14 Haziran 2010 Pazartesi

NEFİS GÜVEÇ

Hepimize güzel bir hafta diliyorum...Bu aralar etkinlikler,düğünler,davetler ardarda sıralandığından haftasonum yine dopdolu yoğun ama bir okadarda keyifli geçti....Tatile gitmek istiyorum dinlenmek denize girmek güneşlenmek ama en önemlisi zayıflamakkkk rejim yapmak:)))) Bu sene geçen seneki gibi rejim konusunda iradeli olmadım... geçen sene 62lere kadar inmişken bu sene 72leri gördüm tabiki kıyafetlerim beni kabul etmezler oldu içlerine:)))) Geçenlerde bi arkadaşımla konuşurken zayıflama merkezine gittiğini ve çok güzel kilo vermeye başladığından bahsetti...tabi ben bunu duyar duymaz yapıştım kaleme başladım yazmaya...Bu diyetle bir haftada 2.5 kg. vermiş buda demek oluyorki 1 ayda 10 kg........ benim 1 ay bunu sıkı bir şekilde yapıp tatile istediğim kiloyla gitmem gerekiyorki tatilde açık büfelerde ister istemez kilo alınıyor..eee konu ben ve iştahım olunca bu kaçınılmaz bir durum oluyor.))))
Bir sonraki yazımda size diyetisyenin verdiği rejim listesini ve diyette yememiz gereken Kabak çorbasının tarifini vericem...
Bloğuma konulmayı bekleyen okadar çok tarif varki ben gittiğim etkinlikleri yayınlamaktan kendi tariflerimi erteler oldum..Bir okuyucum benim tariflerimi ve yazılarımı özlediğini yazmış,kendisine buradan teşekkür etmek istiyorum....hal böyle olunca arayı fazla açmamak gerek die düşünüyorum....hayhay hemen bi güveç yapalım afiyetle yiyelim ozaman:)))))
Kişi sayınıza göre ölçünüzü ayarlayabilirsiniz...Tencerede etleri zeytinyağında çeviriyoruz..İçerisine küp doğranmış soğanları koyup tekrar çeviriyoruz..Soğanlar diriliklerini kaybetmeye başladıkları zaman minik doğranmış sevribiberlerimizi ilave ediyoruz..Biberlerde kavrulduktan sonra kabukları soyulmuş küpküp doğranmış domatesimizi ilave ediyoruz biraz çevirip tuzunu baharatlarını (kekik,pulbiber,tuz,karabiber) ayarlıyor ocaktan alıyoruz...Güveç kabımıza boşaltıyoruz üstünü folyoyla kapatıp 10 dk.önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz...Sonra folyoyu açıp 5 dk daha pişiriyoruz...Dilerseniz bu aşamada rendelenmiş kaşar peyniride ilave edebilirsiniz...Ben patates kızartması ile servis yapmıştım...
Afiyetler Olsun...Sevgilerimle

27 yorum:

Mimosa Café dedi ki...

bayılırım güvece şekercim. nefis görünmekte. eline sağlık. 1 ayda 10 kilo falan verme sakın ama sağlıksız geldi kulağıma. 5 kg iyidir 1 ayda. hem çabuk giden kilo çabuk geri gelir. öptüm seni çokça.

Saglıklımutfak dedi ki...

Çok severim güveci içinde ne olursa olsun . eline sağlık canım.

Tümay Öztürk dedi ki...

Walla iştah olayına yapcak birşey yok:) Ama sana bu kilon yakışıyor yüzün güzel. Vücudunda orantılı. O yüzden çok ters duran bir yerin de yok. Ama açık büfeler ewet korkunç:)
Bu arada güveç şahane duruyor. Ben de bayılırım güvece. Bol kekikli şahane oluyor. Ellerine sağlık:)

Damak Tadı dedi ki...

Nefis görünüyor canım,ellerine sağlık..Diyet listesini merakla bekliyor olacağım..Düğün nasıl geçti?Çok eğlendin mi tatlım?Öpüyorum şimdilik seni..Sevgiler..

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canim guvenc;olurda ben gormezmiyim,ellerine kollarina saglik,yiyenlere afiyet olsun,benimde agzim sulansin,kocamasn optum..Sevgilerrrr,,,,,

Limonlu Kek dedi ki...

Gönülll, gelirim valla kız, hele senin elinden ne güzel olur patlıcan oturtma heee :) Tatlı bişiler de ben yaparım süpper olur bak :) Öpüyorum seni canım...

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Gönül'cüm, ne zaman bloğuna gelsem bir telaş oluyor bende :) Hani her kadında olurya, "hay allah bugün ne pişirsem" "aneee yemek taşıyoorrr" bir garip duygular oluşur içimiz de :) İşte blog isminden kaynaklanan bu duygularla aceleci tavra giriyor ruh halim :))))
Sevgiler canım, güveç harika görünüyor. Ama pişirmek için gözüm yemiyor, eyvah ne pişirsem bugüünn :(
:)*

Egeden Tarifler dedi ki...

Güvecin adı tam olmuş, hakikaten nefis görünüyor, eline sağlık canım :)

YeMeK vAkTi dedi ki...

şişko kalıcaz biz bu yaz:((

ellerine sağlık güveçte güveç olmuş kısım yaz böyle hep bende arıyorum vallahi

oznurunelemekleri dedi ki...

hayatım ellerine sağlık sen ne yapsan güzel yaoıyorsun zaten.... aşağı yukarı hergün beraberiz neden bana şu diet çorbasından bahsetmedin bakimmm ......kocammmm öptümmm

fuat gencal dedi ki...

Adı üstünde nefis güveç ellerinize,emeğinize sağlık.

Saygılar.

DeNiZ.KaYRa dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel görünüyr..
http://denizkayra.blogspot.com/

çeşnici Handan dedi ki...

Gönülcüğüm güvece bayılırım harika olmuş. Ellerine sağlık canım.

Baharcicegi dedi ki...

Güvecin kokusu piserken siniyorya yemege iste benim koptugum an:)

Gönülcüm senin kilolu halinde güzellll at gitsin anacim, bu sene hafif balik etliler moda

meleginmarifetleri dedi ki...

Etkinlik etkinlik gezmekten bi dizini kırıp oturamadınki anacım sende tabii gezereken de kilo alınır bak evden dışarı çıkma sen hemencicik veririsin o kiloları:)))
Güveçte pek nefis görünüyor ellerine sağlık...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Güveç nefis eskiden annem mahalle fırınında pişirirdi kokusu bir başka olurdu sanki. Kilo problemine gelince Gönülcüm etkinliklerdeki resimlerinden gördüğüm kadarı ile şen şakrak haline pek bir yakışıyor çokta abartılı değil.Ama sen kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle yapmalısın bence. İzmirden sevgiler...

bahar dedi ki...

çok güzel ellerine sağlık

Yaren dedi ki...

Öncelikle sayfanin yeni hali hayirli olsun canim ,güzel olmus.Güle güle kullan.Resimlerine bakinca kilo aldigini anladim ama inanmadim.Galiba resim makinesi yada kiyafeterden öyle görünüyorsundur diye düsündüm.Yavru kusum ne güzel zayiflamistin,niye yine kilo aldin.Ben burda ne güzel diyete daha dogrusu spora basladim.Benimde hedef 10 kiloydu ama dizimde agrilar baslayinca ara vermek zorunda kaldim.Günde 10-20 km kadar yürüyoruz arkadasimla cok da faydasini görüyorduk.Artik yarin yine baslicam.SAna kolayliklar diliyorum yavru kusum.Sevgiyle kal:)

Unknown dedi ki...

Adı gibi gerçekten nefis görünüyor. Ellerine sağlık.
Şu kilolar hepimizin sorunu, özellikle yaz geldimi daha çok göze batıyor.

keskinli dedi ki...

gönülcüm yorumun icin tesekkür ederim canim resimler bende görünüyor tekrar baktim ilgin icin tesekkür ederim

ayrica güvecede bayilirim yani
ellerine saglik sevgiler

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım bol salata yediğin zaman canın yemek yemek istemiyor. Gerçekten. Salata midede şişkinlik yapıyor. Çok yer kaplıyor yani:))))
O diyetleri yaparken dikkat et canım. Herkesin metabolizması farklı çalışır. Kan değerleri, tansiyon,vb.önemlidir canım.
Bence bol bol salata...
Çok öpüyorum canım
sevgiler

Gönülünce dedi ki...

Havalar ısındı ve hepimizi düğün telaşları aldı...Bende erkek kardeşimin düğünü için hazırlanıyorum 25 gün kaldı geldi galiba:)))Allahtan bu yaz kilo problemim yok sana diette kolaylıklar dilerim adoşkom...Şu hızlı kilo verme olayınıda bir hayli merak ettim bizi habersiz bırakma...
Güveç nefiss olmuş ellerine sağlık canım...
Sevgilerrr...

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Gönül'cüğüm ellerine sağlık canımm.ah bu kılolar ne yapsak.ben 3 aydır dıyetteyım.8 kılo verdım hala devamm:)bize iştah kesiciler lazım.sevgiler canım öptümm:)

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Canim,
ah, ah hep bu kilolarla basimiz dertte olan biz kadinlarin sonu ne olacak acaba??? Bu anlatimla ancak sen bu kadar güzel kelimelere dökebilirsin.

Güvecin de cok lezzetli olmus, ellerine saglik diyorum.

Seni kocaman öpüyorum ve sevgilerimi birakiyorum.

Hoscakal

ozlemhan dedi ki...

Canım yaaa şu listeni ben de merakla bekliyorum ben 6 kilo verdim kaldım. Bu arada ellerine sağlık güveç iştahımı kabarttı.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Kandiliniz mübarek olsun sağlık mutluluk huzur diliyorum..

online mutfak dedi ki...

nefis bir tarif ellerinize sağlık

Yemek Tarifleri -
Yemek Çeşitleri -
pislink.com