
MALZEMELER:
3 yaprak baklava yufkası
1 adet IGLO Açık deniz Somonu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kırmızı şarap
Tuz ve karabiber
1 çay kaşığı şeker
IGLO Prenses Patates
Vok tavada piyazlık doğranmış soğan,tereyağ,şeker ve şarabı öldürüyoruz..Şarabın hepsini birden boşaltmıyoruz azar azar ilave ediyoruz.....
3 kat baklava yufkasını kat yerinden (7 parmak eninde) kesiyoruz.

Somonları sıvıyağda rengi dönene kadar çeviriyoruz..(iyice kızartmıyoruz)

Baklava yufkasının bir ucuna somonu onun üstünede kavurduğumuz soğanı koyuyoruz ve şekil veriyoruz...pileli pileli:)))))



yağlanmış tepsiye dizip üçerine eritilmiş tereyağ sürüyoruz ve fırında pişiriyoruz....
IGLO Prenses Patateside Fırında pişirip servis tabağına alıyoruz...
Hem lezzetli hemde pratik.......İnanılmaz güzeldi...Sevgili Eğitmenimiz imkan olsada sürekli böyle yenilikler öğretseniz:))))
Sevgili Lezzetibol Tijenime bir kez daha Teşekkür ediyorum...Böyle bir fırsatı IGLO sayesinde bizlere sunduğu için....
Sevgiler
8 yorum:
herşey harika görünüyor :) daha ne olsun :) sevgiler..
Iglo somonun lezzetini çok iyi bilirim . Ama bu tarifin görüntüsü beni eritti doğrusu . mutlaka deneyeceğim .Şefimizin anlatımı da gerçekten süperdir. Gönülüm öpüldün canım . Az kaldı şen kahkahalarını duyacağız yine. Sevgiler
Ençok ile kımını beğendim.Ellerinize sağlık hepinizin.
Canım benim nefis anlatmışsın. Kademe kademe:)))
Ben teşekkür ederim şekerim.
Çok öpüyorum seni
sevgiler
Sizi izlemek için oraya gelecektim canım benim..Nasıl kaçırdım yaa..)
Hüseyin ustamız hünerli elleriyle yine ne güzellikler çıkarmış..)
Not:Ayarlasak da bir gece hep birlikte kursa gitsek..))Öperim canımın içiniii..)
Off offf harika:)
değişikmiş;) arkadaşım çok güzel anlatmışsın, görüntü desen muhteşem....
sevgiler....
mmmh bayildim bu tarife , cok ilginc, lezzetini cok merak ettim, mutlaka denemeliyim :) yiyenlere afiyet bal seker olsun :) kocaman sevgilerimle..
Yorum Gönder