13 Mayıs 2010 Perşembe

SAFRAN SOSLU MUHTEŞEM DİL BALIĞI


Bu muhteşem lezzet 8 mayıstaki tefal.in besleyicivelezzetli ürün serisiyle tanışmaya gittiğimizde Chefimiz tarafından yaptırıldı...Zevkle ve keyifle yaptık afiyetlerle yedik:))))))Buyrun tarifimize :))
MALZEMELER:

2 fileto dil balığı

2 ıspanak yaprağı

2 arpacık soğan

1/2 subardağı beyaz şarap yada elma sirkesi

1/2 subardağı krema

2 yemek kaşığı tel safran

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz


YAPILIŞI:


Önce ıspanak yapraklarını kaynar suda 30 saniye bekletip çıkarıyoruz.Fileto dil balıklarının üstüne uzunlamasına ıspanak yapraklarını yayıyoruz.Balıkları çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapıyoruz,kat yeri alta gelecek şekilde buhar sepetine yerleştiriyoruz.


2 arpacık soğanı ince ince kıyıyoruz.1 yemek kaşığı yağı nutricook tenceremize koyup soğanları kavuruyoruz.Soğan kavrulduktan sonra beyaz şarap/elma sirkesi ekleyip karıştırıyoruz.Krema,tuz,karabiber ve safranıda ekleyip karıştırıp üstüne buhar sepetini yerleştiriyoruz.


NUTRICOOK mucize tenceremizin akıllı kontrol saatini 3 dk.olarak ayarlayıp balık programını seçiyoruz.Buhar çıkışı gerçekleştiğinde dııııttttt dıııııııtttt die sinyalimizi alıyoruz ateşi kısıyoruz.Akıllı kontrol saati sıfırlanınca tekrar dıııııttttt dıııtttttt sinyalimizi duyuyoruz...Ateşi kapatıyoruz ve program seçiciyi buhar konumuna getiriyoruz.Düşük basınçta buharlı pişirme başlıyor ve 4 dakika sonunda muhteşem sinyalimizle tenceremizin kapağını açıyoruz.

işte bu kadar pratik,besleyici ve lezzetli...7 dakikada muhteşem sosuyla yemeğimiz midemizi bayram etmek için bizi bekliyor....

Ne yapıyoruz:))) ilk önce Tefal bayisine ardındanda balıkçıya:))))

AFİYETLER OLSUN

SEVGİLERİMLE



23 yorum:

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Canım çok teşekkür ederim, gerçekten çok rahatlattın beni. Öneriler geç gelince telaşlandım ve 3-4 saat beklettikten sonra o telaşla pişirdim. Fakat pişirmeden diye gelen yorumlardan sonra gerçekten çok üzülmüştüm. Taki senin yorumun gelene kadar :)))
Rahatlattın ve güldürdün beni teşekkür ederim :)
Chefin dil balığı afiyet olsun, bensiz yediniz hıı :)))
Sevgiler canım, teşekkür

Damak Tadı dedi ki...

Ellerinize sağlık Gönül'üm..Seni bu etkinlikte görmek beni çok mutlu etti bilesin..Yakışır sana şekerrrrrrrrrr..Öpüyorum o tatlı yanaklarından..

boncuk mutfakta dedi ki...

Gönülüm, tarifi yazdığı iyi olmuş.Sosunda neler olduğunu tam hatırlamıyordum.Hepimizin ellerine sağlık.

sevimlimutfak dedi ki...

Çok değişik bir tarif,lezzetininde güzel olduğuna eminim. Ellerinize sağlık. Sevgiler...

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Hııımmmm nefis görünüyor... Bu etkinlikler neden hep İstanbulda olur? Ankara'da da bu tip etkinlikler istiyoruuuuuzzz... Ellerine sağlık kuşum... Tefallerini iyi günlerde kullan, sefan olsuuuunnn :)))

Kendimce dedi ki...

Vallahi tadı hala damağımda en kısa zamanda dil balığı alınıp yapılacak

Mimosa Café dedi ki...

Tatlım ne güzel etkinlik olmuş, çok eğlenmişiniz gibi bir his var içimde :) Ayrıca soslu dil balığı da pek nefis gözükmekte çok merak ettim. Öperim güzel yanaklarından :)

lezzettabağı dedi ki...

Gönülcüğümmmm, bunu yeni farkettim bende başka bir blogda görünce balık sever ler olarak hemen deneyip yayınladım.. lezzeti gerçekten harikaydı.. seninde ellerine sağlık.. sevgiyle muck muck..diyorumm..

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

Bir ödülünüz var:))

Esma Ercengiz dedi ki...

yaa ben de istiyorum şu etkinliklere katılmayı..
İzmir'de de yapsınlar lütfen...
Tefallere ise söyleyecek laf bulamıyorum...
Mükemmel..
Sevgiler

made in funda dedi ki...

valla nefis olmuş canım..afiyet bal olsun.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Bu tür etkinlikler çok hoş oluyor.Senide onların içinde görmök beni mutlu etti.Bana yaptığın zarif ziyarete ve güzel sözlerine gönlümden gönüle gönül dolusu teşekkürlerr. Safran hiç kullanmıyorum.Bende safranı denemeleyim.Bize yol göstermeniz çok iyi oldu.Sevgi ile öpüyorum.....

Yaren dedi ki...

Selam bebek, naaberss. Cok cok yogunlukta oldugum icin ne pc basina gecip sayfamla ilgilenebiliyorum nede sizleri ziyaret edebiliyorum. Benim kücük bidik tüm zamanimi gasp eder oldu.Amma senin keyifler yerinde bakiyorum,ohhh pisirmisin soslu baliklari .Afiyetler ossun kuzucum. En kiza zamanda dööncem sana. Sende tefal ile beslenmeye divam et canim.Sana kucak dolusu sevgilerimi döneriyorum,iyi pazarlar bebek,öpüldün:)

sarımutfak-hande dedi ki...

bensiz bensiz neler yaptın yedin sen öyle:))))
olsun yarasın arkadaşıma afiyetbal olsun kilo olmasın
bende seni koskocaman öptüm canım

Tümay Öztürk dedi ki...

Geçenlerde bende aldım Nutricook. Gerçekten son zamanların en büyük icadı:) Safran soslu dil balığı da gerçekten çok lezzetli duruyor. Ellerine sağlık:)

nanekokusu dedi ki...

ellerine sağlık afiyetle inş. güzel yorumun ve ziyaretin için teş.ederim her zaman beklerim sevgi ve selamlarımı yolluyorum...

MAVİ TUTKU dedi ki...

of off of ki off.:)

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

mmmmmmm çokk leziz görünüyor afiyet bal şeker olsun canım...ziyaretin içinde çok teşkr ederim:) öpüyorum

Unknown dedi ki...

Hobidünyam woman forum tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 4. sü PASTALAR VE KEKLER etkinliğine ben yani PAPATYA68 ev sahibeliği yapacağım 15 MAYIS İLE 15 HAZİRAN arasında yapılacak olan etkinliğimize katılmak için pastanızı veya kekinizi yapıp resmiyle birlikte tarifinizi sahrayolu@gmail.com adresime göndermeniz ve bloglarınızda yayınlamanız yeterli olacak bloğu olmayan arkadaşlar da mail atarak isimlerini de belirterek katılabilirler hepinizi bekliyoruz:)

Ayrıca her ay için yeni bir konu ile etkinliklerimiz devam edecektir TEMMUZ VE AĞUSTOS ayları tatil nedeniyle etkinlik olmayacak diğer aylarda devam edecektir eğer sizde bu etkinliklere ev sahibeliği yapmak isterseniz sahrayolu@gmail.com a mail atmanız yeterli sırasıyla değerlendirip sizlere hangi ay ev sahibesi olacağınızı ve etkinlik konusunu bildireceğiz başvurularınızı da bekliyoruz.
hobidünyam woman forum adına papatya68.blogspot.com

Ferkay dedi ki...

Gönülüm çok teşekkür ederim güzel dileklerine. Keşke gelsen ne kadar mutlu olurum. Gönlü güzel, kendi güzel, canım benim.
Dil balığıda harika afiyet olsun bitanem.
Kocaman öpüldün.

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Canim,
bende böyle bir tabak isterim mutlaka, hele o safran sosunun renginin güzelligine bayildim, hersey harika ve mükemmel, ellerinize saglik.

Sevgiler

serpil'in mutfağı dedi ki...

hıııım balık harika görünüyor.ellerinize sağlık.ziyeret için teşekkürler.sizleri takip ediyorum ama nedense sayfama bişeyler eklemek gelmiyor içimden.birde oğlum 1. sınıfa gittiği için daha çok onunla ilgileniyorum.öptüm:)))

YeMeK vAkTi dedi ki...

aktif hatunum benim sırada ne var acaba:))))


balıkta balık olmuş yani