6 Şubat 2008 Çarşamba

GEPÇEMİN FIRINDA MANTARLI TAVUĞU:))))

Bu muhteşem yemek çok sevdiğim Sevgili Arkadaşım Feyzama http://sihirlikepce.blogspot.com/ ait yaniiii gepçemeeeee:))Tarife gepçemin sayfadanda bakabilirsiniz şayet üşenirseniz die ben gepçemden alıp aynen aktarıyorum sizlere..Kesinlikle yapın derim ben size....Valla mutfağın kokusunu bi görünnn harika oluyor.....Teşekkür ediyorum gepçemmmm tarif için:))))Tarifi aynen veriyorum ama ben yarım ölçü yaptım. Hane halkına göre ayarlarsınız.
MALZEMELER:
2 adet tavuk (göğüs)
2 orta boy soğan
4 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 adet yağlı kırmızı biber (bu biberin gerçek adı ne bilen var mı?)
1 havuç
1 pkt. kültür mantar
1 büyük boy domates
1/2 su bard. konserve mısır (arzuya göre)
1 tepeleme kaşık salça
1/2 çay bardağı (ajda :)) zeytinyağı yada mısırözü yağı
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
1 su bard. rendelenmiş kaşar

YAPILIŞI:
-Soğanları jülyen doğrayın. Elinizle biraz ovalayıp bir tencereye alın. Havuçlarıda yine ince ince jülyen olarak doğrayın. Biberleri halka halka doğrayıp havuçlarla birlikte tencereye ekleyin. Yağı ilave edip kavurmaya başlayın.
-Sarımsakları ilave edin. 5 dak. kadar hep birlikte kavurup küp küp doğranmış domatesleri ve küçük doğranmış tavukları ilave edin.
-Tavuk suyunu salıp çekmeye başlayınca yine yıkanıp doğranmış mantarlarla salçayı ekleyin. Ateşi biraz açın (kısık ateşte mantar çok fazla su salıyor).5-10 dak sonra ateşi kısın.
-Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Arada karıştırın ve havuçlar ve mantarların piştiğine emin olduktan sonra yemeği fırın kabınıza boşaltın.
-Üzerine kaşar serpip kaşarlar eriyinceye kadar fırınlayın.
Not:Arzu ederseniz suyu süzülmüş mısırı yemek pişmeden 1-2 dak. önce ilave edebilirsiniz.
AFİYETLER OLSUN
Yeavrılarım biliyorsunuz bu hafta sonu blog hatunları buluşması var..Çok güzel ve keyifli geçeceğine inanıyorum..Gurbetci arkadaşlarım sitem etmesinler yazındasizin için toplanırık yeavrılarım benim.Büyük olasılıkla Anadolu Yakasında olacak çoğunluk ordan çünkü...Katılmak isteyen herkes gelebilir.......
Bugün uzun süredir görmediğim bi arkadaşımı gördüm ve bana aaaaaa gönülllll sen zayıflamışsın bea dedi ahahahah hadi ya sahimi dedim.....tabi neyle olduğunu merak etti....Sağır sultan bile duydu termal donu ahahahaha ..neyse annattım hemen sipariş verdi bakalım oda kullanacak.Valla ben memnunum amma velakin gece çıkarmadan yattım bikaç kez.Neyse sabah bi uyandım bacağımın yannarı fosurda fosur kabarmış ahahahaha tam şortun dikiş yerinin olduğu bölge.kaşı kaşı hatır hutur kıpkırmızı oldu valla yoldum resmen kaşımadım ehehehehehehe.....cuma gün 20 lik dişimin birine veda edicem inşallah tabe tekrar dişçi koltuğundan korkup dönüp gelmezsem eheheheheh ne manıağım ya sen git dişçiye korkudan çektirmeden gel..ya bu konularda çok ödleğin canım pek kıymetlidir ...dr şaşkın bakıo dedim ben bi kendimi hazırlayıp öyle geliyim ahahah düşünsenize ben hamile olsam doğuma gitsem dr a dermişim korkudan ahahahaha ben şimdi doğurmaktan vazgeçtim kendimi hazır hissediyim öyle gelirim ahahahahaha:))))))))Neyse bakalım cuma gün büyük gün benim için:(((( Hade bakalım ben Yaprak Dökümünü izleyim yarın görüşürüz .Bakalım bugün ferhunde cadısı neler edecek eheheheheheh...hadeeeeeeee ne dioruzzz Sevgilerrr Saygılarrrrrrr

34 yorum:

Adsız dedi ki...

gönülüm, son haberi duymadın sen galiba !!!

Buluşma için büyük katılım KKTC'den olacakmış. Anadolu, avrupa değil Kıbrıs'ta buluşuyoz. Haydinnn kalkın gelin.. :)

Öpüyom yanaklarından dişine selamlarıma iletiyom :)))

www.misssgibi.com

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Reklam rasında hemen geldim ki adaşım tarif vermiş.Aman harika olmuş canım ellerine sağlık sen yaparsında kötümü olur.Hadi ben diziye kaçtım öpt...

EZGi :)) dedi ki...

gönülcüm süper olmuş.kıss sen bunlarlamı rejim yapıon.bu tabak benim hade sen kabağı ye.get sen şortunu gey.yedim ben bunu.emnfes.eline saglık haden bakem;)))

Adsız dedi ki...

merhaba;
uğrayıp bıraktığın güzel yorum için çooook teşekkür ederim.
yemeğin çok harika olmuş.hem de sağlıklı, daha ne isteriz değil mi:))ellerine sağlık.her zaman görüşmek umudu ile:..linklerime ekledim seni.sevgilerimle.
asotu.blogcu.com

HULYA dedi ki...

Nefis görünüyor.Sanki kokusu taaa buralara kadar geldi valla.ellerinize sağlık.Bloğun yeni şablonu çok güzel olmuş.Güle güle kullanın.

Adsız dedi ki...

cok lezzetli görünüyor canim,ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Tavuk nefis olmuş ama asıl kabak yemekleri beni mest etti. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık.

emineninemekleri dedi ki...

SEVGILI ARKADASLAR
DÜN AKSAM DAN ITIBAREN DEFNE-YAPRAGI OLAN ISMIMI DEGISTIRDIM. ÖGRENDIMKI AYNI ISIMDEN BIR BASKA YEMEK SAYFASI VAR.KIMSENIN EMEGINE HAKSIZLIK VE SAYGISIZLIK OLMAMASI ICIN BÖYLE OLMASI GEREKIYORDU. ARTIK SITEMIN YENI ISMI http://www.emineninemekleri.blogspot.com/
ARTIK BU ISIM ALTINDA GÜZEL YORUMLAR VE TARIFLERLE BULUSMAK DILEGIYLE ARKADASLAR.


SEVGILERIMLE
EMINE
http://www.emineninemekleri.blogspot.com/

DENİZSEFASI dedi ki...

kıs çok güzel görünüyor, ben de yapayım bunu, feyzoşunda elceğizine sağlık.
kıs kullanma talimatında şortla yatmayın demiyor mu? belki zararlı olur, abartma arkadaşım :)) İyi ilerliyorsun bence.

ben de kemeri aldım 3 kere taktım her seferinde ya oğlum bir şey istedi, çıkardın, ya herif bir şey istedi, fişe takılı olması kötüymüş ya. öylece duruyor. herkes uyuyunca takayım diyom oğlumu uyuturken sızıp kalıyom. neyseki buna rağmen yarım kilo vermişim :/

bende küçük azıyı çektirdim 1 ay oldu, haftasonu kesip delip vidalı kaplama yapacak doktor. korkma gönül doğum kadar olmuyor, :))

hade kal sağlıcakla

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Gönülcüm çok nefis görünüyor ellerine sağlık

bide bana misafirlere işim var dersin demişsin amma canımcım insancıkları ben çağırdım:)hem çağırıp hem işim var vazgeçtim gelmeyin dersem küserler bana:)
neysem belki kendiliklerinden vazgeçerler bende gelirim.
bende çook korkuyorum dişçşiden,sürekli erteliyorum bu yüzden

DENİZSEFASI dedi ki...

yok arkadaşım ya gözünü korkutmak istemem, ben zaten nomal doğum da yapmadım, bilmem yane ne kadar zor olduğunu. açık söylemek gerekirse çekilirken çok zorlanmadım ama uyuşturucunun etkisi geçince anladım acısını, zaten hemen apranax yutarsan oda geçer.

benim herif rahatına düşkündür kendileri, gerçi ona sorarsan zayıflayım diye benden istiyormuş meyveyi, suyu, mutfağa gidip gelince zayıflarmışım ????

sağol gönül teyzesi eve gidince öperim kınalarından oğluşumu.

uygarimizlahayat dedi ki...

Gönülcüm unuttun sen beni artık nerelerdesin yavrucuğum, yemek yine harika, ellerine sağlık canımcım..

SOFRAM dedi ki...

Canım mantarlı tavukta harika görünüyor, ellerine sağlık...Feyza arkadaşımıza da tarif için teşekkürler...
Canım ömrü nerdeyse dişhekimlerinde geçmiş biri olarak hiç korkma derim,iğne vurulduktan sonrası kolay... Benimkilerle eşim ilgilendiği için artık nazımızı çekiyor birazcık..:)) Geçmiş olsun canım , hafta sonu dişinden kurtulmuş olursun inşallah...:))
Sevgiler...

Yaren dedi ki...

Günülüm ne kadar harika olmus yine,firina girin yemekleri cok severim.Ellerine saglik yaavru kusum tabiki feyza canin da ellerine saglik.Hafta sonu bulusmanizi hayal eder oldum,bol bol gülün eylenin.Herkezciklere selam söyle bendennnn.Gönülümm öptümm senii canimmmm,arrividercii bebek;)

Adsız dedi ki...

Harika olmus eline saglik arkadasim,tavuk cesitleri favorilerdendir bizim evde.
Bu tarifide denemeli artim:)
Güzel birgün diliyorum.
Yorumunuz icin tesekkürler.

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan dedi ki...

hehe, ne komik bir ekipsiniz siz. Benim sislerden bir tanesini almis :) Ben senin tavuga bir bandirsam ne olacak ? Kimseye kalmaz . Feyzayla sana ancak yeter diye pas gecmistim ama simdi, boyutlarima gore hazirlanmis bir porsiyonu, tiz, adresime istiyorum.
Not : senin gapip gacdigin sisin yerine photosopla yeniden ekleme yaptim :)

Adsız dedi ki...

Sitemde ederiz kiskanirizda e o kadarcik olsun dimi ya:)
Saka canim benim güzel gecer tabiki bu kadar güzel insan biraraya gelirde güzel gecmezdi.Ben bi döneyim Izmire ne organizasyonlar yapicam:)

sarımutfak-hande dedi ki...

slm cnm
harika olmuş ellerine sağlık.
buluşma yerine sevindim yupppiiiiii:):)
adresi bekliyorum

keskinli dedi ki...

SELAMALR
öncelikle güzel dileklerin icin cok tesekkürler canim yemekte enfes görünüyor ellerine saglik nasilda acim ya feyzacimada tarifi icin cokk tesekürler sevgiler

Adsız dedi ki...

slm bende aranıza yeni katıldım eklerseniz ugrarsanız sevinirim ellerinize emeğinize sağlık hoşçakalın

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Canımmm Gönülümmmmmmm,
Hem giy termalleri, hem ye bunları:) Oluyor mu be kuzum:)) Sayayım mı bugün yediklerini:))
Canikommm, sen yaparsın da güzel olmaz mı, yenmez mi, hele de Kepçe'min tarifi:))

Ellerine sağlık kuzummm,
Kocaman öpüyorum.....
Sevgilerrrr.....

Damak Tadı dedi ki...

Mantarlı tavuk çok nefis olmuş,ellerine sağlık canım..

Aaaaa,arkadaşın nasıl olmuşda duymamış senin termali..Şimdi okuyunca çok güldüm ve iyi geldi bana inan...))Halende gülüyorum..))

Dikkat et alerjik durum olmasın tatlım..Yolma etlerini sonra kötü oluyor..Aynı dertten bende de var..Fakat benimki cildimin kuru olmasından termalden filan değil..))Öpüuyorum seni..)

Sevgiler

Ferhanca dedi ki...

Öncelikle yirmiliklerden hayırlısı ile kurtul..şimdiden geçmiş olsun..
Dün dipfreezden buldum baktım hazır .bir torbaya kurusğon domates yeşilbiber tavuk koymuşum tavada kısık ateşet yaptım hazır yemek sadaece ben yesem de..
Senin yemeğinide çok beğendim ben böyle yemekleri salata ,pilav ,makarna ile çok severim..ellerine sağlık..sevgiler..

ev perisi;) dedi ki...

Şahanesiniz;)
Ellere sağlık, evlere şenlik lezzetler...
muahbbetle...

Feyza Fidan dedi ki...

Gönülcüm, sayın kardeşceğizim..Pek güzel yapmışsın walla, efferüm demeden edemiycem..
Elin, kolu, hatta bannakların :))) dert görmesin emii..Ben senden bir mail bekliyorum biliyosunnkü emme yollamamışsın halihazırda..
Recaa etsem yollar mısın yewruummm..
Hadinn bakim öptüm küsell yanaklarından...

ev perisi;) dedi ki...

Ellere sağlık;)
Muhabbetle...

Adsız dedi ki...

dilekin sitesini gezerken linkinize tıkladım sitenin ismi hoşuma gitti eyvah ye......vs. ocak battı kısmı çok hoştu.
Ellerinize saglık yemekleriniz çok güzel ve şık oglum tavuk delisi muhakkak deneyecegim görüşmek üzere hayriye73

Adsız dedi ki...

ohhh vallahi süper olmuşşşş.Ellerine sağlık hayatım.Miss gibi miss

Adsız dedi ki...

ohhh vallahi süper olmuşşşş.Ellerine sağlık hayatım.Miss gibi miss

SİBELL'CE dedi ki...

sevgili gönül mantar tavuk kaşar bu üçlü süper uyum sağlamış acayip iştah açıcı emeğine sağlık .benimde 20 lik dişimle sorunum var aynı senin gbi bnde korkudan gdemiyorum ama çok ağrıyo sen git bnde bir cesarete geliyim :))) öptm canım

serinmavi dedi ki...

Gönülcüm,blogcu toplantısı için benide davet etmişsin,teşekkür ediyorum canım benim.Ama katılamayacağımı üzülerek belirtmeliyim ki;anneannem ağır hasta ve onun hastaneye yatış ve tedavi süreciyle yakınen ilgilenmek durumundayım.Şimdilik gunlerim doktor ve hastanelerde geçiyor.Size neşe dolu bir toplantı diliyorum canım...Katılan herkese yürekten selamlarımı ilet lütfen....Sevgiler.....

meleginmarifetleri dedi ki...

Gönüll naber yemek mutiş olmuş valla ellerine kollarına sağlık tatlişko. Şu don işinide çok glüyorum ya ama sana faydası oluyor desene ben hep reklamlarda bakıp işe yararmı bunlar derdim demek yararmış kendini bu yolda feda ettin ya bravo hihihi
Korkma ya dişin çekilirken hiç acımaz onların kökü zaten pek bi cılız olurmuş hadi sana şimdiden geçmiş olsun dişinede baybay diyorum öptüm bay

Adsız dedi ki...

Tavugun her çeşidine evet...:)
Sizin tarifinizde çok nefis olmuş doğrusu...:)) Ellerinize sağlık...

Diş için geçmiş olsun benimde en büyük kabusum valla...ııııyyy

Adsız dedi ki...

canım o yağlı tabir edilen kırmızı biberin adı kapya dır.eşim zıraat müh. ordan biliyom yani öpüldün...