25 Eylül 2007 Salı

AĞLAYAN PASTA


MALZEMELER:
4 yumurta
3 fincan şeker
1 nescafe fincanı süt
2 nescafe fincanı un
yarım paket kakao
1 paket kabartma tozu

Krem şanti (sütle hazırlanmış)
Çikolata sosu (önceden hazırlanacak)

YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.Süt,un,kakao,un ve kabartma tozunu karıştırarak kek hamuru yapıyoruz.Yağlanmış borcama karışımı döküyoruz.kek gibi pişiriyoruz.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine 1 bardak süt döküyoruz.Üzerini kremşanti ile kaplayıp çikolata sosuyla süsleyip buzdolabında soğuyana kadar bekletiyoruz.
Sonra tadına doyamayarak önce tatlıyı sonra parmaklarınızı yiyorsunuz:))))

AFİYETLER OLSUN

2 yorum:

AYLİN dedi ki...

Pasta düper gözüküyor ama tarifi nerde yahu benmi göremedim sabahın köründe eline sağlık:)

DENİZSEFASI dedi ki...

merhaba tekrardan bu tarfide not alıyorum, çok güzel görünüyor.