6 Ekim 2007 Cumartesi

NEFİS AYŞECİK TATLISI

Bu tatlıyı eski sitemede Sevgili Arkadaşım Ayşe getirince eklemiştim..Burayada yine Ayşe getirince eklemek nasip oldu:))) Çok lezzetli harika vee çok basit bir tatlı.Denemezseniz çok şey kaybedersiniz:)

MALZEMELER:
1 kg.süt
1 subardağı un
1 subardağı şeker
Kirbit kutusu kadar tereyağ yada margarin
vanilya
Ayrıca kremşantihazırlıyoruz.
YAPILIŞI:
Malzemeleri kremşanti haricinde karıştırarak pişiriyoruz.Ocaktan aldıktan sonra 5 dk.mikserle çırpıyoruz.
Büyük dikdörtgen borcama hindistancevizi yayıyoruz.Pişirdiğimiz tavuk göğsünüğ hindistancevizinin üstüne yayıyoruz.Dolapta donmasını bekliyoruz.
Hazırladığımız kremşantiyi incecik tabaka halinde yayıyoruz.Üstüne iri dövülmüş ceviz serpiştiriyoruz.Tekrar buzdolabına koyuyoruz.
Servis yapacağımız zaman dilim dilim kesip ikiye katlıyoruz yada rulo yapıyoruz.

AFİYETLER OLSUN.....

7 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

mmmmmhh ayşecik bu sefer antep fıstığı kullanmış kanımca eline sağlık kendini geliştirmiş bu seferki tatlının titpi daha güsel valla gönülcüm:) ayşecikten yeni tarifler bekliyoruz gönülcüktende tabeeeeeee

Cafe Gusto dedi ki...

Merhaba arkadaşınızın ellerine sağlık.Klasik tavuk göğsüne farklı bir yorum katmış.Tavuk göğsüne bayılırım bayılır.Bu tatlıyı da seveceğimi sanıyorum.
sevgiler..

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Gerçekten çok pratik ve lezzetyli görünüyor, ellerine sağlık ;)

Ferhanca dedi ki...

Ben de sık yaparım bu tatalıyı ,yazın şeftalili kışın meyve sosolu çok güzel olur bazende damla sakızı atarım ..afiyet olsun dondurmaylada nefis görünüyor..sevgiler..

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

mmmm olsada yesek sütlü tatlıları daha çok severim. Dondurma tadında erir gider ağızda. Ellerine sağlık arkadaşının. Senin de ellerine sağlık.Sevgiler...

Lezzet Gemisi dedi ki...

Gerçekten harika görünüyor. Eşim yemekten çok, tatlıya düşkündür. Ne yemek yapsam değil, ne tatlı yapsam diye düşünürüm hep. Tarifini yazdım. En yakın zamanda hemen denemem lazım. :)) Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

:)
tariflere arkadaşlarınızın, sevdiklerinizin ismini koymanız çok şirin...
benim de sevdiğim bir şeydir bu.
bende de buna benzer bir zeynep tatlısı var.
yeğenim zeynep doğduğunda misafirlere hep o tatlıyı yapıp ikram ediyorduk... bir baktık tatlının adı yok o da bizim zeynepe armağanımız olsun dedik:)

ben bu tarifinizle ilgili bi alternatif sunmak istiyorum. antepfıstığı bulamayan ya da alamayan olursa onun yerine (aynı lezzeti vermese de aynı havayı vereceğine eminim) kakaolu piknik bisküviyi robatta yada ezerek un gibi yaptıktan sonra borcamın dibine serpilebilir:)

afiyet olsun