30 Eylül 2007 Pazar

KÖSTEBEK PASTA




MALZEMELER:
4 yumurta
3 Türk kahvesi fincanı un
3 Türk kahvesi fincanı şeker
1 paket kabartma tozu

Yumurta ve şekeri çırptım un ve kabartma tozunu ekledim karıştırdım borcama yaydım..ince oluyor no panik:)))180 derece ısılı fırında pişiriyoruz.

KREMA MALZEMESİ:
1 kg.süt
1 subardağı un
50 gr.margarin
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 avuç damla çikolata

Damla çikolata hariç hepsini katıp karıştırarak pişirdim.Ocaktan aldıktan sonra damla çikolata koydum zaten hemen eridi.

Bu arada kek ılıyınca ortadan ikiye kestim ..alt tarafı ters çevirip derin bir salata kasesine yerleştirdim.kasenin şeklini aldı.(bu arada kaseye streç yaydım çıkarması kolay olsun die) içine hazırladığım kremayı koydum.kalan diğer parça keki üstüne kapak gibi kestim.kenarından kalan keki yedimmmmm pekde güzeldiiiii:)) kapak keki kapadıktan sonra streçle kapattım buzdolabında 1 gün beklettim ama pastamı 3 günde anca tüketebildim eheheheheheheheheheheh...çok güzel oldukça pratik veeeeee lezzett fevkaladenin fevkinde.......

AFİYETLER OLSUNN

2 yorum:

DENİZSEFASI dedi ki...

merhabalar,
blogunuzun ismi çok ilginç geldi ve bir ziyaret edeyim dedim. çok güzel tariflerle karşılaştım. bu pastayı mutlaka yapacağım.
görüşmek üzere.

EZGi :)) dedi ki...

merhaba ben ezgininmutfagi.blogspot.com/ da yani blogumda bloglardan denemeler kısmında bugün bu tarifinizi yayınlıyacağım.sizede haber vermek istedim.gerçekten çok harika bir lezzet.bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.