Eyvah Ne Pişirsem

25 Eylül 2007 Salı

ELMALI TATLI





Evde okadar çok elma vardıki nasıl değerlendirsem die tarif ararken Haticenin tarifini buldum.ve tabiki söz konusu hatice olunca hiç tereddüt etmeden tarifi denedim.Sonuç tabiki tek kelime MÜKEMMELLLLL

MALZEMELER
2 büyük elma
1.5 su bardağı kekun
1.5 subardağı toz şeker
1 subardağından bir parmak eksik sıvıyağ
2 yumurta
Krem şanti
1su bardağı süt
Ayrıca şeker ve tarçın
fındık ceviz vs.

YAPILIŞI:
Borcamı hafif yağlayıp elmaları dilimliyoruz halka halka .Dilimledikten sonra ortadaki çekirdeklerini çıkarıyoruz.Borcama diziyoruz halka elmaları.Üzerine birer yk kaşığı tarçın ve birer yk kaşığı toz şeker serpiyoruz.
Diğer tarafta 2 yumurta,kekun,sıvıyağ ve şekeri mikserle çırpıp elmaların üzerine yayıyoruz.
180 derece ısıda üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Kremşantiyi sütle hazırlayıp soğuyan pastamızın üzerine sürüp fındık cevizle süsleyip buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz. Vaktiniz varsa 1 gün önceden yapıp 1 gece bekletebilirsiniz.

AFİYET OLSUN


Gönderen Gönül zaman: 12:01
Etiketler: TATLILAR

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Blogunuz hayırlı olsun.Elmalı tatlı tarifi ve görüntüsü çok güzel.Ellerinize sağlık.
Yazdığınız güzel yorum için çok teşekkür ederim.Sevgiler.

guldenelkan.blogcu.com

2 Ekim 2007 01:05

Yorum Gönder

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa
Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom)

Hakkımda

Fotoğrafım
Gönül
gonlum75@gmail.com
Profilimin tamamını görüntüle

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İzleyiciler

Labels

  • AKŞAM YEMEĞİ MENÜSÜ (4)
  • ANA YEMEKLER (10)
  • APERATİFLER (8)
  • BALIKLAR (3)
  • BÖREKLER (4)
  • çorba (1)
  • ÇORBALAR (5)
  • DİLEKLER (1)
  • etkinlik (1)
  • ETKİNLİKLER (18)
  • GÜNCEL (56)
  • HAMUR İŞLERİ (10)
  • Kahvaltılık (1)
  • KAHVALTILIK (6)
  • KEKLER (5)
  • KÖFTELER (4)
  • KURABİYELER (13)
  • MAKARNALAR (3)
  • MEZELER (4)
  • MİSAFİR ÇAY MENÜSÜ (19)
  • PASTALAR (12)
  • PASTALAR KEKLER (2)
  • PİLAVLAR (6)
  • SALATALAR (10)
  • SEBZELER (3)
  • ŞEKER HAMURLU KURABİYE (1)
  • ŞEKER HAMURLU KURABİYELER (1)
  • TARTLAR (1)
  • tatlılar (5)
  • TATLILAR (10)
  • TAVUK YEMEKLERİ (11)
  • ZEYTİNYAĞLILAR (5)

Blog Listem

Blog Archive

  • ▼  2007 (60)
    • ▼  Eylül (10)
      • MANTARLI KÖRİLİ PİLAV ve YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI
      • SÜTLAÇ
      • MUSKA MANTI
      • ELMALI TATLI
      • HİNDİSTANCEVİZLİ SEBZELİ NEFİS MAKARNA
      • AĞLAYAN PASTA
      • SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI
      • UN KURABİYESİ
      • KÖSTEBEK PASTA
      • FISTIKLI PİLAV
    • ►  Ekim (20)
    • ►  Kasım (14)
    • ►  Aralık (16)
  • ►  2008 (76)
    • ►  Ocak (21)
    • ►  Şubat (10)
    • ►  Mart (8)
    • ►  Nisan (7)
    • ►  Mayıs (7)
    • ►  Haziran (4)
    • ►  Temmuz (3)
    • ►  Eylül (2)
    • ►  Ekim (6)
    • ►  Kasım (5)
    • ►  Aralık (3)
  • ►  2009 (30)
    • ►  Ocak (4)
    • ►  Şubat (1)
    • ►  Mart (3)
    • ►  Nisan (3)
    • ►  Mayıs (4)
    • ►  Haziran (7)
    • ►  Temmuz (2)
    • ►  Ağustos (1)
    • ►  Eylül (4)
    • ►  Ekim (1)
  • ►  2010 (45)
    • ►  Ocak (1)
    • ►  Şubat (5)
    • ►  Mart (1)
    • ►  Nisan (7)
    • ►  Mayıs (9)
    • ►  Haziran (6)
    • ►  Temmuz (3)
    • ►  Ağustos (9)
    • ►  Eylül (2)
    • ►  Ekim (1)
    • ►  Aralık (1)
  • ►  2011 (22)
    • ►  Ocak (4)
    • ►  Şubat (2)
    • ►  Mart (3)
    • ►  Nisan (2)
    • ►  Haziran (2)
    • ►  Ağustos (2)
    • ►  Eylül (1)
    • ►  Ekim (2)
    • ►  Aralık (4)
  • ►  2012 (10)
    • ►  Ocak (2)
    • ►  Şubat (1)
    • ►  Mayıs (1)
    • ►  Temmuz (3)
    • ►  Ağustos (1)
    • ►  Eylül (1)
    • ►  Ekim (1)
  • ►  2013 (11)
    • ►  Eylül (8)
    • ►  Ekim (3)

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Bu Blogda Ara

Resim Penceresi teması. Blogger tarafından desteklenmektedir.