MALZEMELER:
dışı için:
1 adet büyük patates
1 su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı salça
tuz
içi için:
200 gr.kıyma
1 adet kurusoğan
tuz
karabiber
kırmızıpulbiber
2 yemek kaşığı ceviziçi
bir kaç dal maydanoz
kızartmak için:
2 yumurta beyazı
sıvıyağ
YAPILIŞI:
Öncelikle bulguru derin bir kaba alın üzerini geçmeyecek kadar sıcak su döküp kabın ağzını kapatın bulgurlar şişsin.(tıpkı kısır yapar gibi)Patateside haşlayın.Diğer tarafta 3 yemek kaşığı sıvıyağda küp küp doğradığınız soğanları öldürün daha sonra kıymayı koyup kavurun.İçine tuz ,karabiber,kırmızıpulbiber katın ,ince kıyılmış maydanozları ekleyin,ceviziçlerini koyupaltını kapatıp iç malzemeleri soğumaya bırakın.Diğer tarafta haşlanan bulgurla haşlayıp ezdiğiniz patatesi karıştırın.Salça koyun ,yumurta kırın(sarısıyla beraber),un, tuz katıp bir güzel yoğurun.Yoğurduğunuz bulgurlu harçdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içini oyun kıymalı iç malzemeden koyup ister benimkine benzer köfte şekli verin ister klasik içli köfte şekli verin.Hazırlanan içli köfteleri önce çırpılmış yumurta beyazına batırın sonra kızgın yağda kızartın.


SADRAZAM LOKUMU
Valla ne diyeyim Sadrazam işini biliyormuş:))) Ellerine sağlık Handem.....

MALZEMELER:
2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kadar bulamak için hindistancevizi

YAPILIŞI:
Un ve tereyağını tencereye koyup kavurmaya başlayalım.Birkaç dakika kavurduktan sonra şeker katıp kavurmaya devam edelim.Vanilya koyup sütü azar azar ilave edelim.Sütü çekene kadar kısık ateşte pişirelim.Helva gibi olacak.Pişince ocaktan alalım.Ilınınca buzluğa koyup yarım saat elimize yapışmaması için bekletelim.Elimizde yuvarlanacak kıvama gelince yuvarlayıp hindistan cevizine bulayıp küçük kağıtcıklara koyalım.Kolay gelsin afiyetolsun.

ALMAN PASTASI
Muhteşem ötesiydi....
MALZEMELER:
KEK İÇİN:
2 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı erimiş soğumuş margarin
1 çay bardağı süt yoğurt karışımı
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
KREMASI:
2 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket vanilya
üzeri için
1 tatlı kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI:
Oda ısısındaki yumurtaları derin bir kaba kırıp çırpın içine şeker katıp biraz daha çırpın daha sonra erimiş soğumuş margarin ,süt yoğurt karışımı ,elenmiş un ve kabartma tozunu katıp bir güzel çırpıp yağlı 22 cm.lik kelepçeli kalıba boşaltın.180 derecede önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar (ben 35 dakika tuttum fırında)pişirin.Kek pişince biraz ılınsın ortadan ikiye iple kesin,kek soğurken bir tencerede kremayı hazırlayın.Süt ,yumurta,un,şekeri tencereye koyup karıştırarak pişirin,ocaktan almadan önce margarin ve vanilya katıp altını kapatın blenderden pürüzsüz olması için çekin.Kremayı kekin birinci katına sürün ikinci katı üstüne kapatıp pudra şekeri serpin


ÇİKOLATA SOSLU TART

Handemin tarifine göre;
hazır tart unu kullandım.Üstündeki tarife göre ( iki yumurta ve biraz margarin ekleyerek)hazırlayıp yağlanmış tart kalıbına döküp pişirdim.Kalıbı ters çevirip tartı çıkardım sonrada hazır çikolata sosunu süte döküp pişirip, ılıtıp tartın üzerine döktüm, hindistan cevizi ile süsledim...demiş:))

MANTAR KURABİYE
Mantar kurabiyelerde muhteşemdi....

NEFİS BROKOLİ SALATASI
Brokoli olduğunu sonradan anladığımız muhteşem bir tat....
MALZEMELER:
yarım kg.brokoli
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
YAPILIŞI:
Brokolileri yumuşayana kadar haşlayıp süzüyoruz.İsterseniz bir bıçakla kıyıyoruz isterseniz belenderdan geçirip biraz ufalayoruz .Yoğurt ,mayonez, doğranmış sarımsak, tuzu bir kasede karıştırıp brokoliye ilave ediyoruz.Hepsini karıştırıp kırmızı pul biberle süsleyip servis yapıyoruz

MANTAR SALATASI
Lezzetine lezzet katan bir tat:)))
MALZEMELER:
1 kavanoz mantar (400 gr.kadar)
1 küçük havuç
1 kutu mısır
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
4 adet salatalık turşusu(kornişon)
biraz yeşil zeytin
bir tutam dereotu
zeytinyağ
limonsuyu
biraz lahana turşusu
tuz
YAPILIŞI:Mantarları yıkayıp istediğiniz kalınlıkta doğrayın.İçine bir kutu mısırı katın ,havucu soyup rendeleyin.Salatalık turşusunu doğrayıp ,çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytinleri katın ,dereotunu kıyıp karışıma ilave edin.Kırmızı biber ve yeşil biberleri doğrayıp lahana turşusunuda jülyen jülyen kıyın istediğiniz miktarda yağ,limonsuyu ve tuz ekleyip iyice karıştırıp servis yapın.
Tariflerin hepsini Handemin bloğundan kopy yaptım ....
Bir pazar daha orada keyifle bitmiş oldu....Son olarak kahvenin yanında ikram ettiği stick çikolata ve nane likörü ise muhteşemdi....Canım Arkadaşım herşey için tekrar teşekkürler....
Herkese güzel bir hafta diliyorum...

36 yorum:

Betül KAVAL dedi ki...

GÖNÜLCÜĞÜM VALLA HAFTASONLARII ÇOK GÜZEL DEĞERLENDİRİYORSUN BAYILIYORUM SANA..

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN CANIM.

SEVGİLER ÖPÜYORUM..

GÜLSÜM dedi ki...

herşey harika beni neden çağırmadınız ki:((

Limonlu Kek dedi ki...

Bir dahaki toplantıya 3+2'nci olabilir miyim? Hangi birini söyleyeyim ki anacım, hepsi birbirinden güzel, afiyet şeker olsun Gönülcüğüm...

Ordanburdanhayattan dedi ki...

bayılıyorum sizin bu buluşmalarınıza yaaa, hepinizin ayrı ayrı ellerine sağlık.

sarımutfak-hande dedi ki...

afiyet bal şeker olsun canım benim yarasın kilo olmasın:):):)yine gel yine likör ikram ederim içer içer güleriz:):):)

Unknown dedi ki...

cnm cok harıka seyler var orda hepsını hem alasım hem yapasım geldı :) en yakın zamanda bende denıycem bazılarının tarıflerını aldım bıle ıyı haftalar dılerım cnm :)

oznurunelemekleri dedi ki...

canım gönülüm bak şimdi cokkkkkk üzüldüm neler kaçırmışım neler gelmemekle hata etmişimmmmm :(((((

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Gonulcugum ne guzel masalar boyle kıskanmadım desem yalan olur resımlerı goruruz artık .Kocaman optum..

ozlemhan dedi ki...

Afiyet olsun şekerler. Allah dostluğunuzu bozmasın.

LEZZETİKRAM dedi ki...

herşey çok güzel olmuş ellerinize sağlık
sevgiler

HÜLYA dedi ki...

oooh maşallah valla leyleği havada gördün gönül bacım ...sonun hayrola :))

gülümün keki her zaman ki gibi süper. masadakilerde öyle kıskanmamak elde değil... ellerinize sağlık sizin adınıza çook sevindim.

Unknown dedi ki...

aaaa doğrusu o masada bulunmak isterdim ne bereketli bir masa maşaallah ellerinize sağlık eminimki sohbet daha da güzeldi aaah ah sevgiler☺

ANNEMİNELİ dedi ki...

Herşey süper ellerinize sağlık,takip etmeye başladım.Sevgi ve saygılarrr....

Sevil Şahin dedi ki...

kız fıstık hani bana neden haber vermedin bakem bende orda olmak istiyorum...
yok yok bak şöyle yapalım hemen bir gün ayarlayıp bana geliyorsunuz itiraz yok beraber mama yiyelim :))
herşey süper handecimin ellerine sağlık
hepinize afiyet olsun..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

keyfiniz çok,
neşeniz bol
sofraların ız şen olsun.
çok sevgiler...
BEREKETLE..

Damak Tadı dedi ki...

Gönülüm,harika bir gündü benim içinde..Buradan Hande'ciğime,sana ve Özlem'ciğime çokkkk teşekkürlerimi gönderiyorum..Halen tadı damağımda kaldı hepsinin ve verdiğim kiloları kat kat geri aldım merak etme..))


Gelelim nefis böreğine,
arkadaşlar bu tarifi denemediyseniz, acilen denemeniz tavsiye edilir..Dikkat edin tepsinin hepsini yemeyin..))

Ellerine sağlık canım benimmmm...


Not:Sıra bende şimdi.)

aslan dedi ki...

Bloğumda bir ödülünüz var.

Dostlukla..

Mimosa Café dedi ki...

hepsi pek bir leziz görünüyor ama çikolatalı tarta fena tav oldum ben :) yapanın eline sağlık yiyenlere afiyet bal şeker olsun.

Unknown dedi ki...

Ne muhteşem bir masa ve herşey mükemmel görünüyor. Hem ellerinize sağlık hem de afiyetler olsun.

made in funda dedi ki...

mamalar nefis nefis.afiyetler olsun canım..dostluk ne güzel şey...

Adsız dedi ki...

slm blogunuzun hemen hemen butun sayfalarını zevkle gezındım tarıfler ve sohbet super benim blogumada beklerım http://binnazatl.blogcu.com/ ankaradamı oturuyorsun merak ettım.

Gönül dedi ki...

http://binnazatl.blogcu.com/ bloğun sahibi adsız arkadaşım teşekkür ederim öncelikle...Hayır Ankarada oturmuyorum ama Ankaralıyım..10 senedir istanbulda yaşıyorum...sevgiler

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim yine harika bir bulusma gerceklestirmissiniz. Mamalarda harika, sevgiler...

bir dilim bir tutam dedi ki...

Gönülcüm coktandir yorum yazmadigimi farkettim.Bu arada bir kac kez ugradim ama vakit darligindan yorum birakamadim..Toplanti yazini zevkle okudum.Ne mutlu size...Ha diyince bulusabiliyorsunuz..Bizler burada farkli sehirlerde olunca bu tür kahvaltilar tabiki olamiyor.O yüzdende sizi kiskaniyoruz.
SEVGILER

Nilgün Komar dedi ki...

sevgili gönül.. bana mail atarmısın :) celebi74@gmail.com
kahvaltı buluşması için bilgilerin eksik bende konuşalım lütfen...

ayrıca bu nefis güzelliklerde gözüm kalmadı değil hani.. ama afiyet bal olsun derim..
selam ve sevgiler...

mydepo dedi ki...

blogumda ödülünüz var:)

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Harika bir sofra, birbirinden güzel yemekler, muhteşem bayanlar:)..Daha ne olsun:).
Çok özeniyorum valla, yakında bunun için İstanbula taşınırsam şaşırma Gönülcüm;).
Sevgiler...
aslı

MAVİ TUTKU dedi ki...

Gerçekten çok güzel bir gündü..bahardaki toplantıda daha uzun kalırsınız telafi edersiniz.:)

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Şekerparemmiyiki geldin güneş güzel yüzünüde gösterdi bugün bizlere :) çok güzel bir gündü yeniden yeni organizasyonlarda görüşmek dileğiyle balım :)Mini eteğinde süperdi hani çok şıktı :)

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

bugün tam olarak tanışamasakta güzel bir gündü.ekledim dostluk ve paylasım ıcın bende beklıyorum.kek süper görunuyor diğer yaptıklarınızda. ellerinize sağlık. sevgiler:)

bir dilim bir tutam dedi ki...

Gönülcüm biraz evvel bir blog bulusmasi gerceklestigini okudum...
Resimlere bakilirsa bol katilimli,renlik ve güzel bir bulusma gerceklesmis...
Söyle bir baktim-Isimleride verilmediginden kim hangi bloga ait bilmiyorum Sadece seni tanidim.
Sevgiler

Disalce dedi ki...

off yaa..şu sofranın güzelliğine bak...üç kişilik olduğuna eminmisin:))tabii sohbet esnasında insan neresine ne gidiyor bilemiyor yedikçe yiyor dimii..:))afiyetler olsun...

denizzeynep dedi ki...

"Leziz Tarifler Listesi"nde 22-28 Mart tarihlerinde duvarımızda tarif-blog-site ya da grubunu paylaşır mısınız ::)
hem de en beğenilen ilk 3 arasına girebilirsiniz belki...
http://www.facebook.com/group.php?gid=104455972921470&ref=ts

haydi siz tariflerinizi yazın biz oylarımızı verelim :))

Benhurum dedi ki...

Handeciğim çok güzel bir gündü, seni tanıdığıma çok memnun oldum, inş. tekrar bol bol sohbetler edeceğiz en kısa zamanda;) öptümmm

Damak Tadı dedi ki...

Gönül'üm,evimize renk katıp,masamızı şenlendirip,bizleri gülme krizine soktuğun için çokkkkk teşekkürler..Sen benim canımsın zaten..Seni çok sevdiğimi biliyorsun sen..


Not:Oka ve papatyalara ofiste kızlarla gülüp gülüp duruyoruz..Aylin ve Ebru bayılmış sana canım..Hayranların çoğalıyor şekerimm..))



Kocaman öpüyorum canımmmmmmmmm...Sevgiler..

Mimosa Café dedi ki...

Gönülcüm tanıştığımıza çok mutlu oldum. Dün hepberaber çok keyifli bir gündü. Varlığınla bize neşe kattın :) Tekrar görüşmek üzere. Sevgiler.