1 Aralık 2007 Cumartesi

DOSTLARLA GÜZEL BİR CUMARTESİ


Hazırlık koşuşturma derkennnn güzel bir günü bitirdik.Cuma günü eve gittim hemen harıl harıl başladım hazırlıklarımı yapmaya bi ara bi baktım mutfak kalkmış gidiyor o kadar gözümde büyüdüki anlatamam bi an panik oldum ya yetiştiremezsem çünkü temizlikçim hasta olduğundan gelememişti ev temizlemekte bana kalmıştı.Neyseki hazırlıklarımı bitirdim ve hızlandırılmış motor gibi ev temizledim artık 23.00 de elektrik süpürgesinin sesi alt komşuma nasıl gitti bilemem gayrı ama olur böyle arasıra dimi ama....Saat 00.30 olduğunda bütün işlerim bitmişti ama bende bitmiştim.Hazırladığım herşey çok ama çok beğenildi tam not aldım eheheheh yedik yedik rejimleri gümlettikkk...o kadar çok yapmışımkiii yada yaptıklarım çok bereketliydi her gidene paket yapıp evlerinede yolladım..Hepside afiyet olsun helal olsun...ölmüşlerimizin canına değsin inşallah...hepimizdde hele muhabbetimizzz okadar güzeldiki yorgunluk falan herşey bu sıcacık muhabbete bol kahkahaya değdi doğrusu.Misafirlerim gittikten sonra komşum duyduğu kahkahaları anlattı:))) bayağ sesli olmuşuz....Tabi içimizde kızları uzakta olan 2 annemiz vardı.Nurcan ablamın kızı Antalyada.....Şahende ablanın kızı Amerikada yaşıyor.....Keşke kızımızda olsa burada die içlerinden geçirerek duygusallaştılar...Ya ben ne yapıyım canım Annem Ankara da.Bende içimden geçirdim keşke Annem burda olsa ablalarım burda olsa yiğenlerim burda olsa die.Hasret çok zor valla ..Hayatınız ne kadar iyi olursa olsun bu hasretlikten dolayı bir yanınız hep eksik kalıyor...Yani sandalyenin bir bacağı hep eksik kalıyor.....
NELER YAPTIMMMM NELERRRR;
-Kıymalı cevizli sahte talaş böreği
-Patatesli rulo börek
-Makarnalı su böreği
-Damla çikolatalı kurabiye
-Fındıklı kurabiye
-Bonibonlu kurabiye
-Çokokremli toplar
-Tartoletlerde kabaklı havuçlu cevizli salata
-Mercimek salatası
-Patlıcan söğürme
-Tavuklu piilavlı pasta
-Tiramisu

22 yorum:

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Doğrusu hem çok şaşırdım hem de gıpta ettim.Hasta hasta, bir günde hem temizlik, hem de bu kadar zengin bir sofra hazırlamak...Takdir ettim:)
Hepsi çok güzel.Ellerine sağlık.

serinmavi dedi ki...

Tam açık büfe tadında olmuş,ellerine sağlık canım,çok maharetlisin nazarım değmesin maşaAllah ...Sevgiler

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Adaşım bu nasıl bir masa böyle ellerine sağlık hepsi için.Ne kadar hoş tarifler var böyle hemde hepsi bir gecede olmuş.Ama arkadalarla hoş sohbet için değer doğrusu.Eee sonra kiloları dert ediyoruz Ama bir gün kaçamak olur dimi....

Adsız dedi ki...

Şekerim Gönül, yoksa Hamarat gönülmü demeliyim :))

Canımcım ellerine sağlık..
merak ettim beğendiniz mi bonibonlu kurabiyeleri...

Tam olarak İyileştin umarım.

seni sımmmcıkı kucaklıyorum

sevgiler...

www.misssgibi.com

Mutfak Havlusu dedi ki...

bu sofra nedir???
şaşkınlık içerisindeyim maşAllah neler yapmışsınız öyle,böyle sofralarda ne rejimi konuşmaya kalkasanız nerdeyse vurucaklar gibi tehditkar bakışlar savuruyorlar:)))
ellerinize sağlık,mutlu sofralarınız ömrünüzce olsun.

yesildomates dedi ki...

neler neler yapmışsın sen yaaa..ben okurken yoruldum.. ...maşallah..nazarlar değmesin..

ve ellerine sağğğlık....öptüm..

Adsız dedi ki...

Canım benim, gece saat 01.04 bakayım kardeşimin bugün misafirleri gelecekti ne yaptı diye hemen sitene girdim, döktürmüş gene benim marifetli kardeşim dedim, ama yazıları okuyup aşağıya doğru indikçe benimde gözlerimden yaşlar aşağıya doğru inmeye başladı, çok duygulandım, bu satırları yazarken ağlamaktayım,sen ne kadar uzakta olursan ol hep bizimlesin, seni çooooooook seviyorum, senin yerini hiç kisme tutamaz, benim biricik kardeşim, öpüyorum hem de çok.

Baharcicegi dedi ki...

hem hasta hemde büyük temizlik yapmissin,birde bu kadar mamalar yapmissin masalahhh diyeyimde nazar degmesin hamarat arkadasim.
bizide davet etseydin hic hayir demezdik ama olsun masanin resmini paylasman bile davet etmis kadar oldun.Ellerine saglik simdi nasilsin yorgunluk cikartiyorsundur.

Adsız dedi ki...

maşallah daha yok muydu hanımım
ben annene burdan sevgini götürürüm sen merak etme
sevgiylee

ab-ı hayat dedi ki...

Bu kadar çok şey hazırlayıpta yorulman normal,ama değmiş yorulmana.Bunlar tatlı yorgunluklar oluveriyor muhabbet ve sevgi ortamında paylaşılanlarla.

Annesi uzakta olanlardan birisi olarak hissettiklerini sıkça yaşıyorum ben de.


sevgilerimi gönderiyorum....

Disalce dedi ki...

benimkilerde ankarada....özledim valla....haftaya bir iki günlüğüne gidiyoruz...hem ziyaret hemde annemden biraz erzak getireyim dimi...

sofra biraz fazla olmuş....ben şahsen hepsinin tadına bakmasam çatlarım...yersemde çatlarım..ne olacak..

ellerine sağlık canım..hepsi harika..yalnız hepsinin yakından görünen fotolarını ve tariflerini bekliyoruz...

Yaren dedi ki...

Gönülcüm ne kadar süper bir sofra,harikasin yani,kosturduguna degmis.Kus sütü eksik masada.Ellerine saglik canim.Iyi pazarlar diliyorum hamarat arkadasim benim.

Unknown dedi ki...

Ayyyyyy şok oldum bu kadar şeyi tek başına bir gecede nasıl yaptınız?Ben yarısını yapsam kesin cesetim çıkar:)Çok hızlısınız,maşallah.Hepsi de bir birinden güzel,ellerinize sağlık.

NiNo dedi ki...

canim ellerine saglik nefis bir sofra olmus dostlar icin degmezmi dimi ama

YeMeK vAkTi dedi ki...

abov bunlar da ne hem temilzik hem bunlar valla dediklerinin hepsini yapmışsınya tüh tüh maaşallah sana hasta hasta:) şimdi bunların tarifini istermiyim isterim valla bu arada itiraf edim gördüğüm en güsel bonibonlu kurabiyeler:)

Adsız dedi ki...

elelrinize sağlık tarifleri ne zaman alacaz...

Adsız dedi ki...

hamarat hatun............

döktürmüsşün yine....

ellerine sağlık canım....

maşallah sana....

öpüldün...

Selin dedi ki...

Gönüüüüüüüüüüüüüüüüüüüül,
Annnneeeeeeeeeeeeeee!!!!!
Bu ne kızım yaaa!!! Valla bana gelen misafirler hiç bu kadarını beklemesin benden. Ben de kendimi deli sanırdım :)) Bana misafir geldiğinde, kızım biz şiştiki geberdiki neler yapmışsın öyle derler. Ama yok vallaaa!!! Bu konuda senin eline su bile dökemem bacım :)) Ellerine kollarına sağlık. Ağzım sulandı valla :)) Öpüldün kocamannn :))

fundaozkancollu dedi ki...

Kocaman bir Maaşallah.Bu kadar yorgunluğu atılan kahkahalar nasıl siliyor değil mi?
Benimde hasret olduklarım var.Ben artık herzaman yanımda olsunlar diyemiyorum.Yanımda olduklarında zamanı iyi geçirdik mi, mutlu olup birbirimize sevgimizi gösterebildik mi ona bakıyorum.
Sevgiler

Leziz Sofralar dedi ki...

Gönül'cüm hamarligini bir kez daha tescillemis oldun valla hazirladigin masaya bayildim dogrusu hersey nefis görünüyor canim ellerine saglik,sevgiler...

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

çok güzel bir masa herşey muhteşem ellerine sağlık canım sevgiler:)

Ilker Erdem dedi ki...

Gonulcugum cok guzel bir sofra olmus ellerine saglik. Dostlar icin hersey deger degil mi.