12 Kasım 2007 Pazartesi

SEMRANIN DAVETİ

KIYMALI POĞAÇA KIYIRDA KIYIR:))

MALZEMELER:
3 yumurta (1 sarı ayrılacak)
1 su bardağı yoğurt
1/2 subardağı sıvı yağ
1 paket margarin(oda ısısı)
1 paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un
İç malzemesi:Kavrulmuş kıyma yada peynirli maydanozlu iç....

YAPILIŞI:
Önce sıvı malzemeleri en son kabartma tozu ve unu katarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.Limon gibi koparıp içini koyup elimizle şekil veriyoruz.Fırında 200 derece ısıda pişiriyoruz.

AFİYETLER OLSUN



Bu aralar Ankara dan gelen öğretmen arkadaşlarımla yoğun günler geçiriyorum.1 haftadır İstanbuldalar ve dolu dolu yaşıyoruz.Yiyoruz içiyoruz geziyoruz..Kahkahalar havalarda geziniyor.92 yılından beri süregelen bir dostluk var .Eski günleri yad ediyoruz.Valla ne yalan söyleyim İstanbulu çok seviyorum ama Ankara da yaşanan dostlukları hiçbirşeye değişmem...Buradaki insan ilişkilerinden çok daha farklı geliyor bana ...Yakında gidiyorlar ve üzüntüsü şimdiden içime çöktü:(((
Bu görüntüde Sevgilii Arkadaşımız Semra nın davetinden.Ankaralı arkadaşlarımın yanısıra birde burada önceden verilmiş bir sözüm vardı iki ara bi derede orayada gittim ctesi günü.Gayet güzel lezzetler hazırlamıştı Semra.İçlerinden Kıymalı poğaçanın tarifini vermek istedim size.Çok güzeldi kıyır kıyır tam bir pastane poğaçası idi.Tavsiye ederim hem çok basit hem de bir okadar lezzetli.
Resimde gördüğünüz patates salatasını sanırım anlatmama gerek yok..patatesi haşlayıp küp doğrayıp salatalık domates doğramış limon ve zeytinyağı tuz ile harmanlamış...buda çok lezzetliydi.
AFİYETLER OLSUN







20 yorum:

Betül dedi ki...

merhabalar
ohh misler gibi kokusu buralara geldi ama olmaz ki ben diyetteyim inan resimlerden gözlerimi kaçırıyorum :)) ellerine sağlık arkadaşının, cnm sevgilerimi bıraktım....

YeMeK vAkTi dedi ki...

amanin gönülcüm bu arlar en son görmek istediğim şey böyle bi sofra yada oturmak istediğim saldırırım hemencik ah şu kilolarda olmasa:( bende diom bu hatunun nie sesi çıkmiy meğer geziomuş şıkıdım şıkıdım:)

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Galiba sizinde adınız gönül adaşız yani ne güzel.Arkadaşınızın tüm ikramları çok güzel olmuş ellerine sağlık.Ama en güzeli arkadaş ortamı olsa gerek.Arkadaşlığınız daim olsun saygılar....

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Güzel bir sofra olmuş.Arkadaşınızın eline sağlık.

NiNo dedi ki...

ellerine saglik sekercim

Ferah Gülşen dedi ki...

Merhabalar,
Eliniza sağlık. Poçaların her türlüsünü severim her ne kadar pasta ve kurabiyelere merakım daha çok olsada poça vazgeçemeyeceğim tuzlular arasındadır.
Sevgiler,

ab-ı hayat dedi ki...

Arkadaşının ellerine sağlık,çok lezzetli görünüyor poğaçalar.Kıymalısı da nefis olur.


sevgiyle kal....

Baharcicegi dedi ki...

Bu pogacalar dediginiz gibi kiyir kiyir oluyor,bende yapiyorum paratik zaman almiyor,semra hanimin eline saglik masadaki hersey nefis görünüyor.Arkadaslik güzeldir helede uzun süren arkadasliklarda kardes gibi olunuyor,dostlugunuzun daim olmasini dilerim.

Ilker Erdem dedi ki...

Cok nefis bir goruntu. Ellerine saglik.

xxxx dedi ki...

merhaba gönül,
sitenin sessiz takipçilerindenim.. diyet yapmak durumunda kalan bizlere görsel şölen yaşatıyosun :))
ellerine ve gönlüne sağlık...

canım, blog bayanlarının toplanabileceği, fikirlerini sunabileceği bi forum kurmak istiyordum ne zamandır.. malum, tarif defteri kapanınca, dağıldık gittik.. benim oradaki nickim ece23,tü...
katılımlarımız olursa devam ettirmeye çalışıcam inşallah...

güzel paylaşımlarda buluşmak üzere,,

www.hanimhanimcik.com
beklerim ...

Melek* dedi ki...

sofra çok güzel gözüküyor kıymalı poğaçada çok gzel olmuş ellerinize sağlık
görüşmek üzere

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Selam canim, bu sofrada da hep benim favorilerim varmis. Patates salatasi ve pogaca harika duruyorlar, simdi ekran karsisinda nasil da canim cekti.
En iyisi mi ben hemen kacayim, yoksa benim icin cok kötü olacak.

Selamlar ve öptüm canim..

Saliha dedi ki...

ellerıne saglık arkadasının gonul.....mısss gıbı sankı kokusunu duydum:))

Damak Tadı dedi ki...

Böyle güzel dostluklar hiç bitmesin canım.
Arkadaşın Semra'nın ellerine sağlık.Çok nefis yapmış poğaçaları.Masanız ise ayrı bir güzel görünüyor buradan bakınca.Afiyetler olsun canım..

Sevgilerle

Yaren dedi ki...

Pocalar cok güzel görünüyor,lezetli oldugu cok belli.Tabi diyer tariflerde öyle.Ankara güzeldir,bende simdi orda olmak isterdim.Tadini cikratin güzelce.Afiyet olsun sizlere.Ellerine saglik.

Selin dedi ki...

Selam gönülcüm,
E ama öyle olmaz ki!!! Hani nerde yeni mamalar!!! Banane yaaa, ben yeni mamalar istiyorum senden :)))) Sevgilerimle...

MUTFAKISTAN dedi ki...

arkadasın ne guzel hazırlanmıs ellerıne saglık

Adsız dedi ki...

ankaraya gelirken yolluk yaparsın herhlde bize de biraz düşer belki bu kıyırlıktan öğretmen olmasamda onlar için çalışyoum ne de olsa
ellerinize sağlıkk

Adsız dedi ki...

selam...arkadaşının eline saglık ne güzel şeyler yapmış öle..pogacada nefis görünüyor.size afiyet olsun..

pervin dedi ki...

sevgili gönül arkadaşınızın ellerine sağlık sizinde yaptıklarınız çok güzel ellerinize sağlık dostluklar hiç bitmesin sevgiler...