21 Ekim 2007 Pazar

CAN DOSTUM NURCANIN DAVETİ

Hani arkadaş vardır da iyi günlerinde seninledir kötü günlerinde ihtiyaç duyduğun günlerde bahanelerle kaçar...Benim için böyle kişiler arkadaş sıfatına asla girmezler...Benim nazarımda insandır normal insan.Nurcan benim işyerimden arkadaşım 7 yıllık dostum ama Candostum.....En kötü günlerimde en ihtiyaç duyduğum günlerimde bana herzaman vakit ayıran hiçbirzaman hayır demeyen ailesini bile ihmal edip gecegündüz yanımda olan yegane insandır ....En zorlu günlerimde benimle birebir yaşayan yastıksız yatan canım arkadaşım.......İşyerinden arkadaşlarla Nurcancığımın evine hayırlı olsuna gittik...Allah ağız tadıyla oturmalarını nasip etsin inşallah..Nurcanım inşallah burada birgünde senin yuva kurup mutlu günlerini yayınlama şerefine nail olurum..En çok bunu sen hakediyorsun....Ama seni kıskananlar dost görünüp yakınında olup seni çekemeyenlerin laflarına kulak asmayarak tınlamayarak ..yoksa evde kalırsın kıs valla:))))Canım benim okadar çok eğlendikki...kahkahalar havalarda uçuştu gülmekten gözlerimizden yaşlar geldi karnımıza ağrılar girdi yüzümüz kırıştı :))) annesi ve yengesi çok çatlak arkadaşları var die düşünmüşlerdirAma biz böyleyiz ....Allah bu dostluğumuzu bir ömür daim etsin......çekemeyenler çatır ççatır çatlasın:)))))Nurcanım herşey gönlünce olsun dilediğince olsun..SENİ ÇOK SEVİYORUM.............

bu fıstık sevgili arkadaşım Ayşenin kızı tam bir küçükhanımefendi sitede resmiyle yer almak istedi kırarmı onu gönül teyzesi:)))
Tarifleri yayınlıcam...Ama herbiri birbirinden güzel biz hangisini yiyeceğimizi şaşırdık ....bi posta yedik sonra başa dönüp tekrar tekrar yedik:)))))Mutlaka tarifleri deneyin derim ben size çünkü hepsi inanılmazdıııı..akşam eve gelince yemek yemedim şuan günlerden pazar ve saat 14.00 ben hala acıkmadım kahvaltı bile yapmadım..Artık tahmin edersiniz ne kadar çok yediğimi ve lezzetlerini...Nurcancım ellerine sağlık canım......

neler yedik yuttuk :))

- Karnıyarık böreği

-Mercimekli salata

-Tarçınlı kurabiye

-İki renk kurabiye

-Makarna salatası

-Patatesli tül börek

-Yaprak sarması

-Mantarlı patates

-Kopuk kurabiye

-Kek

-Tiramisu

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI

Yaprak sarmasının tarifini sanırım vermeme gerennkkk yoktur:))

KEK

MALZEMELER:

1.5 subardağı şeker

3 yumurta

1 subardağı sıvıyağ

1 çay bardağı süt

1 paket kabartma tozu

1 limon suyu

2 limon kabuğu rendesi

1 paket vanilya

Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Klasik kek yöntemi ile pişiriyoruz:))) Üstüne pudra şekeri serpiştiriyoruz.

TİRAMİSU


PATATESLİ TÜL BÖREK


MALZEMELER:

2 yufka
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
5 patates
tuz karabiber pulbiber

YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz.İçerisine baharatları,yumurtaları,süt ve sıvıyağıda ilave edip eşit miktarda yufkanın üzerine yayıyoruz.Rulo yapıp derin dondurucuya koyuyoruz.4-5 saat bekledikten sonra çıkartıp dilimliyoruz.Yağlanmış tepsiye diziyoruz.

MANTARLI PATATES
Patatesleri haşlıyoruz.Rendeledikten sonra süt,tereyağ ve kaşar ile püre gibi pişirip borcama yayıyoruz.Diğer tarafta soğanı minikminik doğrayıp kavuruyoruz içine doğranmış mantarları ileve edip pişiriyoruz.Piştikten sonra içine krema döküyoruz tuzunu ayarlayıp borcamdaki püre patatesin üstüne yayırozu.Bolca kaşar rendeliyoruz....Aman bir lezzetliki sormayın:))


KOPUK KURABİYE

MALZEMELER:
3 yumurta
1 margarin
1 subardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı iç malzemesi (kuruüzüm,fındık,ceviz,damla çikolata...hangisini isterseniz)
Un
YAPILIŞI:
Yağ,şeker ve yumurtayı yoğur.Tarçın,kabartma tozu,vanilya ve unu ekle yumuşak bir hamur yap.İç malzemesini ilave et.(Hamuru kulak memesi olacak) Yoğurduktan sonra elinle koparıp tepsiye at....

MAKARNA SALATASI
MALZEMELER:
1/2 paket makarna
1 su bardağı mayonez
1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
8 adet kornişon turşu
5 adet sosis
Küçük kutu konserve havuç
Küçük kutu konserve mısır
Küçük kutu konserve bezelye
1 çorba bardağı sıvıyağ
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
100 gr.zeytin yeşil yada siyah farketmez
tuz ve karabiber

YAPILIŞI:
Makarnaları haşlayın.Sosisleri,kornişon turşuları,maydanoz ve dereotunu küçük küçük doğrayın.Zeytinleri çekirdeklerini çıkarıp doğrayın.Bütün malzemeleri bir kaba boşaltıp karıştırın.


YEŞİL MERCİMEK SALATASI

MALZEMELER:
1 subardağı yeşil mercimek
1/2 subardağı pirinç
1 kurusoğan
3-4 taze soğan
1 orta boy havuç rendelenmiş
1/2 demet dereotu
1/2 demet taze nane (arzuya göre)
1/2 çorba kaşığı sumak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limon
tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Yeşil mercimeği üstünü 1 parmak geçecek kadar su ekleyip haşlayın.(pişmemişse su ilave edilebilir)Pirincide ekleyip 1 su bardağı suyla haşlayın.
Mercimeği süzün ve pirinçle karıştırın.Soğanı piyazlık doğrayıp sıvıyağda kavurun.Havucu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun ve mercimek ile pirincin üzerine ekleyin..Yeşillikleri doğrayın baharat ve limon suyu ile salataya ekleyin...

TARÇINLI FINDIK KURABİYE

MALZEMELER:
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
2/3 çay bardağı zeytinyağı
1-1.5 çay kaşığı tarçın
1/2 paket kabartma tozu
3.5 çay bardağı un
Üzerine; 4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
Yumurta,zeytinyağı ve pudra şekerini karıştırın.Daha sonra içerisine tarçını,unu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak ama ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edin.Hamuru parmak kalınlığında uzun bir şerit haline getirin.Sonra bıçakla 1-1.5 cm.genişliğinde (yada kendi istediğiniz büyüklükte) kesin ve elinilzle yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.175 derece önceden ısınmış fırında 10-12 dk.üzerleri beyazkalacak şekilde pişirin.Pudra şekeri ve tarçını karıştırıp pişen kurabiyeleri sıcakken bu karışıma bulayıp servis edin.


KARNIYARIK BÖREĞİ
MALZEMELER:
4 yufka
1 soğan (rendelenmiş)
400 gr.kıyma
4 domates (minik minik doğra)
4 çarliston biber (minikminik doğra)
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine: 1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Rende soğan,kıyma,domates,biber,kıyılmış maydanoz,tuz ve karabiberi çiğ olarak karıştırın.Yufkaları sigara böreği gibi kesin.İç malzemeden koyup sigara böreği gibi sarın.Heapsini yağlanmış tepsiye dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürün.Böreklerin ortasına bıçak yardımıyla bir çizgi çizin ve karnıyarık şeklinde açın.200 derece fırında böreklerin üzerin kızarana kadar pişirin.


İKİRENKLİ KURABİYE
MALZEMELER:
2 yumurta sarısı
1 yumurta beyazı
1.5 subardağı pudra şekeri
1 paket eritilmiş margarin
3.5 subardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
YAPILIŞI:
Yumurtaları ve pudra şekerini bir kaba koyun.Mikserle eriyene kadar karıştırın.Erimiş margarini bir kaba ekleyin ve çırpmaya devam edin.Un ve kabartma tozunu bir elek yardımıyla eleyin.Her bardaktan sonra hamuru yoğurup kontrol edin.(un az yada fazla gelebilir) Yumuşak bir hamur elde edin.hamuru iki eşit parçaya ayırın.Bir parçasına kakao ekleyip bu parçayı yoğurun.Kakaolu ve sade hamuru merdane yardımıyla aynı büyüklükte açın
Kakaolu parça üste gelecek şekilde üstüste koyun ve rulo sarın.Rulonun çok kalın olmaması lazım bu yüzden elinizle ruloyu biraz yuvarlayarak inceltin.40 dakika buzdolabında bekletin.Buzdolabinden çıkartıp ince bir bıçak yardımıyla bir parmak kalınlığında halkalara kesin.Fırını kek ayarında 180 dereceye getirip ısıtın.Halkaları tepsiye dizin...Tepsiyi sıcak fırına yerleştirip pişene kadar pişirin yaklaşık 10 dakika.
AFİYETLER OLSUN..BİZ YEDİK ALLAH ARTIRSIN SOFRAYI KURAN KALDIRSIN:)))











20 yorum:

Yaren dedi ki...

Neler hazirlamisiniz böyle ,basim döndü,hangisine yorum yapcagimi sasirdim.Ne sanslisiniz siz yaa.Ama öyle arkadasligada böyle güzel sorfra olur elbette,sultanlara layik.Allah arkadasliginizi daim etsin,böyle sofralarda muhabettler nasip etsin isanl.

Saliha dedi ki...

canım bu nasıl sofra maasaallah....arkadasını kıskandımya nerde oyle dostluklar:(((( bu arada bız nezaman toplanıyoruz?yaaaaaa.......ellerınıze saglık..tarıflerı beklıyorum..

Bir Anne dedi ki...

Aman ne guzel sofra bu boyle. Yemekler harika da, arkadaslarla olunca tadi bir baskadir. Ne mutlu size:)

Tijen dedi ki...

Bayılırım böyle sofralara. En son ne zaman bu kadar çeşitli hamurişi yedim düşünüyorum bulamıyorum. Ellerinize sağlık!

Adsız dedi ki...

Gönülcüm sitene ancak şimdi bakabildim (aynı gün saat 23.08:)). bu aksamda yemekte misafirimiz vardı. yazını okuyunca çok duygulandım gerçekten. Sağolasın, yaşadıklarımız geçti gözümün önünden. Allah inşallah dostluğumuzu bozmaz.. Evlilikle ilgili bütün dileklerin için de amiiiiiiiinnnnn:):). Annem ve yengem de en az benim kadar memnun oldular sizi ağırlamaktan.. Her zaman başımızın üstünde yeriniz var. Gerçekten çok güzel bi gündü benim için de. Ben de seni cok seviyorum. Allah yaşam enerjini daha da artırsın inşallah:)).

yaban mersini dedi ki...

nasıl bir sofra bu..harika..yani tabi acıkmaz insan,görüntü yeter..slmlar.

Melek* dedi ki...

selam ayy çok güzel gözüküyor hepsi tabi davetliler sevildiklerini anlasınlar bir kuş sütü eksik bilmem belkide o da vardır gözümden kaçmıştır:)çok maharetli arkadaş size afiyet olsun bu arada o kız gerçekten hanımefendi bir kız olduğu belli öpüyorum :)

YeMeK vAkTi dedi ki...

hıımm arkadaşlarında senin gibi desene kıs benim pek becerüklü kişilikler yok çevremde bi kayınvalidem felan var işte bide annem tarçınlı kurabiyeyi ne zamandır hatta seneler oldu yapmadım .İnsanın böyle arkadaşları olması ne kadar güzel ya kıskandım

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Ne kadar çok çeşit var.Acaba tek başına mı hazırlamış hepsini?

Adsız dedi ki...

evet kendim hazırladım:):)...

Adsız dedi ki...

Hepsi süper görünüyor. Nurcan'ın ellerine sağlık. Sizlerede afiyetler olsun. Sevgiler...

NiNo dedi ki...

Allahhhhhhhhhhhhh bunlar ne cennetemi dustum yahu :D sarmalari caldim :D haberiniz ola :F

meleginmarifetleri dedi ki...

selam ben melek ellerine sağlık arkadaşının ne kadar hamarat birisi imiş bence bunların tariflerini bi çırpıda vermeseydin keşke:)) gün gün versen bizlerde merakla bekleseydik:) hoşçakal bende beklerim

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar,
Arkadaşının ellerine sağlık,bu nasıl bir sofradır böyle..))Uzun zaman oldu bu tür sofralara oturmayalı sanırım..(bayram hariç)Çok nefis şeyler hazırlamış maşallah kendisine.Bende merak ettim hepsini tek başına mı yapmış?
Sizlere afiyetler olsun canım!!

Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Canım benim, arkadaşının ellerine sağlık.

hepsi birbirinden güzel birbirinden nefis..

Sıcacık sevgiler...

Nilay Cinisli dedi ki...

maşallahhhhh maşallahhhh...döktürmüşsünüz..ellerinize sağlık..sevgiyle kalın

Adsız dedi ki...

canikom maşallah çokkk bereketli bir sogra olmuş...arkadaşının ellerine sağlık canım....öpüldün...

Adsız dedi ki...

nurcan hanımda döktürmüş...

hepside yenilir şeyler....bazen kalabalık göstermeler yapılır...ama bunlar çok özenilmiş bir sofra olmuş....demekki size çok değer veriyor....

ellerine sağlık....herşey harika....

ceyt dedi ki...

mükemmel bir sofra. nurcan hanımın ellerine sağlık.sizlerede afiyet olsun.insanın böyle dostları olması çok güzel.

sevgiler

Adsız dedi ki...

bence bu gösterişten başka bir şey değil.. böyle külfetli misafirlikler yüzünden kimse misafir gelsin gitsin istemiyor tamam yapılır yapılması güzel olandır ama aynı anda üç dört çeşit kurabiyenin yenmeyeceğini herkes bilir!!! yorumsuz....