MALZEMELER:
3 yaprak baklava yufkası
1 adet IGLO Açık deniz Somonu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kırmızı şarap
Tuz ve karabiber
1 çay kaşığı şeker
IGLO Prenses Patates
Vok tavada piyazlık doğranmış soğan,tereyağ,şeker ve şarabı öldürüyoruz..Şarabın hepsini birden boşaltmıyoruz azar azar ilave ediyoruz.....
3 kat baklava yufkasını kat yerinden (7 parmak eninde) kesiyoruz.
Somonları sıvıyağda rengi dönene kadar çeviriyoruz..(iyice kızartmıyoruz)
Baklava yufkasının bir ucuna somonu onun üstünede kavurduğumuz soğanı koyuyoruz ve şekil veriyoruz...pileli pileli:)))))
En zevkli tarafıda şekil verme kısmıydı:))))
Kenarlarınıda alta kıvırıyoruz oldu bitti:)))
yağlanmış tepsiye dizip üçerine eritilmiş tereyağ sürüyoruz ve fırında pişiriyoruz....
yağlanmış tepsiye dizip üçerine eritilmiş tereyağ sürüyoruz ve fırında pişiriyoruz....
IGLO Prenses Patateside Fırında pişirip servis tabağına alıyoruz...
Hem lezzetli hemde pratik.......İnanılmaz güzeldi...Sevgili Eğitmenimiz imkan olsada sürekli böyle yenilikler öğretseniz:))))
Sevgili Lezzetibol Tijenime bir kez daha Teşekkür ediyorum...Böyle bir fırsatı IGLO sayesinde bizlere sunduğu için....
Sevgiler
8 yorum:
herşey harika görünüyor :) daha ne olsun :) sevgiler..
Iglo somonun lezzetini çok iyi bilirim . Ama bu tarifin görüntüsü beni eritti doğrusu . mutlaka deneyeceğim .Şefimizin anlatımı da gerçekten süperdir. Gönülüm öpüldün canım . Az kaldı şen kahkahalarını duyacağız yine. Sevgiler
Ençok ile kımını beğendim.Ellerinize sağlık hepinizin.
Canım benim nefis anlatmışsın. Kademe kademe:)))
Ben teşekkür ederim şekerim.
Çok öpüyorum seni
sevgiler
Sizi izlemek için oraya gelecektim canım benim..Nasıl kaçırdım yaa..)
Hüseyin ustamız hünerli elleriyle yine ne güzellikler çıkarmış..)
Not:Ayarlasak da bir gece hep birlikte kursa gitsek..))Öperim canımın içiniii..)
Off offf harika:)
değişikmiş;) arkadaşım çok güzel anlatmışsın, görüntü desen muhteşem....
sevgiler....
mmmh bayildim bu tarife , cok ilginc, lezzetini cok merak ettim, mutlaka denemeliyim :) yiyenlere afiyet bal seker olsun :) kocaman sevgilerimle..
Yorum Gönder