30 Eylül 2007 Pazar

FISTIKLI PİLAV



MALZEMELER:
1 su bardağı baldo pirinç
zeytinyağ ve tereyağ (tarifte sadece zeytinyağ vardı )
1 çay bardağı dolmalık fıstık
2-3 sap taze soğan
1/2 küçük demet dereotu
1.5 su bardağı su
1 kesme şeker
2-3 damla limonun suyu
Tuz, karabiber,knorr

YAPILIŞI:
Zeytinyağını ve tereyağını pilav tenceresinde kızdırıp ince kıyılmış taze soğan ve dolmalık fıstıkları kavurun. Fıstıklar kararmaya başladığında yıkanmış pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edin.
Pirinçler beyazlaşmaya başladığında suyu ekleyin, tuz, karabiber, limon suyu , kesme şekeri ve knoru ekleyip kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar kapağını açmadan pişirin.
Pilav suyunu çekince ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Tencerenin üzerine havlu kağıt örtüp kapağını kapatın ve 10-15 dakika demlendirip servis yapın.

AFİYETLER OLSUN

Tarif için Selin Çağlayana Teşekkürler...

6 yorum:

serinmavi dedi ki...

Hayırlı olsun canım.Alem-i Blog'a hoşgeldin....Bol reytingli bir yayın hayatı diliyorum.....



Seni nereden tanıdım biliyormusun ''muska mantı'' tarifinden :)Geçen sene ramazan da çok beğenilmişti misafirlerim tarafından.....

Selam ve sevgiler......

YeMeK vAkTi dedi ki...

Valla kokusu burnuma geldi pilavın enfes görünüyor gönülcüm eline sağlık

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

Merhaba;

ellerine sağlık fıstıklı pilavı ben de severim

ama en çok hoşuma giden sayfanın ismi oldu çok çekeceksin o uzuuuuuuuun isimden çok tecrübe konuşuyor :):):))

sevgiler

Adsız dedi ki...

canımmmm ben seni tanımazmıyım çızıklı qijamaya ne hacet...bende diyordum sesi soluğu ne zaman çıkacak bu kızın diye...dönüşün muphteşem olmuş canım....ellerine sağlık...ama ismin çok uzun yawwww...yazana kadar ay neyr-di dur diye iki kere baktım...

Adsız dedi ki...

AY ne sirin isim boyle! AMan yemek de yanmasin, ocak da batmasin ;)
gorumsek uzeree

Tijen dedi ki...

Ben de bayıldım bu ada. Hele de süt taştığında...
Seni linklere ekliyorum sevgili yeni komşu. Nice dostluklara vesile olsun.