17 Ocak 2008 Perşembe

ÇİLEKLİ KEDİDİLİ PASTA ve KAFEYE ZİYARET





Bu muhteşem pasta Arkadaşım AYLİN e ait.Aylincim ellerine sağlık gülüm.... Kız yeni gelinsin güzel güzel lezzetlerle kocanı yakında 200 kilo edecenn hee demedi deme:)))))

MALZEMELER:
1 paket kedi dili(300 gr.)


3 yumurta


1 kg süt


1 paket vanilya


10 kaşık şeker


3,5 kaşık dolu dolu un


Yarım paket sanayağ


Arzuya göre mevsim meyvesi(Muz,çilek)


Dr.Oetker meyve sosu

YAPILIŞI:


Önce tüm malzemeler karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir. Mikserle 15 dk. çırpılır. En büyük kare borcamın (Kenarları yüksek bir borcam tercih edilmeli çünkü kalın bir pasta oluyor)içine kedi dilleri dizilir. Üstlerine biraz muhallebi dökülür. Bir sıra daha kedi dili dizilir. Kalan muhallebi üzerlerine dökülür.Muhallebi biraz soğuyunca çilekler tek tek dilimlenir Pastamızın üzeri tamamen çilekle kaplanır. En üstede 1 paket dr.oetkerin meyveli sosunu tarife göre hazırlanıp çileklerin üzerine dökülür. Pastamız buzdolabına koyularak soğutulup servis yapılır.



Evet yeavrılarım nihayet bugün Cuma ve benim temizlik günüm kadınım hastalanmadan gelebildi çok şükür:)) evim temizleniyor akşama tertemiz eve gidicem ütümde yapılmış olacak:)))şimdiiiiiiiiii dün ne yaptım iş çıkışı Sevgili Rapınsele gittim eheheheheheh pastacırapunselin o şirin sıcacık kafesine gittim harika bir yer yolu levente düşen herkesin uğramasını tavsiye ederim....Rapınselim benim hasta olduğumu bloğumda görmüş beni aradı bende tabi hastada olsam söz vermişim gitmem lazım çıktım yola koyuldum iş çıkışı ve aradğında varmak üzereydim.....Neyse kafenin olduğu caddeye girince rapınselimi aradım hangi binada olduğunu sordum ve söylediği yere arabayı parkederken sarı upuzun saçlı rapınzel olduğu her halinden belli olan çıtı pıtı fıstık gibi bir hatun beni dışarda bekliyordu ben gördüm tanımamak mümkünmü eheheheh arabada bi el salladım ahahah sanki daha önce tanıştıkta 40 yıldır arkadaşız gibi ehehehe sonra arabamı parkedip sarıldık öpüştük koklaştık ahahahah:))) Hiç abartmıyorum içinin güzelliği yüzüne yansımış canım benim okadar sıcak okadar canayakın bir kişi ....Muhabbetimiz çok güzeldi yani benim açımdan öyle:)) rapınselim sen ne dersin)))) bolbol muhabbet ettik...feyza gepçesiyle nilayı konuştuk bi gece önceki msn muhabbetimizi gülmekten öldük ahahahaha....en kısa zamanda bi buluşma ayarlamak şart oldu valla....çok güzel bir dostluğa adım attık..dilerim çok uzun yıllar devam eder...zaman hızla akıp gitti rapınselimin güzel sohbetiyle....düşünüyorumda insan hiç tanımadığı sanalda bir iki muhabbet ettiği biriyle buluşunca bu kadar sıcak ortamı nasıl yakalar..bence karşılıklı elektrik alma olayı yoksa imkansız gibime geliyor eheheheh....harika geçti zamanımız inşallah tez zamanda siz sevgili arkadaşlarımızlada beraber olur hoş vakitler geçiririz.....Hımmmm rapınselimin bana ikram ettiği yoğun çikolata keki harikaydı ....tam çıkarkende kalp kurabiyemi hediye etti canım benim eheheh resmini çektim ama artık bi sonraki gün yayınlarım kafenin resmi ile....hepinizi öpüyorum...güzel bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum.....




SEVGİLERİMLE

41 yorum:

kurtlu kitap dedi ki...

Yirim o pastayı ben yiriiiim!
Çilek, krema, pasta..Allahım bana bişeyler oluyo.Tabi şortun var zayıflıyosun, hiç düşünmüyosun bu garipler neyler bu tarifler karşısında?!
Arkadaşının ellerine sağlık.Sevgiler, saygılar...vs

EZGi :)) dedi ki...

canm pasta gerçekten harika olmuş. sevgili aylinin ellerine saglık sevgiler

Ferkay dedi ki...

Bu dostluklar daha güzel oluyor değilmi canım. Tabi bizide kıskandırıyorsunuz.

sarımutfak-hande dedi ki...

slm
arkadaşının ellerine sağlık nefis görünüyor.
iyi bir haftasonu dilerim canımcım

YeMeK vAkTi dedi ki...

amanin hatırlar canlandı gözümde valla pastayı görünce:))

arkadaşının cafesinede bittim anlattığın kadarıyla pek hoş darısı başımıza valla keşke bizimde olsa dimi :)

öptüm canum

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

cancağığzğm Gönül'üm,
ben de sana soracaktım şimdi ama sen yazmış da yayınlamışsın bile:)))
Canım o senin yakınlığın,sıcaklığından kaynaklanıyor, ben de aynı düşüncedeyim, umarım çok çok çok uzun sürer bu güzel dostluk:)
Sevgiler kocaman kocaman......

ozlemhan dedi ki...

gönülcüm kusura bakma geri dönemedim yorumlarına seninde doğum gününmüş.Biraz gecikmeli olsada mutlu huzurlu sevdiklerinle beraber uzun yıllar diliyorum sana. pastada harika arkadaşınında eline sağlık.

meleginmarifetleri dedi ki...

gönül kıskanıyorum sizi vallahi ne bu muhabbet böyle buluşmalar falan istanbula kalkıp gelecem neredeyse o kadar güzel anlatmışsın ki çatlıyorum bende bende isterim yaaa..
pasta da süper görünmekte yapanların ellerine sağlık öpüldün canikom bayyy

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Pasta nefis olmuş yapanın ellerine sağlık.Dostluğunuz uzun sürsün canım öpt...

SOFRAM dedi ki...

Canım ziyaretlerin ve güzel yorumların için teşekkürler, bak sana soslu zeytin getirdim, afiyetle ye hafta sonunda...))
Canım arkadaşının ellerine sağlık, çok güzel olmuş, çok ta pratik, böyle kolay pastalar iyi oluyor.
Sevgili pastacırapunselle de çok hoş saatler geçirmişsin ne güzel, arkadaşlığınızın uzun yıllar sürmesini dilerim canım...
Eh ev de pırıl pırıl oldu, güzel bir hafta sonu keyfi yaparsın artık, sevgilerimle öpüyorum...

Adsız dedi ki...

Harika bir olay bence dostlukları ekranın ilerisine taşıyabilmek, umarım birgün hep beraber görüşebiliriz. Ayrıca çilekli pasta da nefis görünüyor gerçekten. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Birkaç postunuzu okudum ama çok sıkıldım. Canım türkçemizi mahvetmişsiniz vede bunu alışkanlık haline getirmişsiniz.Yemek tarifleriniz güzel.

Feyza Fidan dedi ki...

Gönülllll kıssss, ben gece sabaha kadar senin siteni bekliyip nöbet tutam, kim geldi kim gitti ne yazdı ne yazmadıı , nereyi dıkladı, beğendimi diye rapor hazırlıyam sende karşılığını böyle virrrr..Nispet yapar gibi koy resmi, yaz yazıyı :))) cıkkk olmadu bu bacum huahhahahahhaha...
Bi daaki sefere sen otur evinde biz gitcez gelinim Nilayla Dideme..
Çok öptüm canımmmmm...

ebrulitatlar dedi ki...

Gönül'cüm geçmiş doğumgününü kutlarım. Nice senelere. Çilekli pastada harika. Arkadaşının ellerine sağlık. Sevgiler, güzel bir hafta sonu dilerim..

Adsız dedi ki...

Güzel Gönülüm, sana uzun zamandır uğrayamadım. İlk önce nice mutlu yıllara sonra acil şifalar diliyorum canım. Pasta nefis.

Unknown dedi ki...

canım benim ellerine sağlık herzamanki gibi döktürmüşsün bu cipsli tavuk süper oluyor valla ben bayılıyorum onu yaparken içine ben birazda biberiye atıyorum tadı süper oluyor :))

bu arada pasta harika yaniiii :) internetteki bu yakaladığımız güzel sıcak dostulklar karşılassanda sanki kırk yıldır tanışıyormuşsun gibi yüzyüzeykende bozulmuyor bizimdebuluştuğumuzda öyle olmuştu kızlarla süper yaa iyiki tanımışım sizleri :))

Nilay Cinisli dedi ki...

Termalim gönülüm,
Gıııı ne güzel eylemişsin de gitmişsin..Afferinn saa hasta masta kalkıp gitmişsin :))Gı ne kaynattıız..cayır cayır yandı gerçi kulaklarım :))Beni de sitede rezil etmişsin bu arada, hem de benim gübü asili hahahahahahahah..e bu cümleden sonra bana neler saydığını duyar gibiyim :)))))))))ama unutma gelirken merdüven getürecen :))))))gız adım çıkcak beter geline..Allah iylini virsin :))))hade öptüm nanaklarından

Nilay Cinisli dedi ki...

Gız Gönül ne dicem ,
Şu yorum onayını kaldır birgün feyzadan habersiz :))))Herkes okusun kepçemin neler yazdığını sana :))))))))))))Yaşasın kötülükkk :))))

Nilay Cinisli dedi ki...

gız yokkk gönülll kıyamam kepçeme güccüğüme ben :))) Boşverrr :))))) Yaşasın iyilikkkkkk :))))))))))))

sığınak dedi ki...

gerçekten bu blog muhabbetleri bir başka oluyor kırk yıllık dost gibi internete giremeyince özlüyorsun, eyvah şimdi beni merak etmişlerdir bir haber veremedim, ya onlar nasıldır ne yapıyorlardır diye düşünüyorsun azıcık uzak kaldın mı,dilerim dostluğunuz daim olur, bu arada pasta insanı baştan çıkarıyor, sevgiyle kal öptüm

NiNo dedi ki...

cidden superrrrrr

Bir Anne dedi ki...

aman masallah, ne guzel zaman gecirmissiniz. Imrenmemek elde degil...

yesildomates dedi ki...

ne güzelde oluyo..buranın güzel yanlarından biri..artık bir
gün belki bir yerlerde olmazmı..:))

canım tatlı harika olmuş..iyi hafta sonları..by by..

bir dilim bir tutam dedi ki...

Ya senin sayfana gelince su üstteki sebzelere takilip kaliyorum.Bilhassa kabagin hastasiyim......Sevgiler

Gönül dedi ki...

İSİMSİZ YAZAN ŞAHSİYETE; MEDENİ CESARETİN VARSA BANA İSMİNİZİ AÇIKLAYIN.....BİR EĞİTİMCİ OLARAK TÜRKÇENİN NASIL KULLANILACAĞINI SİZDEN ÖRENECEK DEĞİLİM...SIKILDIĞINIZ BİR SİTEDE İŞİNİZ NE KUZUM DERHAL TERKEDİN SİTEMİ OKUMAYIN SİLAHMI DAYADIM GELİN SİTEMDEKİ YAZILARI OKUYUN DİE HADE NAŞŞŞŞ YEAVRIMMM NAŞŞŞŞ.....

serinmavi dedi ki...

Ohhh ne güzel pastalarr buluşmalar :) Dostluğunuz daimi olsun dilerim canım...Bu ayki etkinliğe senin meşhurrr ''Fransız soğan çorbası''ile katıldım :) Teşekkür tarif için...Sevgiler....

Yaren dedi ki...

Gönülcüm güzel sohbetin tatli dilinle cok güzel yazilarini okuyoruz.Cok seve seve okuyorum,bence bir özelliktir sitede bu sekil anlatman.Buda türkce dersi verilmiyor,egitimde verilmiyor.Her kezin bir tarzi var,ve ben senin tarzina bayiliyorum canim.Güzel yazilarinin devamini diliyorum ögretmenim benimmm.

YeMeK vAkTi dedi ki...

isimsiz şahsiyet beğenmiyorsan okuma hayret bişi ya yemek tarileiniz güzel demen çok hoş tama eleştrideypabilirsin ama bari isim belirtte kim olduğunu bilelim öyle martavaldan herkes herkese yazarda yazar hayret ya gönülcüğüm istersen bir blog daha aç aynı yemekleri birde gönülle güzel türkçeli yemekler blogunda yayınla hahahahahaha isimsiz buda sana kapak olsun aaa sabah sabah sıçrattın beynime kanı:)

Disalce dedi ki...

oooh negüzel arkadaşlıklar..gerçi benimde yeşildomatesim var...bizde onunla sabahlarken herkesi çatlatmıştık...

sıra sizde....

öpüyorum seni....hemide yaevrı gibi...

Betül dedi ki...

gönülüm şu isimsize cevap yazsana cnm, beğenmiyorsa gelmesin, biz geliriz tatlım, çatlasın,T.D.K. nun numune sayfası değil burası allaa allaa
pasta harika, buluşma harika, kıskandım falla :) sen harikasın :)

Tijen dedi ki...

Oooh keyifler, dostluklar daim olsun!

meleginmarifetleri dedi ki...

gönülcüm kafe resimlerini koymuşsun harika biyer senin yazılarından sıkılan okumasın bizler seviyoruz seni canım devam et boşver isimsizleri sen isimlilere bak hadi öptüm baay

Unknown dedi ki...

gonulcugum pasta cok nefis yaaaa
aylin arkadasinin ellerine saglik paylasimin icin tesekurler.
neseli arkadasim senin sayfana geldimmi gulumseyerek ayriliyorum.
okadar guzel anlatim ve samimiyet varki. bayiliyorum canim herzaman boyle ol Allah bu neseni hic bir zaman bozmasin.
opuyorum canim sevgilerimide biraktim.

inci dedi ki...

ne güzel yazıyorsun arkadaşım sen....bayılıyorum okumaya...canlı yayın ekibi gibisin...her ayrıntıyı allayıp pullayıp yazıyorsun...pasta ise nefis olmuş..Aylin'in ellerine sağlık...sen de şorta güvenip kendini koyverme:))))salamura olucan yakında:))))seni çok öptüm...

sekergibi dedi ki...

canım meslektaşım
kıskandım sizi de cafenin resmi çok güzel
ama........
yanına bide kendi resminizi koysanıza be cancağzım ikinizide
çok merak ediyorum.

Adsız dedi ki...

http://neseersoy.blogcu.com/

Selam:)
Öncelikle anlatımlarınız çok hoşuma gitti :))ama itiraf edeyim hepisne b akmadım , ama en kısa zamanda fırsat bulunca tariflerinizi demiyorum dikkat edin yazılarınızı okuyacağım:)))
Bende beklerim
Sevgilerimle,
Neşe

Adsız dedi ki...

Harika pasta, çok nefis görünüyor, böyle giderse sizin şorttan ben de sipariş vereceğim harhelde...
Sevgiler.....

Adsız dedi ki...

canim aylinin ellerine saglik, harika pasta goruntu yetiyor, kafe"de super insallah yaza turkiye'ye geldigimde ugramak isterim, ayrica ne guzel dostluklar allah bozmasin, haftan guzel geçsin bay bay

Adsız dedi ki...

Ayol hanüüüü birlikte buluşacaktık.. Rapunzeeeeel kız sen bana öyne demedin mi.. Siz yokmusunuz. Bi geliyim İstanbula...

Çatlatın beni emi ..

www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

O kadar canım çekti ki anlatamam.Bende istiyorum:)

Adsız dedi ki...

O kadar canım çekti ki anlatamam.Bende istiyorum:)