18 Nisan 2010 Pazar

BAKLAVA HAMURUNA SARILI SOMON&PRENSES PATATES

İnanılmaz lezzetli bir yemek oldu....Somonla yapıldığı gibi tavukla yada bonfile ilede yapılabilir.....

Evet Sevgili Şefimiz güzel anlatımıyla Dersimize başladı.....
MALZEMELER:
3 yaprak baklava yufkası
1 adet IGLO Açık deniz Somonu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kırmızı şarap
Tuz ve karabiber
1 çay kaşığı şeker
IGLO Prenses Patates


YAPILIŞI:
Vok tavada piyazlık doğranmış soğan,tereyağ,şeker ve şarabı öldürüyoruz..Şarabın hepsini birden boşaltmıyoruz azar azar ilave ediyoruz.....
3 kat baklava yufkasını kat yerinden (7 parmak eninde) kesiyoruz.

Somonları sıvıyağda rengi dönene kadar çeviriyoruz..(iyice kızartmıyoruz)


Baklava yufkasının bir ucuna somonu onun üstünede kavurduğumuz soğanı koyuyoruz ve şekil veriyoruz...pileli pileli:)))))

En zevkli tarafıda şekil verme kısmıydı:))))

Kenarlarınıda alta kıvırıyoruz oldu bitti:)))


yağlanmış tepsiye dizip üçerine eritilmiş tereyağ sürüyoruz ve fırında pişiriyoruz....


Piştikten sonra daha önce minicik doğradığımız yeşil soğan ve havuç serpiştirip süslüyoruz....
IGLO Prenses Patateside Fırında pişirip servis tabağına alıyoruz...
Hem lezzetli hemde pratik.......İnanılmaz güzeldi...Sevgili Eğitmenimiz imkan olsada sürekli böyle yenilikler öğretseniz:))))
Sevgili Lezzetibol Tijenime bir kez daha Teşekkür ediyorum...Böyle bir fırsatı IGLO sayesinde bizlere sunduğu için....
Sevgiler








8 yorum:

NiLaY dedi ki...

herşey harika görünüyor :) daha ne olsun :) sevgiler..

Saglıklımutfak dedi ki...

Iglo somonun lezzetini çok iyi bilirim . Ama bu tarifin görüntüsü beni eritti doğrusu . mutlaka deneyeceğim .Şefimizin anlatımı da gerçekten süperdir. Gönülüm öpüldün canım . Az kaldı şen kahkahalarını duyacağız yine. Sevgiler

Tuğba dedi ki...

Ençok ile kımını beğendim.Ellerinize sağlık hepinizin.

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım benim nefis anlatmışsın. Kademe kademe:)))
Ben teşekkür ederim şekerim.

Çok öpüyorum seni

sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Sizi izlemek için oraya gelecektim canım benim..Nasıl kaçırdım yaa..)

Hüseyin ustamız hünerli elleriyle yine ne güzellikler çıkarmış..)


Not:Ayarlasak da bir gece hep birlikte kursa gitsek..))Öperim canımın içiniii..)

Pembe Tatlar dedi ki...

Off offf harika:)

eldivenlerim dedi ki...

değişikmiş;) arkadaşım çok güzel anlatmışsın, görüntü desen muhteşem....
sevgiler....

Hasret dedi ki...

mmmh bayildim bu tarife , cok ilginc, lezzetini cok merak ettim, mutlaka denemeliyim :) yiyenlere afiyet bal seker olsun :) kocaman sevgilerimle..