25 Eylül 2007 Salı

MANTARLI KÖRİLİ PİLAV ve YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI



Merhabalar ilk tarifimle start verdim siteme..Haydi hayırlısı...

Bu pilav yemek yarışmasında birinci olmuştu ve tarifini zarzor almıştım.Gerçekten davet sofralarında gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz muhteşem görüntüsü ve enfes lezzetiyle ağızlara layık bi tarif.

Pirinç pilavını normal pişiriyoruz pişerken içine 1 kaşık köri ve 1 küp şeker koyuyoruz.

Diğer tarafta yağda soğanı kavuruyoruz.içerisine dilimlenmiş mantarları ekliyoruz.karıştırıyoruz.dereotu kıyıyoruz içine katıyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.içine 1 kaşık yenibahar,1 kaşık köri,az karabiber ekleyerek sote yapıyoruz. Diğer tarafta havuçları rendeliyoruz.az yağda çeviriyoruz.biraz ayırdıktan sonra kalan havuç soğuyunca sarımsaklı yoğurda ekleyip,1 kaşık köri koyup hepsini harmanlıyoruz. pilav ve mantarlı soteyi başka bir kapta karıştırıyoruz.Kalıba koyuyoruz.servis tabağına şeklini bozmadan koyuyoruz.kenarına yoğurtlu havucu koyuyoruz.(yani pilav ortada havuç etrafında)en son pilavın üstünede yoğurtsuz havuç koyuyoruz. Davet sofraları için şık bir sunum ve müthiş lezzetli.
Normal büyük kalıbada koyabilirsiniz ama ben az kişi olduğumuz için porsiyon olarak ayırdım.

AFİYET OLSUN

1 yorum:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Sizin katıldığınız bir yemek yarışmasında mı birinci oldu acaba?

Köriyi bilmiyorum araştırıp öğrenmem lazım.