20 Mayıs 2010 Perşembe

PORÇİNİ MANTARLI MUHTEŞEM RİZOTTO

Malzemeler:
-300 gr arborio (risotto) pirinci
-80 gr parmesan peyniri rendesi
-80 gr kuru porcini mantarı
-1.2 litre tavuk suyu
-1 adet soğan
-100 ml elma sirkesi
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-30 gr tereyağı
-tuz ve karabiber

Yapımı:NUTRICOOK tenceremizde zeytinyağınde ince doğranmış soğanı çeviriyoruz.Ardından pirinci katıyoruz. Pirinçler saydamlaşıncaya kadar harlı ateşte çevirin. Tavuk suyunu ilave edip kaynayınca , mantar ve elma sirkesini koyup , iyice karıştırıyoruz. NUTRICOOK 'un kapağını kapatıyoruz . 8 dakikaya ayarlıyoruz.. . Pişme işlemi tamamlanınca , kapağı açıyoruz ve tereyağı ile parmesan peynirini ekleyip karıştırıyoruz. Tuz ve karabiber koyup sıcak servis yapıp afiyetle yiyoruz....


tefalin besleyicivelezzetli ürün serisiyle yaptığımız keyifli etkinliğimizde Chefimiz eşliğinde afiyetle yapıp yedik....

13 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Çok farklı ve değişik bir tarif ellerinize sağlık.


Saygılar.

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Risotto yu hiç denemedim nefis görünüyor.Elinize sağlık. Sevgiler...

Baharcicegi dedi ki...

porcini mantari bilemedim simdi,italyan mantarimi yoksa
Ellerine saglik canim, aksam yemegi yapmadim bu tabagi oldugu gibi alsam nasil olur
sevgiler

Gönül dedi ki...

baharım valla ben de ilkkez tanıştım porçini mantarla ..bugün markettede baktım fakat yoktu...porçini mantar siyahtı doğranmış ve haşlanmıştı bize yemeğe katmamız için verdiklerinde...ne yapalım beyaz mantarla yaparım bakalım aynı tadı verecekmi:))) öpüyorum hayatım

Damak Tadı dedi ki...

Büyük marketlerde sık sık oluyor porçini mantarı canım..Normal kültür ile yapın hiç sorun olmaz..Çok nefis görünüyor ama Gönül'üm ellerine sağlık..Bayıldım bu tarifine ben..))


Bizim binadan Garipçe'ye her Pazar gidenler var..Çok iyi olur tatlım..Bir Pazar sabahı soluğu orada alalım,oradanda Şafak'a merhaba diyelim..))Haber bekliyorum,öpüyorum..



Sevgiler..

sarı mutfak-hande dedi ki...

canımcım yeni şablonun çok güzelolmuş bayıldım
tarifinde değişik ve güzel
ellerine sağlık
koskocaman öptüm seni

Kendimce dedi ki...

ÇOK GÜZEL BİR LEZZETTİ GERÇEKTEN BU ARADA SAYFA DÜZENİ DEĞİŞMİŞ HAYIRLI OLSUN

Özlemhan dedi ki...

Değişik bir tarif olmuş canım ellerine sağlık.

oznurunelemekleri dedi ki...

canikom bogunun yeni görüntüsü harikaa risotoda nefis ellerine sağlık seni cok öpüyorummm

serap uzun dedi ki...

Mantari cok sevenlerdenim,deneyebilirbiyim bilmem ama beyaz mantarla olursa ne iyi olur:)Size afiyetler olsun canim.

Sevgilerimle,Serap.

Gönülünce dedi ki...

Ahhh adoşkom ne güzel bir lezzet...O mantardan bende hiç denk gelmedim daha iyi bakınmalı...Nefis olmuş emeklerine sağlık canım...
İyi hafta sonları...

cumartesi mutfağı dedi ki...

çok değişikmiş denemek lazım canım ellerine sağlık.sevgiler,

tolunay

Çiseren dedi ki...

Rissotttoooo :(( inanılmaz canım çekti hemde porcinili...
en kısa zamanda yapmak için tüm malzemeleri toplayıp mutfağa gireceğim.. tam kıvamında görünüyor, elinize sağlıkçç